Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Nelerden hoşlanırlar?

Cvp: Nelerden hoşlanırlar?

Biraz açar mısınız neleri kastediyorsunuz?

Mesela bir şeyleri izlemek. Bir yerde okumuştum boğazının altını hafifçe sevmek falan bunlar olabilir mi?

Kafasını ve kabuğunu hafifçe okşuyabilirsin. Benim tospişlerim bundan çok hoşlanıyor :) Ayrıca elimi ısırmaya bayılıyorlar :D

Elini ısrınca yara olmuyor değil mi? Peki sırtını yumuşak diş fırçasıyla yavaşça fırçalayabilir miyim? Ben yaptım ama zararlı mı bilmiyorum...

Temizlik için zaten yapman gereken bir şey :) Elinde yavaşça okşa çok seviyor benimkiler. Isırt elini istersen acımıyor. :) Fakat sonra ellerini yıkamak şartıyla :) :)

Sanmıyorum, sürüngenler kedi, köpek, kuş gibi sosyal ve sürekli ilgi bekleyen hayvanlar değiller. Ama arada elinize alıp kafasını ve söylediğiniz yeri okşayabilirsiniz. Bundan o zevk almaz daha çok siz istediğiniz için yapmış olursunuz. Belki size alışmasına katkı sağlayabilir. Yinede abartmayın günde en fazla 5 dakika falan yapın. Hoşuna gidecek bir şeyler istiyorsanız akvaryumunuz da kum yoksa kum alın, kumu karıştırmayı severler.

Bu arada hafifçe kabuklarını parmak uçlarınla sert olmamak şartı ile kaşırsan hoşlarına gidebilir.

Tamam. Fırçayla yaptım biraz hoşlandı gibi oldu. Peki kaplumbağamın derisi soyulabilir mi?(azıcık)
Bir şeyleri izlemeyi sever mi?

Evet söylemeyi unuttum. Fazla ellemek zararlı tospişleri. Mikrop vs. kapabilirler. Eliniz her ne kadar temiz olsada..

Hayır , Umut Beyin de dediği gibi tospişler sosyal hayvanlar değillerdir.Ama benimki kafasını ve kabuğunu okşatmasından hoşlanıyor. Fakat bunu çok az yapıyorum.

Boynunda azıcık bir yer soyuldu. Karınca kadar herhangi bir şey olur mu? Denemiştim fotoğraf makinesindeki fotoğraflardan hoşlanmıştı :)

Fotoğraf makinesindeki fotoğraflardan nasıl hoşlansınlar :) Deri değiştiriyor olabilir tospişin :)
Umut Beyin de dediği gibi kum al eşelemeyi çok severler. Ben küçük süs eşyaları koydum. Neredeyse akvaryumlarını kendileri dekor edicek. Ayrıca mağara alabilirsin içine saklanmaları için :)

Hepsi var. Kum, kumu kazıp girebilecekleri bir yer....

Gerçekten de fotoğrafları izledi ben oynattıkça makinenin olduğu yere gitti hep :D

Ama daha küçük 3-4 cm falan deri nasıl değiştirsin? :)

Konuyu bakım forumuna açtığınız için bakım ile ilgili nelerden hoşlandıklarını soruyorsunuz varsayıyorum.

Haftada bir kabuğunu diş fırçası ile fırçalayın.
Kabuğunu kaşıması için paludaryuma mango kökü vb. nesneler yerleştirin.
Kum ekleyin. Kuma azıcık dip yemi atabilirsiniz. Dibi karıştırmayı çok severler.
Bir de su üstünde rahat durabilecekleri bir kaç yapay bitkiyi severler.

Nereye açacağımı bilemedim. Dip yemini nereden alabilirim ve ne kadardır?

Peki derisi soyulabilir mi 3 4 cm iken? Çünkü çok küçük :)

Yavru kaplumbağaların derileri sık sık soyulur ve yeniler. Bakım ve sağlık kategorilerinde buradaki bilgilerin daha detaylıları mevcut.

Dip yemi nereden alabilirim ve ne kadardır? :) Çok soru sordum ama :)

paolo nutinitr' Alıntı:
Hepsi var kum kumu kazıp girebilecek bir yer gerçekten de fotoğrafları izledi ben oynattıkça makinenin olduğu yere gitti hep :D

ama daha küçük 3 4 cm felan deri nasıl değiştirsin :)

İzlemesi doğal birşey. Elini koy elinide takip ederler :) Yada herhangi bir nesneyi.

Dip yemi petshoplarda var ve 1 tl fakat kalitesi hakkında bir bilgim yok.

Kaliteli markaların bölünmüş halde satılan dip yemleri var. Biraz ararsanız bulabilirsiniz:)

Geri