Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ölüm fanusu

yagmurdf

Yeni Üye
2 kaplumbağam var maalesef şu anda ölüm fanusunda yaşıyorlar çok üzülüyorum onlara yüzmek yerine yürüyorlar :( henüz bir hastalık belirtisine rastlamadım ama ilerde büyük ihtimalle hastalanıcaklar. onlara güzel bir ortam hazırlamam için neler yapmam gerekiyor hazırlayacağım ortamın fiyatı tahminen ne kadar olur ?

Türkçeye özen gösterelim / furkan54ozan

benimkilerde aynı durumda :( bende onları bu durumdan çıkarmak için uğraşıyorum..maliyeti biraz pahalı oluyor :/ umarım bende yapabilirim..

önce bir akvaryum gerekli oda 25 tl buldum en ucuzu...
ısıtıcı almalısın tabi sonra oda 20-15 tl arası..
güneş ışınlarını yansıtan infrared lamba:25-30 arası
filtreyi tam olarak bilmiyorum ama akvaryum temizliği için gerekliymiş.
birde kaplumbağanın dinlenebileceği bir kaya parçası olmalı+kuru alan bunlar petshoplarda satılıyor
sanırım o da 10 tl tutuyor..

toplamda:80 tL gibi bi fiyata bir yaşam alanı oluşturabilirsin :) eksiklerim varsa daha bilgili arkadaşlar düzeltir :)

Türkçeye özen gösterelim / furkan54ozan

Evet çoğu arkadaşımızın sorduğu bir soru ilk önce araştırma yapsaydınız bu sorunla karşılaşılmaz.

İlk önce ufakta olsa bir akvaryum alın veya yaptırın.Fakat ilerde yetmeyecektir.(35 tl ve yukarısı)

Isıtıcı,filtre alın.(İkisi 45 TL fakat daha iyileri 120 tlyi bulur ikisi)

Kuru alan yapın.Uv lamba alın.(Kuru alan kendiniz yapabilirsiniz.Uv lamba fiyatı değişir.)

Yem çeşitliliğiniz fazla olsun.(Sera veya Tetra alabilirsiniz.)

İsteğe göre yeşillik konulur.(Su mercimeği olabilir)

Kuru alanı camcıdan kestireceğiniz camları akvaryum silikonuyla yapıştırarak yaparsanız hem çok ucuza malolur (benimki 3 tl tuttu) hemde taşları dizmekten yada devrilecekmi endişhesinden kurtulursunuz.

65 * 30 * 25 gibi ölçülerde bir akvaryum yaparsanız geleceğe dönük olarak sizi uzun süre idare edecektir.. Ama durumunuz varsa 80 cm ve üzeri birşeyler yapın.. ısıtıcı + filtre + çakıl taşı + masa üstü lamba(uv lambası alana kadar idare eder ama uzun vade olarak düşünmemenizi tavsiye ederim) ile akvaryumu tamamlarsınız.. kuru alan için de şahsen ben forumdaki arkadaşların fikirleri sayesinde cd kabından kendim yaptım cok güzel oldu :)

o ölüm fanusundan kaplumbağalarınızı bir anca kurtarın ne kadar mutlu olduklarına şahit olacaksınız :)

Geri