Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
aranıza yeni katıldım bi kaç gün önce 4 tane kaplumbağa aldım sanırım bir tanede kareteci hamster almalıyım ve kaplumbağaların suyuna kimyasal madde karıştırıp onları mutasyona uğratmalıyım :shuriken: kaplumbağalarımı petşopların verdiği kabın içinde yatıyorum sabahlarıysa cam fanusta yüzüyorlar yine öğlen plastik kabda güneşleniyorlar ve suları sıcak cam fanusa bulaşık süngerindende yüzen kuru alan yaptım kablumbağalarla ilgilide öğrenile bilecek bir çok şeyi okudum öğrendim zaten uzun zamandır hayvanlarla haşır neşir olduğumdan ölüm fanusunda bile hasta etmeden bir müddet rahatlıkla besleye bilirim yinede vicdan sahibi her insanın yapması gerektiği gibi güzel bir akvaryum almak istiyorum şehirden şehire dükkandan dükana fiyat farkı olsada bana tahmini bir fiyat yardımında bulunursanız sevinirim
kaplumbağaları ve balıkları aynı akvaryumda beslemeyi düşünüyorum tabi balıkları yediklerinin farkındayım ama oldukca küçükler sanırım hızlı balıklara sorun teşkil edemezler 2 sene sonra daha büyük bir kaplumbağa akvaryumu yaptırıp ayırıcam yani anlıyacağınız 2 yaşına gelmeden bu kaplumbağalar balıklara sinir sitres veya ölüm getirirmi ciddi bir tehlike yaratırmı
ikinci sorumsa 300 tl lik bir akvaryum almak istiyorum internetten baktım ufacık akvaryumlar oldukca pahalı sanırım petshoplarda daha ucuz oluyor kumu ısıtıcısı lambasını çık 200 milyon kalıyor ne büyüklüklerde akvaryum alabilirim bununla 100 litreden az olmamalı dersenizki 100 lira daha koy çok daha büyük bir akvaryum alırsın 400 milyon büççede hazırlayabilirim yada dersinizki git camcıda yaptır sorun çıkmıyor(patlama vs) hem çok daha büyük oluyor onada tamam derim çok uzattım kusura bakmayın gelecek cevapları iştahlı bir şekilde bekliyorum :ashamed0006:
Öncelikle hoş geldiniz
Senin akvaryum bütçeni tam anlamadım ama ben de senin gibi çok düşündüm camcıya gittim camcı bana şöyle dedi 'Kaplumbağa şu fanuslarda yaşar bunlara gerek yok dedi' üstelik gösterdiği akvaryum çok küçüktü. Pet shop'lardan değilde ( onlarda da biraz pahalı) akvaryumcular var. İçinde her şey var ben her şeyimi oradan aldım. Her şey tamamlandıktan sonra suya tornavida sok , yukarısına bastır eğer içinde bir parıltı oluyorsa elektrik kaçağı var demektir. Ama öğrendim ki hepsi biraz kaçırıyor. Çok parlarsa kesinlikle değiştirmelisin.
sadece akvaryum camı için filitre vb hariç 200 veya 300 verebilirim bütcem bu önerilerin içinde sağol akvaryumcuda daha hesaplı olur büyük ihtimalle dediğin gibi
Balıklarla kaplumbağalarınızı aynı kapta KESİNLİKLE beslememelisiniz. 2 yaşında değil 1 yaşına bile gelmeden kaplumbağalar balıkları ufak ufak kovalamaya başlar. Sakın balıklar hızlı diye düşünmeyin kaplumbağalarda avını gördüğünde en az balıklar kadar çevik oluyor. Canlı yemin bir vicdani kısmı var bir de balıktaki bakteriler kaplumbağalara geçtiğinde kötü sonuçlar doğurabiliyor. Akvaryuma gelecek olursak her kaplumbağa başına 100 litre olmalı. Bu da eder 400 litre. Kaplumbağalarınız 20-25 cm gibi devasa boyutlara ulaşacak. Dördüne birden bakabileceğinize inanıyor musunuz? Eğer bakamayacağınızı düşünüyorsanız çevrenizde onlara gerekli koşulları sağlayıp rahat ettireceğini düşündüğünüz birine kaplumbağalarınızın ikisini sahiplendirebilirsiniz. Bir de akvaryumu pet shoptan alamanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Çevremdeki çoğu insanın camcıda yaptırdığı akvaryum patladı.
ufak ufak kovalamak ayrı çatır çutur kemik bırakmayacak şekilde yemek ayrı bende canlı yemden pek hoşlanmıyorum o yüzden özellikle bunu sordum sanırım 2 yaşından büyük kaplumbağaları bile akvaryumda sorunsuz besleyebilen insanlar var o yüzden özellikle deneyimli bir kaç kişiden cevap almak istiyorum böylelikle daha çok tatmin olabilirim camcı işi zaten kafama çok yatmıyor git bul pazarlık yap yapsın getir delik çıkarsa götür yazması bile yorucu
Tabiatında avlanma olan bir canlıyı avıyla aynı ortamda beslemenin deneyimle alakalı olmadığını düşünüyorum. Yavru kaplumbağalar bile balıkların yüzgeçlerini yiyorsa 10 cm civarındaki bir kaplumbağa tamamını yiyebilir. Elbette deneyimli arkadaşlar size cevap verince daha iyi tatmin olursunuz.
Saygılar...
Sonradan eklemişsin herhalde görmedim balığı ben balık koyacağım çünkü normal doğal ortamda yaşarken balık yiyorlar (2 tane kadar) ama sen de koyarsan hasta olurlarsa bana kızma belkis zaten açıklamış her şeyi.
sonradan bir şey eklemedim 3 kere okumama rağmende yazdıkların pek anlaşılır gelmedi sanırım doğal ortamında sazan türleriyle besleniyorlarmış ben zaten kaplumbağaları değil balıkları düşünüyorum daha önce yavru kaplumbağayla balığı bir arada geniş bir akvaryumda besleyen birisi bana kaç yaşında balıklara ciddi zarar vermeye başlıyor söylerse tam süper olacak
Japon balığım ve kaplumbağam 4,5cm milimi milimine aynılar.Bir günlük (geçici olarak) japonumu Leonardo'nun yanına koymuştum.Kuyruğunun büyük bir parçasını yemiş olduğunu gördüm.Japonumu kurtardım.Yeterli olmuştur sanırım...