Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Niye büyük akvaryum almalı :))

Cvp: Niye büyük akvaryum almalı :))

mailto:/r/m/mxs8.jpg

mailto:/r/m/mxs8.jpg

Ben ilk mesajdaki resmi görebiliyorum.

Ama görmez olaydım :) komik:)

Ben gördüm :) Kapta beslemekte ısrar edenlere ders olsun bu resim.

Bu resim sahtemi yada göz yanılmasımı gerçek boyu nekadardır bu kapluşun.

Bu bir fotoşop değil. Bir kaplumbağa gerçekte de bu boyutlara ulaşabilir.

Bunu neyle besliyecekler birde yaşaması için arka bahçede havuz olması lazım.

Arkadaşlar yerdeki parkelerin bir karosu yaklaşık 15cm dir. Buna bakıldığında kabın boyu 30cm civarında olmalı. Kaplumbağa da 35-40cm falan heralde. Biraz fazla beslenmiş ve obez gibi gözüküyor zaten..

Bu obez olmuş besbelli ortada :)

Ama bence bir göz aldatması var bukadar büyük olsa böyle görünmezki.

eminemre' Alıntı:
Arkadaşlar yerdeki parkelerin bir karosu yaklaşık 15cm dir. Buna bakıldığında kabın boyu 30cm civarında olmalı. Kaplumbağa da 35-40cm falan heralde. Biraz fazla beslenmiş ve obez gibi gözüküyor zaten..

max 25CM o kaplumbağa, ne yaptınız 40CM? yaklaşık yarım metreye tekamül ediyor, yanlışınız var. O parkelerin boyutu sabit değil ki , farklı boydadır o. İçine koyduğu kabın boyutu da 40CM kadar gözükmüyor.

Benimki bir tahmindi zaten. Daha ufak olabilir. Ama kol, bacak ve kabuğundan obez bir kaplumbağa olduğu göze çarpıyor.

Bunu bir mühendis anlar biz değil. :D

Fotoğraflar yanıltıcı olabilir. Odak uzaklığı ve objektif açısına göre obje olduğundan büyük ve küçük görülebilir. Doğru tahmin için ancak fotoğraf üzerindeki bir objenin gerçek uzunluğu belirlenmelidir :)

Geri