Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Minicikler ama!

dermet

Taç 5 Üye
Bizim Koca Kafa parmak ısırmaya pek alışkın. Gözünün önündeki yemi görmez şebek parmak ısırır. Ama Böcük öyle değildi ta ki o ana kadar. Elime aldım avucumda yemek arıyordu ki yüzüğümü didiklemeye başladı. Ben koptum tabi o haline. Çok komik görünüyordu. Sen misin gülen! Parmağımın iç kısmını bir ısırdı. Ben öyle bir acı görmedim. Nasıl bir güçtür o? Öyle minik olduklarına pek aldanmamak gerek. Zira kendisinden çok tırsıyorum şu aralar!

Cvp: Minicikler ama!

Bazı canlılarda çene basıncı diye birşey vardır.
Örneğin sırtlanlar ısırdığında 2,5cm'ye 850kg'ma kadar basınç uygular.Basınç krallığı onalrdadır:)
Zannediyorsam bu özellik kaplumbağalardada var:)
Geçmiş olsun.

:D benide ısırmıştı obur :D küçükler ama fenalar

ömür' Alıntı:
Bazı canlılarda çene basıncı diye birşey vardır.
Örneğin sırtlanlar ısırdığında 2,5cm'ye 850kg'ma kadar basınç uygular.Basınç krallığı onalrdadır:)
Zannediyorsam bu özellik kaplumbağalardada var:)
Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim. Artık daha dikkatliyim. Bu kadar güçlü olduğunu bilmiyordum. :)

daltonlar' Alıntı:
:D benide ısırmıştı obur :D küçükler ama fenalar

Evet ya felaketler. Büyüyünce ne olacaklar bilmiyorum. :)

can yakabildiyse sağlıklı ve güçlü olduğunu anlayabiliriz tahminimce:)

ömür' Alıntı:

Evet evet fıldır fıldır kendisi. Geçende akvaryumdaki kayaları ısırırken yakaladım :)

dermet' Alıntı:
ömür' Alıntı:

Evet evet fıldır fıldır kendisi. Geçende akvaryumdaki kayaları ısırırken yakaladım :)

Herşeyin tadına bakmak istiyo yavruşlar büyüdükçe akıllanırlar inş yoksa parmak,taş,yapay bitki kalmaz kvaryumda:)

ömür' Alıntı:
dermet' Alıntı:
ömür' Alıntı:

Herşeyin tadına bakmak istiyo yavruşlar büyüdükçe akıllanırlar inş yoksa parmak,taş,yapay bitki kalmaz kvaryumda:)

İçinde kurt var galiba :)

benım bilyımde sürekli temizleyiciyi ısırıyor hatta parmağımın ucunu ısırıp bir parça koparmıştı:D

benimki parmağımı kanattı derisi kalktı :) çok fena çok :)

15cm boyunda sağlıklı bir kaplumbağa ağzıyla ve damağıyla bir eti parçalayacak güçte basınç uygulayabilir :)

daha o kadar değil 9 cm. Bu arada bu boydaki kaplumbağaların akciğer enfeksiyonu olma riski nedir?

Her zaman vardır ama kaplumbağalar büyüdükçe bağışıklık sistemleri de güçlenir.

peki teşekkürler :)
korkuyorum bu hastalıktan. Pıtır küçükken geçirmişti ve ben bilinçli değildim hastalık olduğunu farkedemedim ama yine de tedavisiz bir şekilde iyileşti :) inşallah başımıza gelmez yavru kapluşum çıtırı bir kaç ay önce bu hastalıktan kaybettim ne yazıkki :(

evet baya aştı kendini :) ama benimki kocaman sayılır :)

bu konuda bende çok magdurum her fırsatta ısırıyorlar hemde ikisi birden canım feci yanıyor açıkcası

Geri