Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

mononok

Bronz 5 Üye
Katılım
1 Ağu 2023
Mesajlar
36
merhabalar
ağustos başında 60x50x60cm akvaryuma geçtim. 1 tane dişi 13 cm kaplumbağam var. 120 litre su var akvaryumda, büyük kısmı içme suyuydu. şu an böyle kahverengi lekeler oluştu içindeki taşta ve camlarda ve baya da hızlı artıyor. dış filtre kullanıyorum sadece içinde yeşil keçe, taş, siyah karbon gibi bi malzeme ve en üstte elyaf var kirlendikçe değiştiriyorum onu. su değişimi yapmadım sadece bi kez dip çekimi yapmaya çalıştım pek etkili olmadı ama biraz temizledim. 10 litre falan çekmişimdir. onun dışında buharlaşan suyun yerine de dinlendirdiğim musluk suyundan ekliyorum düzenli olarak. tam su değişimi ne kadar sürede bir yapmalıyım? 2 ay biraz kısa gibi geldi bana ama bu lekeler ve suyun bulanması da normal değil gibi. bunlar neden oluşmuş olabilir napabilirim önlemek için?
lekelerin ve filtremin fotosunu ekliyorum.
* Image 2023-09-27 at 20.17.29 (3).jpeg
* Image 2023-09-27 at 20.17.29 (2).jpeg
* Image 2023-09-27 at 20.17.29 (1).jpeg
_ Image 2023-08-02 at 18.14.13 (2).jpeg
 
Öncelikle camların tamamı üstünden silikon köşelerde dahil akvaryuma ait bulaşık süngerinin yeşil kısmı ile geçip temizleyin. Sonra suyu komple çekip alın. Camların üstünden maşrapa ile temiz su döküp durulayın. Sonra kumu karıştırıp havalandırıp bu suyu da alın. Kum için birkez daha gerekebilir.

Dış filtreyi temizleyin. Isıtıcıyı soğutup temizleyin. Tabandaki kuma gömülü taşları çıkarın.

Dış filtrenin resmini çekebilir misiniz ne kadar alan var nasıl bir dizilim yapmışsınız bakayım.

Akvaryum doğrudan ışık görmemeli. Güneş ışığı buna sebep olur.
 
en altta yeşil keçe var üstünde bu iki torba yan yana duruyor onların üstüne bir parça elyaf koyuyorum kirlendikçe değiştiriyorum. akvaryum biraz güneş gören bi yerdeydi o zaman hiç görmeyen köşeye mi almalıyım?
cem bey siz önceki başlığımda bu filtre bu kadar su için iyi iç filtreye gerek yok demiştiniz. içindeki malzemeleri yenilerim belki ama ne olduklarını tam bilmiyorum.


* Image 2023-09-28 at 17.48.54.jpeg
_ Image 2023-08-04 at 16.29.58.jpeg
 
Hatırladım da buna nasıl bir dizilim yaparız onu düşünüyorum. Sistem randımanlı değil. Malzemelerin sadece bir kısmından geçiyor su. Turşu bidonu gibi olsa dizilimi uygun biçimde yaparız. Üstüste konur. Bunda yatay duracak hangisinden nasıl geçecek belli değil. Birinden geçecek olan diğerinden geçmez.

Biri carbon diğeri zeolite benziyor. Carbon 1,5 ayı zeolit 3 ayı geçmişse işlevi bitmiştir.

Kullanılacak malzemeler carbon, zeolite, bu algler için jbl silicate ex yada seachem phosguard, dışkı tarafında seramik üstünde sünger olacak bu filtrede olmaz. 250 yada 500 gramlık elyaf. Bu noktada dışfiltre almanız gerekiyor. Su bütün malzemelerden peşi sıra geçmeli.
 
hmm bu tepe üst filtre diye geçiyormuş dış filtre daha çok malzemenin üst üste geldiği başka bir sistem o zaman sanırım? peki 120 150L civarı için önerdiğiniz dış filtre nedir? onu alana kadar o zaman carbon ve zeoliti yenileyip devam edeyim bununla.
 
aslında yakın zamanda yeni dış filtre de alamam şimdi baktım fiyatlar yüksek. bunun üstteki kutuyu değiştirip suyun yukarıdan aşağı akabileceği bir sisteme çevirsem önerdiğiniz malzeme sırasıyla nasıl olur sizce? zaten motora iyi demiştiniz anladığım kadarıyla
 
Bu akvaryuma 800 lt/h ve en az 3 sepetli bir filtre lazım. Ya da sepetsiz yeşil kovalı eheim ikinci el olur.

Sadece filtre değil malzemelerde başlı başına para.

Bu şelale filtre dediğimiz tarz.

Bunun yerine turşu bidonu ile yapanlar var. 5 litrelik turşu bidonunun kapağından ve bidonun alt yanından delik açıp hortumu kalınca silikonlayarak kullanıyorlar.

Bidon akvaryum ile aynı hizada motordan gelen su tepeden girip aşağıdan akvaryuma akıyor.

Google da el yapımı dış filtre diye aratın çıkar.

Güneşten uzak yerde dursun dediğiniz malzemelerle idare edersiniz.

İyi temizleyin alg kalırsa yine ürer.
 
Geri
Üst