Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba Arkadaşlar...

firate

Yeni Üye
Katılım
10 May 2012
Mesajlar
3
Arkadaşlar öncelikle ismim Fırat. Üniversitede elektronik mühendisliği okumaktayım ve geçenlerde elektromanyetik dalgaların zararlarını 1 aylık süre bazında değerlendirmem gereken ödev aldım. Akademisyenimizin bana verdiği canlı su kaplumbağası oldu. Aldım getirdim evime. Fakat hayvana kıyamadım ve elektromanyetik dalga uygulamadım. Yaklaşık 2 haftadır bende elimden geleni yapmaya çalıştım. Sizce yapabileceğim başka birşey varmı? Ayrıca fotoğraflardan da görürsünüz belki alt ve üst kabuklarında beyazlaşmalar oldu. Aşırı yem yiyor geldiğinde zayıf çelimsiz birşeydi. Şu an hemen hemen 2 katı ağırlığında. Yem olarak Tetra reptomin ve devit vitamin kullanıyorum. Ara sıra kurutulmuş karides veriyorum. Açıkçası hayvana bakım için yeterli bilgim yok sadece vicdanımla hareket ediyorum. Ayrıca günde 3 defa 2 şer stick yem veriyorum.

onun için yaptığım ortam;

mailto:/1zlx6x3.jpg

ve son iki gündür oluşan çizgiler;

mailto:/20q13s1.jpg
mailto:/2gu9w1s.jpg
mailto:/jsm4b4.jpg


Bütün konularda eleştirilerinize ve yapacağım iyileştirmeler karşısında yorumunuza açığım. Teşekkür ederim
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar...

Mehaba, foruma hoşgeldiniz. Günlük toplam yem sayısı kafa hacmi kadar olmalı. 6 yem biraz fazla gibi duruyor ama kafa hacmini aşmıyorsa bu şekilde devam edebilirsiniz. Kuru alanı yükseltip su seviyesini biraz daha arttırabilirsiniz kapluşlar derin suda yüzmeyi severler. Beyazlıklar için bana kabuk araları açılıyor gibi geldi, kabuğu büyüyor gibi yani. Dvit 3ü eğer kabuğunda bariz yumuşama yoksa ve kapluşu güneşe çıkartabiliyorsanız 1hafta ya da 10 günde bir verebilirsiniz. Dvit3 yerine içinde tüm vitaminlerin bulunduğu kapluş vitamini kullanmanız daha iyi olur. Kapluşunuzla uzun ve sağlıklı yıllar dilerim :)
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar...

Vitamini suyuna boca ediyorum :) bilgim yok bu konuda. Her gün 10 dk civarında kuru bir kabın içinde güneşlendiriyorum ... geldiğinde kabuk yumuşaması arka kısmında var gibiydi ancak şu an taş gibi. Çok hareketli ve aşırı yem tüketiyor. Özellikle reptomin e bayılıyor. su derinliği yaklaşık 15 cm ... Yorumunuz için teşekkür ederim.
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar...

D vitamininin fazlası zararlı ve devit3 bebekler için doz ayarlı olduğu için bir hafta 10 günde bir yemine yemi ıslatacak kadar döküp verebilirsiniz. Hatta genellikle devit3 desteği kış aylarında güneşlenemedikleri için gerekir. Hergün güneşlendiriyorsanız devit3 yerine sera reptilin kullanmanızı öneririm. Kapluşun sürekli açmış gibi davranmasına inanmayın, şirinliklerine boyun eğmeyin :) aşırı yem yemesi hem obeziteye hem kabukta piramitleşmeye hem de kabukta ayrılmaya yol açabilir. Dikkatli olmak lazım :) Güneşlendirmek için güneşin dik ışınlarla düşmediği öğleden önce veya ikindi vakitlerini seçin. Rüzgarda veya hafif esintilerde kalmamasına dikkat edin ve mutlaka güneşlendiği ortamda gölgelik bir alan ayarlayın.
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar...

Evet, kuru alan yüksekliğini artırıp suyu gayet derin yapabilirsiniz. Akvaryumunuz buna çok müsait. Hem çok mutlu olur, hemde bolca yüzer. Bu şekilde daha sağlıklı büyür. Ayrıca akleyeceğiniz birkaç yeşillikte ona huzur ve keyif verir. Sebebi ürktükleri zaman saklanacak yer aramaları, dinlenir veya uyurken rahatça tutunup tırmanacakları yerler istemeleri.
Tabi bunları yaparsanız sizde yaptığınız düzenekten görsel anlamda keyif alırsınız.

Suyunuz kireçli olabilir. Kabuktaki beyazlık net olamasamda buna işaret de olabilir.

Kaplumbağanızla sağlıklı günler...
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar...

bilgilendirdiğiniz için teşekkürler arkadaşlar :) akvaryum el yapımı :D malum öğrencilik bir tabaka cam biraz el emeği birazda ölçüm dikkati ile hazırladım 1 m uzunluğunda ve bayağı geniş şu an içinde 60 70 litre su var. Önerilerinizi dikkate alıp hemen uygulayacağım teşekkür ederim.
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar...

Fırat bey; öncelikle merhaba. Su seviyeniz düşük. Su seviyenizi yükseltin. Kuru alanı cd kabından akvaryumunun üst tarafına yaparsanız su seviyesini çok rahat arttırabilirsiniz. Yem olarak tuba ablanın dediği gibi günde kafa hacmini geçmemeli yem miktarı. Elinize alın yemleri yan yana koyup kaplumbağanızın kafası ile kıyaslayın ve miktarı göz kararı bulun. Bu miktarı günde 2 ye bölüp sabah ve akşam verin. 3 öğün fazlasıyla yorar sindirim sistemini. Tetra reptominin yanına birde sera raffy p alırsanız daha iyi beslenir kaplumbağanız. Birde devit 3 kabuk sertleşmesi için kullanılır. Multivitamin değildir. Sadece d vitamini içerir. Sizin birde multi vitamin edinmeniz lazım. Bunun için sera reptilin veya biyo tortvit öneririm. Yemlerine güzelce yedirdikten sonra verebilirsiniz. Normalde güneşlendirme imkanımız olmadığı zamanlarda uv b lamba kullanmamız gerekiyor. Kaplumbağalar uv b ışını sayesinde d vitamini sentezler ve kabuğunu güçlendirir. Uv b lamba alacak durumunuz yoksa devit 3 öneriyoruz. Devit 3 ün yağlı bir yapısı olduğundan suyunuzu kirletir. Suya dökmek yerine yeme damlatıp, yemin vitamini emmesini bekledikten sonra ayrı bir kabın içinde kaplumbağamıza veriyoruz. Böylece akvaryum suyumuz kirlenmiyor. Ortamınızın şuanda bir eksiği termometre. Termometreyle hem kuru alan hemde suyunuzun sıcaklığını tam olarak ölçüyorsunuz. Bu arada kuru alan sıcaklığı 32 - 33 derece olmalı, su sıcaklığı ise 27 - 28 derece olmalı. Kuru alan yeterli sıcaklığa ulaşmazsa büyük ihtimal kuru alana çıkmaz.
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar...

Arkadaşlar gereken yardımı yapmış, bana söylencek bir şey kalmadı sanırsam. Size Sera Raffy I'i öneririm. Yemleriniz çeşitlenir. Ayrıca kaplumbağalar bu tarz yemlere bayılıyor. Yem içeriği: gammarus, sardalya ve karides.
 
Geri
Üst