Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ölüm Fanusu

paolo nutinitr

Altın 2 Üye
Hava soğuk diye kağlumbağamı ölüm fanusuna koymak zorunda kaldım ve sıcak odada.Akvaryum soğukta herhangi bir şey olur mu?Havalar düzelene kadar böyle kalbilir mi? Ara sıra akvaryuma koyuyorum :):$:$

Cvp: cevap

Isıtıcı olmadan sağlıklı kaplumbağa bakımı yapılamaz. Odanız ne kadar sıcak olursa olsun su seviyesi oda sıcaklığının çok altında kalacaktır, bu da kaplumbağanızın rahatsızlıklara karşı savunmasız kalmasına neden olur.

Akvaryumunuzda ısıtıcı varsa akvaryuma koyun lütfen.

Dahaca alamadım.Ölüm fanusunda bir sorun olur mu?Ama akvaryumun olduğu ılık bir derecede orda kaldığı zaman fazla hareketli değil.

Akvaryumunuz varken neden kötü şartlarda bakıyorsunuz ki. Isıtıcınız yoksa bile 20TL ye bir tane alın, o zaman oda soğuk da olsa sıcak da olsa fark etmez.

Cvp: ölüm fanusu

malesef buralarda 20 lira değil.Ama akvaryumu güzel sadece soğuk.Herşeyi tamam filtre kum ...
Sadece korkuyorum hemen ölür diye

Hastalanir kapluş. Hemen bir ısıtıcı edin.

Tamam.Ama biraz zor olucak neyse hemen bir ısıtıcı almaya çalışıcam.Teşekkür ederim cevaplarınız için.suyu 20 cm sizce çok mu?:):$

RE: ölüm fanusu

Hayır az bile. Olabildigince yuksek olmali. En cok ihyiyaclari oldugu sey YUZMEKtir.

Sizin en iyi dostunuz olucaklar :) Siz elinizden geldigince iyi bakin. Akvaryumda kuru alanin vardir. Isitici hemen almalisin. Zaman kaybetme.

Çıkamaz diye korkuyorum.En yakın zamanda bir ısıtıcı alıcam.teşekkürler:smile:

Bakin benim akvaryumumu inceleyin. Kuru alan icin.
Siz merak etmeyin onlar cok iyi tirmanici :)
Konuma bakin akvaryum icin. Kolay bir kuru alan.

Isıtıcı için ise size şöyle bir tavsiyem var gerçi bu diğer ekipmanlar içinde geçerli.
Söylediklerinizden çevrenizde ki petshoplar pahalıya satıyor sanırım ürünleri. Size tavsiyem internetten sipariş verin. Site olarak ise; juenpetmarket.com veya otuz.com sitelerini tavsiye edebilirim. Ortalama bir ısıtıcıyı bu sitelerden 20 - 30 tl arası temin edebilirsiniz.

Kuru alan için forumda kendi yaptığımız sistemler başlığını inceleyin içerik bakımından zengindir bir çok örnek mevcuttur.

Buradan bakabilirsin;
mailto:/forum/Konu-bunlarda-benim-cocuklarim-kabuk-yorumlarinizi-bekliyoruz.html

Isıtıcı yoksa soğuk suda yüzmesin ölen kaplumbağam 3 gün soğuk suda yüzdü,rahmetlik oldu :(

Geri