Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Muho'mun durumu

KingKilla

Yeni Üye
Iyi günler arkadaşlar,
Benim ortalama 4-5 aylık kırmızı yanağım var. 4cm boyunda sizce 4-5 aylık kaplumbağa için bu boy iyi mi?
Ayrıca çok uyuşuk duruyor. Ama bazı günler yerinde duramıyor. Ne yazık ki şu an ölüm fanusun da besliyorum. Terraryum için sipariş verdim 1ay geçti adam hala geçiştiriyor beni. Terraryum olmadığı için suyun sıcaklığı düşebiliyor. Bundan dolayı uyuşuk davranıyor olabilir mi?
Bir de kaplumbağayı aldığım gün balık yemi verme durumunda kaldım. Ertesi gün kaplumbağa yemi aldım. Fakat balık yemini kaplumbağa yemine tercih ediyor. Kaplumbağa yemini atınca sanki suya herhangi birşey atıyormuş gibi aldırış etmiyor. Bu yeme nasıl alıştırabilirim.
Şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için.

biran önce ölüm fanusundan kurtulman dileğiyle.
kapluşların boyları hakkında bir yorum yapamam ama bazı yemleri sevmiyolar en azından benimki bazı yemleri kesinkle yemiyor sana tavsiyem başka yemleri denemen bir de suyunun 26-28 derece sabitlemen lazım o zaman uyuşuk dediğin halin biteceğini düşünüyorum.

En kısa zamanda bir paladaryuma geç! Zaten kışa girdik, bir süre sonra kış uykusuna girebilir ve büyük ihtimalle doğal ortamda olmadığından ölümle bitecek bir uyku bu! En azından suyu her gün ılık suyla değiştir.

Bu arada balık yeminin bir zararı olmaz, ama illa da kaplumbağa yemi diyorsan gammarus alabilirsin. Asla hayır demeyecekleri yiyecek.

yes23' Alıntı:
En kısa zamanda bir paladaryuma geç! Zaten kışa girdik, bir süre sonra kış uykusuna girebilir ve büyük ihtimalle doğal ortamda olmadığından ölümle bitecek bir uyku bu! En azından suyu her gün ılık suyla değiştir.

Bu arada balık yeminin bir zararı olmaz, ama illa da kaplumbağa yemi diyorsan gammarus alabilirsin. Asla hayır demeyecekleri yiyecek.

Ilık suyla değiştirmek, yada sıcak su eklemek zararlıdır.Ani sıcaklık değişimleri bünyelerini bozabilir.Kabuk hastalıklarına sebebiyet verebilir...

yes23' Alıntı:

Acil olarak geçmeye çalışıyorum. Günlük olarak suyunu ılık suyla değiştiriyorum dediğiniz gibi ayrıca kaloriferin yanında tutuyorum.

Kaplumanyak' Alıntı:
yes23' Alıntı:

Ilık suyla değiştirmek, yada sıcak su eklemek zararlıdır.Ani sıcaklık değişimleri bünyelerini bozabilir.Kabuk hastalıklarına sebebiyet verebilir...

Sıcak olabilir de soğuk sanmıyorum.

KingKilla' Alıntı:
yes23' Alıntı:

Acil olarak geçmeye çalışıyorum. Günlük olarak suyunu ılık suyla değiştiriyorum dediğiniz gibi ayrıca kaloriferin yanında tutuyorum.

HAYIR! Suyunu ılık suyla değistirmeyin!!! ''Kaplumanyak'' arkadaşımızında dediği gibi kabuk hastalıklarını yol açabilir ve derilerini çatlatabilir kaş yapiyim derken göz çıkarmayın... ölümle sonuçlanabilir. ''yes23'' lütfen yanlış bilgi vermeyin...

Geri