Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Öldü ve ben geç kaldim :'(

AlperDeniz

Bordo Bereli
Maalesef arkadaslar çikoyu kaybettik :'( 1 ay once almistim 2 tane kapluş . 4 gun.olum fanusunda besledim sonra akvaryum ve isitici aldim. Çiko olk gunden beri.hareketsizdi. ilaçla tedavi etmeye calistim ama nafile :'( bugun öldu :'( benim sucum hepsi :'(

Saolun :'( sicak bir yerde bakiyordum.ama sulari sabit 28 dereceydi digeri tam bir haylaz ama çiko öldü anlamadim benim sucum mu?

Cvp: Öldü ve ben geç kaldim :'(

Muhtemelen aldığınız zaman rahatsızdı ve tedaviye cevap vermedi.

başınız sağolsun kaplumbağa alırken sağlıklı olup olmadığına bakın pet shopcular bazen sağlık sorunu olan kaplumbağalar satıyorlar

başınız sağolsun ömür beyin bir sözü vardır en azından sıcak bir ortamda mutlu bir şekilde öldü diye artık ömür beye bende hak vermeye başladım sonuçta siz onun için herşeyi yaptiniz takdiri ilahi ..

Ölürken nasıl ölüyor benimde iki kaplumbağam var erkek olan çok hareketli akvaryumda besliyorum su ısıtıcısı var kız olan hep uyuyor bazen yemek yiyor erkek kaplumbam bu aralar kabuğu büyüdü ama kız olan küçük kaldı ölünce tersmi dönüyor

EverDEbo' Alıntı:
Ölürken nasıl ölüyor benimde iki kaplumbağam var erkek olan çok hareketli akvaryumda besliyorum su ısıtıcısı var kız olan hep uyuyor bazen yemek yiyor erkek kaplumbam bu aralar kabuğu büyüdü ama kız olan küçük kaldı ölünce tersmi dönüyor

hayır hareketsiz bir şekilde kalıyor ve bacagını filan çektiğinizde hiçbir zorlama yapmıyor birde kabugu çok yumuşuyor ayrıca kabugun altındada siyahlaşma başlıyor...

Kaplumbağanın öldüklerini nerden anlarsınız bazı insanlar öldüklerinin i zannetip çöpe atıyorlar lütfen cevap verin

Başınız sağolsun :(

EverDEbo' Alıntı:
Kaplumbağanın öldüklerini nerden anlarsınız bazı insanlar öldüklerinin i zannetip çöpe atıyorlar lütfen cevap verin

Elinize aldığınızda başı,kolu,bacağı sarkıyorsa ölmüştür.Kolunu çekin tepki vermiyorsa da büyük ihtimalle ölmüştür.Kış uykusu hakkında bilgim yok ama yavru kaplumbağalar kış uykusuna girerse ölüyorlar.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Yeni bir arkadaş aldım çok sağlıklı bu sefer maşallah onun adıda ''çiko'' :'(

Sizin suçunuz değil siz herşeyi yaptınız. :(

saolun ben bu gün 2 tane kız kaplumbağa aldım bir de erkeğim vardı kız kaplumbağaalr gözlerini çok az açıyorlar nerdeyse kapalı yüzüyolar yemlerini nasıl görcekler

başınız saolsun. Keşke ölüm fanusunda koymasaydın. oradaki mikroplardan almış olabilir. ve akvaryuma gecirdiğin vakit hastalığı ilerlemiş olabilir :(

EverDEbo' Alıntı:
saolun ben bu gün 2 tane kız kaplumbağa aldım bir de erkeğim vardı kız kaplumbağaalr gözlerini çok az açıyorlar nerdeyse kapalı yüzüyolar yemlerini nasıl görcekler

Göz hastalıkları konusuna bakın lütfen... Ayrıca 10cm altındaki kaplumbağaların cinsiyeti anlaşılamıyor.

Geri