Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Öldüler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Treαdmill.

Yeni Üye
Uzun yazmayı severim, uzun yazıcam. Bilmem okur musunuz?
Tam olarak 27 Temmuz'da 2 tane 12 günlük kaplumbağalar geldi evimize. Abim getirmişti. Başta pek sevmedim ama değerlerini kaybedince anladım. İkisi de aynı gün, aynı saat, aynı dakikada öldüler. Sıcaktı, güneş onların bağışıklığına zarar veriyormuş. Annem de iyice suyunu çıkardı. Bi sıcağa getir bi içeriye. Bende dayanamazdım tabii. 2 ay falan dayandılar anca, daha sonra öldüler. Onlar ölünce evde ciddi ciddi bi cenaze havası vardı. Abidin ve Cafer'di isimleri de... Bir de bunlar ölünce evi yanık tava kokusu alıyor. :breh:
2'si yetmiyormuş gibi, abim 2 tane daha getirdi. İlk gün '' lan bu ne ohaaa benim kadar '' diye tepki versem de bunlar Abidin'le Cafer'den daha değerli oldular, biri büyük biri küçüktü. Küçük olan 4-5 ay hiçbir şey yemedi. Büyük olan da maşallah Tosun Paşa, yemekten çatlıcak diye korktuk. :D Soğuklara denk geldiği için ısıtıcı aldık, saniyesinde patladı. Son zamanlarda büyük olanda bir ciyaklama vardı. Dün küçük olan öldü, akciğer enfeksiyonundan... 1 gün boyunca kabında tuttuk yine de, gün boyu ağladım, bunu yazarken de ağlıyorum hala. Bugün de büyük olanın altına baktık, pembeleşmiş o da :s Ve önüne ne atsak yerdi, bugün yemiyor :s Vitamin falan damlattım, biraz fazla oldu ama işe yaradı sanırım. Suyunu temizleyip yem atınca 3-4 alarak yuttu. Yine de onu kaybetmekten çok korkuyorum, evimizin maskotu oldu diyebilirim. Hürrem'de öldü. Kanuni'm de ölürse bir daha hayvan yüzü görmek istemiyorum.

Cvp: Öldüler.

Hürrem ve Kanuni'nin resimleri var bir tek.
21 Ocak'ta çekmiştim. Koyarım daha sonra.
Ama pembeleşmiş şeyini istiyosan elime alamıyorum ben. :s
Çekerim yine de.

Isıtıcı şart 10 TL'ye alabilirsin. Neden eziyet ediyorsun hayvana !

edit ecemkoten: Alper bey lütfen büyük harfle yazmayalım.

eğer kaplumbagaya uygun bir yaşam ortamı kuramayacaksanız lütfen bakabilecek birine verin onlarda bir can .... siz bu şekilde onlara bakmaktan çok eziyet çektiriyosunuz..

Su kaplumbagaları suda yaşarlar yani ısıtıcı suda sabit kalırsa bi problem olmamalı.
Patlama sebepleri:

1-Isıtıcı su olmayan bir yerde fişe takılması.
2-Termostat kısmı suyun üstünde olması ve çalıştırılması.
3-Isıtıcının fişten çekilerek direk sudan dışarı çıkarılması.30 dakika beklenmeli(Bu camın çatlamasına sebep olur.)

Kaplumbagaların ise ölmesinin sebebi büyük ihtimalle sularının soguk olması.Dolayisi ile akciger enfeksiyonu.Isıtıcı patladıysa bile yenisini alman gerekirdi sonuçta bir can taşıyorlar.Akvaryum+ısıtıcı+filtre+spot lamba ile kaplumbaganın hayatını kurtarmış olurdunuz.

Kızdıgım konu ise abin 2 tane kaplumbaga almış ve ölmüşler.Biraz araştırsaydınız nasıl yaşadıkları hakkında bilgi edinirdiniz.Öldükten sonra o 2 yavrucak, hiç merak etmedinizmi neden öldü diye?Onu da geçtim tekrar 2 tane almış abin.Ve tekrar araştırmamışsınız.Ölmeleri normal.Hayvanlar acı çeke çeke ölüyorlar.Siteyi araştırın ve bir an önce son kalanı kurtarın!

Küçüklerin hayvan beslemesine karşıyım.Bende küçügüm ama duyarlıyım hic degilse.İyi forumlar.

Ağlayarak bu yazıyı yazabiliyorsanız , gidip bir ısıtıcı alacak kadar duyarlısınızdır diye umuyorum.
Arkadaşlar çok güzel açıklama yapmış zaten.

İnanın emir ve imalarınızdan ötürü tek şey gözüme çarptı.
Macci123 -> Küçüklerin hayvan beslemesine karşıyım. ne demektir?
Aferin çok duyarlısın, benden bile. Küçükler daha merhametlidir ve küçüklere hayvan sevgisini önceden aşılamak en iyisidir. Madem küçüksün, ne diye besliyorsun? Hem ben kaplumbağalara bakmıyorum, benim isteğimle de alınmadı. Herşeyiyle abim sorumlu. O da eve geç geliyor biraz, annem ilgileniyor o zamana kadar. Yalnız ben besleyen arkadaşlara sormuştum, palmiyeli plastik kaplar daha iyi demişlerdi. Araştırma gereği bile duymadım, suçluyum evet. :( Isıtıcıyı internetten sipariş edicem hemen, teşekkür ederim.
Olmazsa barınağa vericem, geç kalmadan kurtarırım umarım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri