Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Morluk

meedmax

Bronz 5 Üye
İyi akşamlar;
Kaplumbağlarımın çenelerinde çizgi halinde morluk gördüm bu nedendir?

Cvp: Morluk

Şüphelendiğiniz bişey varsa resim ekleyin. Morluk derken ne demek istediniz tam olarak anlamadım açıkcası :)

resim çekemiyorum denedim.Çenesinde çizgi halinde morluk işte. Bildiğiniz mor renk çizgi halinde ve hareketleri çok azaldı çok uyur oldular yem görünce hareketleniyorlar tabi bu nedendir son iki günde çok değişti benim haytalar

Isıtıcınız var mı? Akvaryumunuz ve ekipmanlarınız tam mı? Önce onu bir soruyum.

Herşeyim tam hatta herşeyim tertemiz suyumun sıcaklığı 28 derece yemleri tam olarak veriliyor iyi baktığımı düşünüyorum bir tanesi daha ufak o büyüdükçe ağırlaşıyor hareketleri uyumaları çoğaldı ilk 15 gün bu kadar çok uyumazlardı bu normal mi? ses e uyanmıyorlar sadece akvaryumun camına tıkırdattığımda uyanıyorlar o morlukta bakıyorum bir anlam veremiyorum

Peki kuru alana çok fazla çıkma suyun içinde durmama ağzını çok sık olarak açıp kapama, hapşurma gibi belirtiler var mı? Birde yem olarak ne kullanıyorsunuz?

Kaplumbağalar da insanlar gibi zaman zaman yemden kesilip, daha sakin yada daha hareketli olabilir. Bunda garip bir şey yok. Bahsettiğiniz morluğu fotoğrafı görmeden tanımlamamaız oldukça zor. Şüpheleriniz varsa yemlerine yaptığınız vitamin takviyesini arttırın.

Yemim: sera raffy P kuru alana çıkmıyorlar ben varken. Dediğiniz hiçbir belirti yok. ne hapşurma ne başka bişey sadece biraz uyuşukluk.

O zaman herşey normal gibi gözüküyor. Korkulacak bir durum yok bence. Kapluşların o hareketsiz halleri sizi yanıltmasın :)

Her geçen saniye büyüdüklerini görünce insan bir başka hissediyor sanki bir annenin bir babanın bebeğini büyütmesi gibi.. İmkansızlıklara rağmen yardım etmeye çalıştığınız için teşşekkür ederim.

Son birşey daha geldi aklıma bunun için yeni forum açıpta kalabalık etmeyeyim. Kuru alana alıştırmam için ne yapmam gerek ?herşeyim olmasına rağmen çıkmıyorlar ben varken. 32 derece kuru alan sıcaklığı. bir yöntemi varsa paylaşırmısnız? yoksa rahat bırakmamı mı önerirsiniz?

Bazen 3-4 yaşında bir kaplumbağa dahi birilerini gördüğünde suya atlıyor. Akvaryumu odanın uzak ve sakin bir köşesine koymanız ve kuru alanın etrafını kapatmanız işe yarayabilir.

Bu kapluşların karakterine bağlı. Alışma süreçleri kapluştan kapluşa değişiyor. Benim Donatello hala kuru alanına alışamadı mesela :) Prenses öyle değildi. Hemen alışmıştı.

Evet benim kapluşumda atlıyor suya eğer akciğer enf olmadıkça suya atlaması normaldir çünkü şirinden biliyorum yanına gitsemde onu korkutsamde hep kuru alandaydı hastalığa yakalanmadan önce oda suya atlıyordu :(

Kaplumbağaların yanına fazla yaklaşılırsa her kaplumbağa suya atlar zaten :)

Geri