Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

namiba terra uv plus d3 kompakt lamba 15 w

E. üye 3

Bordo Bereli
merhaba arkadaslar bu lambayı uvb lamba olarak kullanabilirmiyiz kapluşlarımız için.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12270

benım kafama takılan uv-a özelliğininde olması ve birde sizce wattı yeterlimidir. :)

Cvp: namiba terra uv plus d3 kompakt lamba 15 w

Yaz başına kadar aynı site bu lambanın özelliklerinde Sylvania marka uvb lamba satıyordu. Sanıyorum mağazadan o lamba kaldırılmış, yerine de bu konulmuş. Belki de daha kolay ithal ediliyordur.

Zaten her lamba da bir miktar uv-a ışını mevcuttur. Bu lamba güvenle ve rahatlıkla su kaplumbağaları için kullanılabilir. Watt gücü de eğer kuru alanınız ortaboy bir şey ise rahatlıkla yeter.

verdiğin bilgiler için teşekkürler arkadasım .evet bende hatırlıyorum o ürünü, floresan sistemim olmadıgı ıcın mecbur duylu lamba almak zorundayım. kuru alanımın genişliği 10 cm civari filan. peki uv-a ısınları ne işe yarar kaplumbagalara yararları ve zararları nelerdir biraz bilgi verebilirmisiniz :)

Ultraviyole ışınlar bildiğiniz üzere dalgaboylarına göre üçe ayrılır. Uv-a, uv-b ve uv-c.

Uv-c en tehlikelisi ve ölümcül olanıdır. Tıp ve benzeri alanlarda sterilizasyon ışını olarak kullanılır.

uv-b ise ciltte d vitamini sentezi yapmaya yarar.

Uv-a ise canlılarda insanlar dahil, pozitif düşünme, harektilik ve sağlığı olumlu yönde etkiler ve cildi sağlıklı tutar.

Her zaman yardım edebilme dileğiyle :)

anladım arkadasım tekrardan çok teşekkürler paylaştığın bilgiler için :)
E ozaman bunu alalım, gerçi fiyatı yüksek biraz ama kompakt lambada baska alternatifimiz yok gibi :)

mailto:/Sylvania-Reptistar-Minilynx-6-UV-23-Watt_W0QQidZZ44147762
sylvania lamba burda var isterseniz burdan da alabilirsiniz. Hemen hemen fiyatlar aynı :)

Gittigidiyor da bulunan sylvania uv-b lamba yaz başında juenpetmarket'te 55TL idi.. Dolar ve euro bizi de vurdu sanırım :)

Evet bende baktığımda fiyatı bu kadar yüksek değildi :(

peki namiba mı yoksa sylvania mı? hangisini tavsiye edersiniz :)

Namiba UV lamba 15 watt, sylvania UV lamba 23 watt ama namibada UV %8, sylvania da ise %6 oranında. Kaplumbağalar için uygun UV oranı %5 ile %8 arasındadır. Yani siz bilirsiniz :)

yani namiba daha mantıklı gibi duruyor öylemi :)

Bence ikisi arasında pek bir fark yok ama hangisi size daha uygun geldiyse onu alın derim :)

Diğer marka olarak bir yorumum yok ancak Sylvania her türlü ampul üreten bir firma olarak hem kaliteli ürün yapıyor; hem de gerçekten bu konuda çok tecrübeli. Diğer firmayı ilk kez duydum ve fazla bir bilgi toplayamadım belki piyasaya yeni girmiş ya da Türkiye pazarına ilk kez dahil olmuş olabilir :)

sylvania banada daha kaliteli gibi geliyor ama uv-b yuzdeleri farklı. namiba da yuzde 6 sylvania da yuzde 8. kaplumbagalar için ise max. yuzde 8 olması gerekiyormus. bu yuzden sylvania zarar verirmi diye ürküyorum kaplumbağama :S

O kadar ufak farklar sorun yaratmaz, Sylvania'nın UV lambasını güvenle kullanabilirsiniz :)

uv lamba konusunda pek bilgi sahibi olmadıgım için bukadar titiz davranıyorum, ozaman en yakın zamanda sylvania alayım :) paylaşımlar için teşekkürler :)

Her zaman :)

Unutmayın ki uv ışınları mesafe arttıkça etkisini yitirecektir. Optimum bir etki için 15cm idealdir. Daha yakın zararlı olabileceği gibi uzak mesafelerde de etki etmeeycektir.

Bu arada uv ışınlar suda etkilerini yitirirler. En fazla suyun 1-2cm derinliklerine girebilirler. Bu yüzden kuru alan lambası gibi uv lambasını da tam kuru alanın üstüne yerleştirmeye özen gösterin :)

Sevgilerimle..

Namiba Terra da çok kaliteli bir markadır. Türkiye'ye Best-Exotics firması sayesinde geldi (www.best-exotics.com) Ayrıca bu firma değişik su kaplumbağası türleri de getiriyor ama sadece sipariş üzerine getirdiklerinden pahalıya mal oluyor.

Geri