Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

öldü mü ölmedimi yardım :(

StarLineR*

Bronz 3 Üye
dün prensese baktığımda kayanın altındaydı çıkarttım ama hareket etmiyordu öldü sanırsam :59: aklıma takılan şu onun koluna felan deyince içeri giriyo kuyruguna deyince de zor ittiriyorum acaba felç gibi bişey olmuş olabilirmi yoksa tüm kaplumbağalarda olurmu konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim

Cvp: öldü mü ölmedimi yardım :(

belki can çekişiyor olabilir.

ne yapmam gerekiyor :(

aa şimdi arka ayağını cekmeye çalıştım diyeriyle vurdu cekti şimdi

Suyu sıcakmı ? Bu hale gelmeden önce yan yüzme belirtileri , halsizlik ve işhatsızlık varmıydı ?

suyu sıcak değil ısıtıcı birkaç gün önce patladı halsizlik ve iştahsızlık da yokdu yem atıyordum hemen yemeye çalışıyordu ama zor geliyordu büyükdü ona göre ama en üçük parçaları atmıştım yan yüzme de yoktu şu an arka bacağına dokununca içeri çekiyor kuyruğunu ilerletince diğer yöne gidiyor

Hasta sanırım. Kımıldama varsa ölmemiştir. Benm hasta kaplumbağamda kımıldamak ve sıcak yerlere tırmanmak dışında pek birşey yapmıyor zaten..

şu an hiç biyeri hareket etmiyor gömeceğim :59: :59:

Birden böyle olması şaşırtıcı. Birden değilde alıştıra alıştıra 30 derecelik bir suya koyun belki kış uykusuna çekilmiştir su soğuk olduğu için.

Kayanın altından çıkarttım diyorsunuz üstüne kaya falanmı düşmüş yoksa kayanın kenarlarına doğrumu saklanmıştı?
Isıtıcım yok diyorsunuz kış uykusuna yatma ihtimali var soğuk su sebebiyle akciğer enfeksiyonu olmuş olabilir.
En kısa zamanda ısıtıcı almanız gerek ısıtıcı alana kadar kaplumbağanın bulunduğu ortamı ve suyunu sıcak tutmaya çalışın.
Akciğer enfeksiyonu olup olmadığını anlamak içinde aşağıdaki konuyu inceleyin.
sukaplumbagasi.com/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu-respiratory-infection.html

gömmeyim sakın sıcak suyun içine koyun ve hemen şimdi bir ısıtıcı alın. Bir kaç gün önce patlamış neredeydiniz bu zamana kadar !

30-32 derecelik bir suya koyun ve ısıtıcı alana kadar bu sıcaklığı koruyun.Isıtıcı almanız şart!

Gömmeyin !!
Dedikleri gibi 30 derecelik bir suya koyun ve o ısıyı sabit tutun ve gidip bir ısıtıcı alın.

bilmiyorum ben pc basndaydm evde cocklar vardı yani ben baktıgımda kayanın altındaydı kayayı kaldırıp cıkarttım kaguğu ezilmiş gibiydi sanki uzamış ama incelmişti :(

evet ölmemiştir bence. kış uykusundadır kesin. bir sıcak suya koyun. sonra yarım saat bekleyin. eline koluna dokunun. hareket varsa iyi. yoksa yapıcak bişey yok. :(

Geri