Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Normal mi?

toslumbagacik

Bronz 4 Üye
arkadaşlar, bazılarınız biliyordur, canım kapluşlarımdan "İncik" pazartesi günü "Boncuk"u yalnız bıraktı, ve o günden beri "Boncuk" kuru alanı eskisi kadar kullanmıyor, ben de mantar falan kapar diye kurutmak için günde 1 saate yakın sudan çıkarıp kuru ve sıcak bir leğenin içinde bekletiyorum. ama ne zaman leğene girse ya leğenin dibindeki havlunun altına saklanıp orada uyuyor, ya da dışarıda uyuyor, normal mi sizce leğene girince uyku moduna geçmesi ve suyun içindeyken kuru alanı kullanmaması? çok mu üstüne düşüyorum sizce, kendine bırakmak en iyisi mi olurdu acaba?

Kaplumbağanızı mümkün olduğu kadar kendi yaşama alanının dışına çıkarmayın.
Çünkü bazı kaplumbağalar bu durumda stres yapabiliyor.
Kaplumbağanızı takip edin ama onu rahatsız edecek boyuta getirmeyin.İstediği zaman mutlaka kuru alana çıkacaktır.Yeter ki siz gerekli koşulları oluşturun :)

galiba fazla pimpirikliyim, İncik' i kaybettikten sonra böyle oldum, haydi hayırlısı, teşekkür ederm Arzu :)

Rica ederim.Umarım sorunsuz bir şekilde büyüyecek Boncuk :)

Uyumuş gibi görünüp korktugu için saklanmaya çalışıyorda olabilir.Zencefil'in de söylediği gibi; Bazı kaplumbagalar yaşadıgı ortamdan farklı bir ortama geçince stres yapıyor :)

kıyamam ona ya..belki de etkilenmiştir.. bi süre gözlemleyin onu =(

anlıyorum, hemen suya bıraktım zaten Boncuk'umu. teşekkür ediyorum bilgilendirme için :)

0084812254' Alıntı:
kıyamam ona ya..belki de etkilenmiştir.. bi süre gözlemleyin onu =(
ben de öyle düşündüm, ama sanırım biraz da bende var pimpiriklilik :) sanırım biraz kendi haline bırakmalıyım onu :)

Geri