Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merak Ettiklerim

Arsız

Yeni Üye
Kamlumbağlarımı kendi ellerimle beslmeye başladım. Fakat dün forunda okuduğum bir yazı gerçekten canımı sıktı. Kuru karidesler günlük yem olarak verilmiyor mu ? Bir kaç sorum daha olacak. Geceleri akvaryumdaki ışığı kapatıyım mı ? ve kaplumbağlarımın alt kabuklarının yumuşak olması normal mi ?

karides tatlı yerine geçer onlar için.günlük yem olarak kullanırsan yeterince beslenemez ve obez olabilir.geceleri sen nasıl uyuyorsan onlar da uyur.ışığı kapatmalısın.kabuğunun yumşak olması hastalık belirtisidir.kabuğun sertleşmesi için en iyi ilaç güneşlendirmektir.kabuk sertleştiriciler ve devit3'le ilgili bir konu var.okumanızı tavsiye ederim.linkini koymaya çalışacağım.

mailto:/forum/konu-kabuk-sertlastiricilerinde-yeni-bir-bakis-ve-kabuk-solusyonu.html

Kuru karidesler ek yem kategorisindedir. Bebek kapluşlara ana yemin yanında gün aşırı verilebilir.
Geceleri akvaryumun ışığını kapatmanız uygun olur.
Özellikle bebek kaplumbağalarda kabuk yumuşaması önemli bir problem. Vitamini düzenli kullanın yumurta haşlama suyu dökün akvaryuma. Kuşlar için satılan gagataşını kullanabilirsiniz. Ana yem olarak muhakkak kaliteli yemlerden alın. Kısa zamanda kabuğu toparlayacaktır.

Karidesi 2 günde 1 ek yem olarak vermelisin.Sera raffy p iyidir onu kullanabilirsin ana yem olarak.

Sanyu yemim var zaten. Daha 1 gün önce veterinere götürmüştüm ve kamlumbağımın gözü dışında gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Hatta kabuğunun sertliğide iyi dedi fakat üst kabukları sert olmasına rağmen alt kabuklarında bir yumuşaklık var. Bunu için tekrar veterinere götüreyim mi ? Birde kabuk sertleştiriciyi bırakıp devit3 alıp kabuğuna mı süreyim ?

furkan54ozan' Alıntı:
Başlıgınızı düzenleyin.İçerikle alakalı olmalı...

Zaten başlık konuyla alakalı değil mi ? Gerçekten merak ettiklerim.

yanlış bilmiyorsam bebek kaplumbağalarda alt kabuklarında yumuşaklık normal ve ben karidesi 2 günde 1 veriyorum(1 gün karides 1 gün sanyu sticks) sende öyle yapabilirsin ana yem olarakta sera raffy p tavsiyemdir

Arsız' Alıntı:
Sanyu yemim var zaten. Daha 1 gün önce veterinere götürmüştüm ve kamlumbağımın gözü dışında gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Hatta kabuğunun sertliğide iyi dedi fakat üst kabukları sert olmasına rağmen alt kabuklarında bir yumuşaklık var. Bunu için tekrar veterinere götüreyim mi ? Birde kabuk sertleştiriciyi bırakıp devit3 alıp kabuğuna mı süreyim ?

furkan54ozan' Alıntı:
Başlıgınızı düzenleyin.İçerikle alakalı olmalı...

Zaten başlık konuyla alakalı değil mi ? Gerçekten merak ettiklerim.

Merak ettikleriniz bunlar değil demiyorum.
Konu başlıgı konu içeriğini kısaca özetlemelidir.Bunu anlatmaya çalışıyorum.

Karides herkesin dediği gibi kaplumbağaların şekeridir ve 2günde 1 vermek yeterlidir.Her gün kafasının hacmi kadar stick yemlerden vermelisiniz.Sera raffy p'yi tavsiye ederim.

Geri