Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ninja'nın Kuyruğu ve Kabuğu Neden Sararıyor Olabilir ?

Barbie-sena06

Altın 1 Üye
ARKADAŞLAR BAŞLIKTADA BELİRTTİĞİM ÜZERE NİNJAMIN KABUĞU VE KUYRUĞU SARARIYOR!ÇOK KORKUYORUM!ZATEN YEMİNİDE AZ YİYİYOR.BEN SUYA ATTIM YEMİ.AMA YEMEDİ.ONU İZLEDİĞİMDEDE HEP YÜZÜYOR YADA KURU ALANININ ALTINA SAKLANIYOR.ARKADAŞLAR ÇOK KORKUYORUM.ONA BİR ŞEY OLMASIN.SİZCE NE OLMUŞ OLMALI VE NE YAPMALIYIM! :':)breh::$:hih::59::ff:

Cvp: Ninja'nın Kuyruğu ve Kabuğu Neden Sararıyor Olabilir ?

Yazı boyutunuzu düzeltiniz öncelikle . Kuru alanın altına saklanması normaldir . Saklanma içgüdüsü baskın olan hayvanlardır. Bu tarz kabuk sararmalarında su kirliliği yada mantarlaşma etken olabilir . Bu yüzden kullanılmayan bir diş fırçanız varsa onla çok hafif bastırarak temizlemelisiniz.

Peki teşekkür ederim,iyi günler :'( :59: :ashamed0006:

yem yemiyorsa bence hemen sana önerilen sera markalı yemlerden almalısın. onları çok severek yediklerini görüceksin. resim ekleyebilirsen herkes sana daha iyi yardımcı olabilir.

Öncelikle yavrularda yem yememe sebebi şunlardır: hastalık, düşük ısı, stres, uygun olmayan yem ve uyum süresi. İlk geldiğinde yemesi ve şimdi yememesi bence uyum süresi ile alakalı olamaz. Genelde bu süreçteki hayvanlar ilk andan yemezler. Öncelikle yemler değişmeli. Sistem kurulmalı. Bunlar yapılınca hastalık durumu değerlendirilir. Tabi bunları hemen yapmak gerekir. Hayvan beslemek özveri ve sorumluluk ister. Hayvanı su değişimi dışında dışarı çıkarmayın, ele almayın. Bu onları strese sokar.

Kabuk ve kuyruk için resim gerekir.

Anlıyorum.Benim kaplumbağam hasta değil çok şükür.Ama ısınma ve uyum süreci problemi yaşıyor olabilir.Benim kaplumbağam suda tuhaf haraketler yaptığı için ben korkup onu kuru alanına koyuyorum.Ve sadece 1 kere halıya çıkardım.Oda 30 sn. durdu,geri koydum.Biraz öncede annem ve kardeşim ile birlikte yumuşak uçlu bir diş fırçası ile kabuğunu temizledik,suyunu temizledik.Suyunun sıcaklıgını ayaradık.Şuanda eskisinden daha alıştı bize diye düşünüyorum.Daha çok hareketlendi.Ama kuru alanın altından bir türlü vaz geçiremedik :t65y:

Kaplumbağa bakım kılavuzu konusunu tekrar okumanızı öneririm. Hataları tekrar yazayım.
Kaplumbağa zorla kuru alana konulmaz. Ne kadar suda yada kuru alanda duracağına ihtiyacına göre kendisi karar vermeli. Kuru alan ısıtma lambası yoksa zaten çıkmasa daha iyi.
Hayvanı ortamından çıkarmak hastalık ve stres sebebi. Hele halıya koymak barındırdığı olumsuz mikroorganizmalar sebebiyle tamamen hatalı.
Hayvanın kabuğunu beden fırçalıyırsunuz? Bir günde kabuk kirlenip yosunmu tuttu? Hayvanın kabuğu uygun filtrasyon olan bir sistemde zaten kirlenip yosun tutmaz. Ayrıca nasıl bir suda fırçalama yaptınız? Akvaryumdan her çıkışında korku dolu anlar yaşıyor hayvan.
Su ısısını ısıtıcısız nasıl sağlıyorsunuz? Acaba ılık yada sıcak su katarak mı? Bu yöntem ile ölen birçok kaplumbağa var.
Hayvanın neden kuru alan altında olduğunu anlamak çok kolay. Hayvan gizlenme ve saklanma çabasında. Yaşadığı korku ve eziyet saklanmak istemesine sebep oluyor.
Kaplumbağa için endişeliyim.

Onu kendi haline bırakman şu anlık en iyisi. Sen olabildiğince akvaryum ve ekipmanları hazırlatmayı hatırlat ailene. O zaman bak gör kaplumbağan nasıl mutlu oluyor ve suda çok güzel kareler çıkıyor ortaya. Emre abinin bahsettiklerine mutlaka dikkat et.

Peki.Dikkate alacağım.Merak etmeyin :)

Aileni kaplumbağalar için gerekli şeyler üzerine bilgilendir veya geçsinler bilgisayara bu konuyu ( mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html ) onlara okut, ailen bilinçlenirse seni daha rahat anlarlar, zaten her hayvan için geçerli hayvanı sahiplenmeden önce gerekli ortam hazırlanmalı.
Hayvan bakmak sorumluluk,özveri,fedakârlık ister.

Geri