Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nane ve Ihlamur'un Yeni akvaryumu

kapluscuklar

Bronz 4 Üye
Evet arkadaşlar sonunda akvaryum almayı başardım. Tabi benim minikler için fazla büyük. Aslında büyük akvaryum almadım ama Nane ve Ihlamur'a büyük geldi. Bu arada forumda Nane'nin gözünün kapalı olduğunu söylemiştim, neyse ki ilaç ile tedavi etmeyi başardık =) Akvaryumun boyutları 30x25x15 civarında. Kuru alanını kendim büyük taşlarla alttan desteklenmiş olmak üzere küçük taşlarla yaptım. Bu sayede küçük taşların devrilmesini önledim. Sadece ısıtıcı ve UVB lamba bulamadım =( Onunla ilgili önerilerinizi almak istiyordum..
Yardımcı olabilirseniz mutlu olurum.. Şimdiden teşekkürler. =)

Cvp: Nane ve Ihlamur'un Yeni akvaryumu

Öncelikle akvaryum almakla iyi etmişsiniz.
Merak etmeyin o akvaryum büyük değil.1 sene sonra o akvaryum size yetersiz gelmeye başlayacak hatta.
Isıtıcı şart.O akvaryuma 50W bir ısıtıcı yetecektir.
Yaz aylarında güneş imkanızmız var.UVB lambayı kışın kapluşlar güneşlenemezken kullanabilirsiniz.

Fotoğrafları da görmek isteriz.

Tamam, akvaryumun resmini en kısa zamanda çekip göndereceğim...

Ben de ilk böyle bir akvaryum almıştım arkadaşlar banada 1 yıl kadar yeteceğini söylemişti ancak ben 6 ay kadar sonra değiştirdim ve bir saklama kabında baktım.9 aydır falan besliyorum kapluşları şu an 40 litrelik akvaryum yetmiyor kapluşlara.

ben 60x35x30h boyutunda akvaryumla başladım 3 kapluşum var 1 ay olmadı pet shoptan alalı ancak ileriki zamanda nasıl baş edecem bilmiyorum çok hızlı gelişim gösteriyorlar :)

Geri