Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Öldü ....

ecemkoten

Bordo Bereli
Shoft shellim gayet iyi besleniyoken su değerlerimde en ufak sorun yokken öldü .. Hiç bi rahatsızlığı yoktu .. Sabah uyandım kumda ters dönmüş bizim fındıkla fıstıkta onun üstündeydi .. Ve shoft shellin kolu yoktu .. Acaba bizimkiler mi yedi ? Neden ölmüş olabilir ? Sadece sürekli kuru alandaydı tek sorun oydu ..

Cvp: Öldü ....

Kaplumbağanızın sürekli kuru alanda kalması o tür için maalesef normal bir davranış değildi.
Bu tür hakkında bakım tecrübem yok ama sizin afacanlar kolunu yemiş olabilir.
Yumuşak kabuklar çok ama çok hassaslar.Belki size geldiğinde hastaydı.Belki de su değerlernizde uygun olmayan birşeyler vardı.Bilemeyiz bunları.
Ölmesine çok üzüldüm.

Başınız sağ olsun.

Çok teşekkür ederim sizin tavsiyeniz üzerine su değerlerimi ölçtüm hiç bir sorun yoktu. Sürekli kuru alandaydı suya koymama rağmen geri çıkıyodu. Hatta bu konuyla ilgili başlıkta açtım burda ne yapabilirim diye. Ama buna cevap alamadan öldü ... Ağzı falan açık çok acı çekmiş sanırım :( Çok üzüldüm .. Ama elimden gelen herşeyi yaptım .. Çok güzel yemek yiyodu iştahlıydı hareketliydi .. Neden böyle oldu anlamadım ..

üzülerek söylüyorum başınız sağolsun:(
sizinkiler kendi ortamlarını başkasıyla paylaşmak istememişler bana kalırsa..:(

Bacağının olmaması banada onu gösterdi açıkcası :( Ama çok güzel geçiniyolardı yemek kavgası bile yapmamışlardı geldiğinden beri :( Çok teşekkür ederim :(

belkide onlardan korktuğundan ve biraz olsun uzak durmak istediğinden sürekli kuru alandaydı zavallı :( ?

Bana kalırsa kaplumbağanız öldükten sonra, bu yenme olayı olmuş. Muhtemelen softshel'in kuru alanda kaldığını söylemeniz bir hastalık belirtisi. Aldığınızda hasta olmuş olabilir. Petshoplarda nasıl bakıldığını bilemiyoruz. Biraz da şans meselesi. Çünkü softshell ile kırmızı yanaklı bakan bir çok insan var.

Öncelikle çok gecmis olsun siz üzerinize düşeni yapmİssiniz

Aldiginizda hasta olma ihtimali yüksek

Başınız sağolsun :( Softh shell ler su konusunda aşırı hassas oluyorlar. Bence de sorunu petshopta başladı ve sizin evde bitti. Petshopların berbat bakım şartlarını hepimiz biliyoruz.

Geldiğinden beri kırmızı yanaklılarla çok iyi geçiniyolardı beraber yüzüyorlardı .. Bana kalırsa emre beyin dediği gibi öldükten sonra oldu yenme olayı. Kuru alandaydı sürekli çünkü hasta olduğu belliydi ordan .. Tek korkum eğer enfeksyon gibi birşeyden öldüyse kırmızı yanaklılar onu yediği için hastalanabilir mi ? :(

yuvalarını kaynar suyla dezenfekte etmeniz gerekir..
ne olur ne olmaz sonuçta..

:'( çok üzüldüm çok tatlıydı umarım diğer kaplumbağalarınıza bir şey olmaz

çok üzüldüm ecem hanım benimde kaplumbağım ölmüştü çok üzülmüştüm anlıyorum sizi

Belliki kapluşunuzun bir sorunu varmış :( Başınız sağolsun çok üzüldüm...

Hepinize çok teşekkür ederim .. Dediğiniz gibi akvaryumu kaynar suyla yıkadım. Hala çok üzgünüm.

Başınız sağolsun, tekrar.

Aklınızda olsun, kaya tuzu çok iyi bir dezenfektandır. Akvaryumu ve içindekileri kaya tuzuyla ovalayıp, durulayabilirsiniz.

Başınız sağ olsun çok şaşırdım videolarda çok sağlıklı duruyordu :(

Geri