Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

obezite hakkında

turtle..

Altın 4 Üye
Herkese iyi akşamlar..Bir kaplumbağının obez olduğunu nerden anlayabiliriz?Forumda araştırma yaptım ama ben miniklerimin kafalarını içine soktuğunu hiç görmedim aksine uzatabildiği kadar dışarı uzatıyorlar kuru alanda falan :) elime aldığımda da hiç korkup başını içine sokmuyor aksine çırpınıp elimi tırmalıyorlar ısırıyorlar :) Obezitenin başını içine sokmanın dışında başka bir belirtisi var mı?

Cvp: obezite hakkında

Ayaklarını da tam olarak kabukları içine çekemezler.

Hmmm ayaklarını çekebiliyorlar :) korkulacak bir durum yok ozaman teşekkürler ^^

Kafalarını da içine sıkarlar mutlaka. Gözlemleyin siz :) Denemek için parmağınızın ucuyla hafifce dokunun kafasına korkup içine sokar büyük ihtimalle :D

Denedim ama imkansız elimi uzatınca ya ısırmaya kalkışıyor ya da oralı bile olmuyorlar :)

Enteresanmış :) Ama ayaklarını sokabiliyorsa kabuğuna bence korkacak bir durum yok :) Günde kaç tane yem veriyorsnuz? Kapluşunuz kaç aylık ve kaç cm?

Kaç aylık olduğunu bilmiyorum ama 4 aydır birlikteyiz biri 5 biri 5.5 cm,sabah akşam 2 şerden günlük 4 tane tetra reptomin veriyorum..

Beslenmeleri güzelmiş, alanları da yeterliyse yani bol bol yüzüyorlarsa sorun olmaz.

70*50 genişliğinde evleri var :) yeteri kadar yüzüyorlar sanırım bir problem yok..Olası ihtimaller için bilgim olması adına sormuştum ^^

mailto:/forum/Konu-obezite.html

Burada fotoğraf var bakın isterseniz.

Bu resmi gördüm bu çoookk ciddi bir vaka :) teşekkür ederim..

Beslenmeleri normal :) Akvaryumunuzda genişmiş bir sorun olmaz içiniz rahat olsun :)

Geri