Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

My Turtels

ömerali34

Yeni Üye
[attachment=911][attachment=910][attachment=909]4 tane kaplumbağ vardı 1 tanesi ufaktı geçen hafta nedenini bilemiyorum öldü..3 tane var kırmızı yanaklı türlerden eklemyi düşünüyorum..Bulabilirsem bakalım..

Ekli dosyalar

• DSCN4366.JPG
    DSCN4366.JPG
    180.6 KB · Görüntüleme: 148
  • DSCN4356.JPG
    DSCN4356.JPG
    236 KB · Görüntüleme: 184
  • DSCN4365.JPG
    DSCN4365.JPG
    282.7 KB · Görüntüleme: 194
Cvp: My Turtels

Bakım koşullarınız nelerdir pet shopun verdiği plastik palmiyeli kaptamı bakıyorsunuz ?

Hayır.Her kaplumbağaya 100 litre önerdiğimize göre 300lt olması lazım,ama herkesin maddi durumu iyi olmuyor Alper :) Isıtıcı+akvaryum+filtre olsun kaplumbağa başına da 20-30litre düşsün yine sağlıksız olmazlar,yeterki ölüm kabında bakılıyor olmasın.

Ampulün kafasına aleminyum folyo ile sarın tüm aşığı aşağa verin hem sizi rahatsız etmez hemde daha iyi ısı yayar.

İşte ben o maddi imkansızlığı düşünerek söyledim. Çünkü 40 litre suda 3 kaplumbağa bakamazsın. Öldürürler birbirlerini :)

Büyüyünce belki ama küçükken çok sorun olmuyor Alper :) 20lt'de 2 kaplumbağa baktım birbirlerini çok seviyorlardı ^^ Tabii kapuşcuğum (muhtemelen iç parazitten)ölene kadar :(

Benım 4 kaplumbağam var 200 litre kötümü yani :D iyi bencee

Büyüdükleri zaman 400lt yaparsın ^^

KillerPrince' Alıntı:
Bakım koşullarınız nelerdir pet shopun verdiği plastik palmiyeli kaptamı bakıyorsunuz ?
HAYIR RESİMDE VARYA AKVARYUMDA YAŞIYORLAR.

Ekli dosyalar

• DSCN4356.JPG
    DSCN4356.JPG
    236 KB · Görüntüleme: 118

ömerali34' Alıntı:
KillerPrince' Alıntı:
HAYIR RESİMDE VARYA AKVARYUMDA YAŞIYORLAR.

Forumumuzda tümüyle büyük harf kullanmak yasaktır,imla ve forum kurallarına uyalım,uymayanları uyaralım :)

Murtaza sana katılmıyorum kaplumbağalarım kabuk boyu 15-25 arası seviyeye ulaştığında her biri için 100 litre gerekli küçükken birşey olmaz 40 litre için 3 kapluş gayet ideal.

KillerPrince, ben de sana katılmıyorum ne yazık ki... :) Kavga ederler küçük yerde 3 tane toapiş ve ölümcül olabilir!

Küçükken çok fazla kavga olayı olmuyor ^^ Ama tabii Alper bu konuda hakkını yemeyelim,çok hırçın küçük kaplumbağalar da var :)

Ya ben ufak akvaryumda 30 lt deyken çok kavga çıkıyodu ama neyse şimdi bitti büyütünce :)

antifbyigit' Alıntı:
Ampulün kafasına aleminyum folyo ile sarın tüm aşığı aşağa verin hem sizi rahatsız etmez hemde daha iyi ısı yayar.

Yok onu idarelik yaptım akvaryumun üstüne çerçeve yaptırcam UVB lamba takıcam...

"My Turtles" olması gerken isime "My Turtels" yazmanızla ilgi çekici bir konu olmuş gayet. Ardından ;

Fotoğraflarda ısıtıcı göremedim. Açı yüzünden olduğunu düşünmek istiyorum. Arkadaşların dediği gibi ısıtıcı lambanızı alüminyum folyo ile kapatmalısınız. Tamam UVB lamba takacaksınız ama ısıtıcı lambaya yine ihtiyacınız olacak. Ayrıca akvaryum boyu hakkındaki tartışmalarda Melisa'ya katılıyorum. Küçük akvaryumda kavga ediyorlar. Bir başka konuda yine Melisa'nın dediği bir şey vardı. Bir sürü canlı alacağınıza 2 tanesine tam donanımlı bakın daha iyi. Artık kaplumbağa almayı bıraksanız iyi olur bence :)

Evet az bakın iyi bakın demiştim :) Lütfen bizi dikkate alın ve umarım ısıtıcınız vardır :)

kaplumbağalarınız sağlıklı gözüküyorlar. umarım uzun yıllar birlikle olursunuz

Geri