Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nasıl bir boya kullanmalıyım

aLyssa00

Platin 5 Üye
Arkadaslar strafordan bir kuru alan yaptım ve vantuzlarla tutturdum benim emektar cd kabı sürekli yıkılıyordu hemde halı kaydırmaz suyu çok çekiyordu temizlik sırasında canımı sıkıyordu bende değiştirdim ama beyaz straforu renklendirmek istiyorum nasıl bi boya kullanabilirim hiç bi fikrim yok yardımcı olabilecek var mı?

Cvp: Nasıl bir boya kullanmalıyım

boya bence hiç kullanma plastik kitap kapları oluyor renkli onla sar sonra icten bantı silindir haline getir bantla

Straforu tek başına kullanmanız sağlıklı olmaz. Çünkü kaplumbağaların ısırması, tırnaklaması sonucunda hemen dağılacaktır. Ben de sizin gibi kendi kuru alanımı kendim yaptım.

Strafor ile çalışmanız bittiğinde; yani istediğiniz şekli verdiğinizde üzeri derzdolgu ile kaplanır. 24 saat kuruması beklendikten sonra 3 kat uygulanır. Derz dolgular beyaz, gri ve siyahtır. Fakat derz boyaları ile renklendirilebilir. İnternette bir çok örneği var. Ancak kesinlikle derzdolgusuz strafor kullanılmamalıdır. Bunun yanında derzdolgular Fuga 2200 den başlar Fuga2700'e kadar gider. 2700 zor bulunsa da suya en dayanıklı üründür.

İşte örnekler:
mailto:/img295/892/08jf4.jpg

Ayrıca sağlamlık için beyaz yumuşak strafor yerine, yapı market yada nalburiyelerde bulunan genelde mavi olan sert straforu kullanmanızı öneririm. Her derz katı arasında 24 saat kuruma payı bırakılmalı. Genelde renklendirmek için son kata boya karıştırılmalıdır.

Ayrıca vantuzları ya da her türlü yapıştırma işlemini solventsiz akvaryum silikonu ile yapmanızı öneririm.

Geçici olarak en azından bi kaç günlük böyle idare edeyim derz doldguları nerde bulabilirim ? vantuzları yapıştırmadım straforun içine geçirdim baya sağlam oldu :)

ben kaydırmaması için bu yapay çiçeklerin altında gözenekli süs plastik şeyler oluyor onu kullandım

Derzdolgu her yapı market ve nalburiye dükkanında satılıyor. Gidip açık paketlerden istediğiniz kadar alabiliyorsunuz. Dediğim gibi 2700 olanı pek bulunmuyor. Ben 2400 olanından almıştım. Fena değildi.

Yardımlarınız için teşekkür ederim :)

Yapay çim derz dolgusu yapıldıktan sonra akvaryum silikonuyla yapıştırılarak kullanılabilir. Tabii kuru alan strafordansa. Eğer cam veya pleksidense direkt olarak silikonlanabilir.

Yapay çim de kullanılabilir. Önemli olan kaplumbağaların tırnaklarının tutunması için yüzey oluşturmak.

Geri