Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Obezite Olduğunu Dusunuyorum.

Macci123

Gümüş 4 Üye
Kaplumbagalarımdan biri yemi cok zor yiyor.Örnek vercek olursak suya atılan yem suyun etkisiyle köşelere gidiyor.Köşelere giden yemi cok zor yiyor.Yemi kaçırıyor gibi birşey.Kafasını uzatamıyor mesela.Obezite oldugunu düşünüyorum.Kollarını bacaklarını içeri tam olarak sokamıyor.Digeri ise köeşelere giden yemi kafasını uzatarak hiç zorlanmadan yiyor.Uzun süredir böyle.Bu sebeple yemi yiyemeyen kaplumbagadan önce kolaylıkla yemi yiyen kaplumbagam yiyiyor.Bu yüzden ayrı kaplarda yemleme yapmak zorunda kalıyorum.

Bence bitkisel ağırlıklı yemler kullan sanyu marka bitkisel ağırlıklıydı herhalde ek besin olak da karidesi vs. azaltabilirsin.
Sebze ver bu arada kapluş kaç cm?

Cvp: Obezite Olduğunu Dusunuyorum.

Kapluş kafasını ve bacaklarını içeri sokamıyor mu? Eğer obeziteden şüpheleniyorsanız arkadaşın dediği gibi bitkisel içerikli sanyu marka yem kullnabilirsiniz. Yeşillik verebilirsiniz. Ne ile besliyorsunuz kapluşları? Kaç öğün besliyorsunuz? Bununla ilgili detaylı bilgi verirseniz daha çok yardımcı oluruz.

Benim aklımda 5-6 gundur Sera Vital almak vardı.Bugun gidip onu temin edecegim.Ana yem olarak raffy p kullanıyordum.Raffy I yı da gunde 1 öğun veriyordum.Kesmeyi dusunuyorum karidesi.Kaplumbaganın boyu 9.2 cm bitkisel agırlıga geçecegim.Teşekkürler..

Karidesi de arada bir verin. Sanyu marka yemle besleyin bir süre. Gelişmelerden haberdar edersiniz. Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim.Haberdar edecegim.Sera Vital ile Sanyu nun stick yemlerinden almaya gidiyorum şimdi.

Benim kaplumbağalarımın kabuk boyu 3 cm.
Saat 12den 12ye tetra reptominden birine 1 adet diğerine 1 adet veriyorum.
Boş kalan zamanlarda ise sınırsız marul veya kıvırcık veriyorum.
Ör: dün 3 yaprak attım bu sabah baktığımda sadece saplarını bırakmışlar.
Haftada 2 kez yumurtanın beyazını veriyorum kafa boyları kadar onuda yiyorlar.
Haftada 1 gün devit-3damlatıyorum yemlerine her yeme 2 damla.
Yani özetlersek
Pazartesi: öğle 12de 2 adet t.reptomin-ara öğün marul-gece 12de 2 adet t.reptomin
Salı: öğle 12de 2 adet t.reptomin-ara öğün yumurta-gece 12de 2 adet t.reptomin
Çarşamba: öğle 12de 2 adet t.reptomin-ara öğün marul-gece 12de 2 adet t.reptomin
Perşembe: öğle 12de 2 adet t.reptomin-ara öğün yumurta-gece 12de 2 adet t.reptomin
Cuma: öğle 12de 2 adet t.reptomin-ara öğün marul-gece 12de 2 adet t.reptomin
Cumartesi: öğle 12de 2 adet t.reptomin-ara öğün marul-gece 12de 2 adet t.reptomin
Pazar: öğle 12de 2 adet t.reptomin(devit-3ile beraber)ara öğün marul-gece 12de 2 adet t.reptomin
Yeşim hanım doğru bir beslenme şeklimidir?

Devit 3 ü çok fazla veriyorsunuz 1 yeme 2 damlaysa 4 yeme 8 damla çok fazla 2 tane yeme 1damla damlatın yani haftada 2 damla devit 3 alsın vitamin kullanıyormusunuz ? kullanmıyorsanız haftada 4 damla devit 3 yeterlidir.

Sadece pazar günü öğle yemlerini 2 adet veriyorum her yeme 2 damla yani toplam 4 damla(pazar günü gece yemlerine devit-3 katmıyorum).Ayriyetten vitamin kullanmıyorum ve uv lamba kullanmadığım için devit-3 kullanıyorum.

Ömür bey bana göre gayet doğru ve dengeli bir beslenme düzeni var kapluşların :) Bence bir sorun yok. Böyle devam edin :)

Teşekkürler Melih bey ve Yeşim hanım:)

Obeziteden şüphelendiğiniz kaplumbağanız için bitkisel ağırlıklı besinlerin yanında karidesi de azaltmanız gerekir. Her gün veriyormuşsunuz. 9cmlik bir kaplumbağa için haftada 3 kereyi geçmemesi gerekirdi oysa. Bir süre haftada 1 gün verin, tamamen kesmek de yanlış olabilir.

Dediklerinizi yapacağım teşekkürler Emre bey.Tamamen benim hatamdan kaynaklanıyor :(

Üzülmeyin, düzgün bir diyet ile sağlığına kavuşacaktır. :) Çok ciddi bir sorun değil.

Geri