Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ölüm kabındaki dehşet

_Emre___

Bordo Bereli
Arkadaşlar bizim buraya yeni bir pet shop açıldı küçük ölüm kabında yaklaşık 30'dan fazla kapluş var şok oldum napılabilir buraya :( ölüme terk edilmiş resmen hepsi

Cvp: Ölüm kabındaki dehşet

Maalesef şuanda elimizden bir şey gelmiyor.
2012 Aralık'ta şuanda tasarıda olan bir yasa yürürlüğe geçecek umarım. O zamanı beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok .. Ben gördüğüm herkesi uyarıyorum fakat kovulmaktan başka bir işe yaramıyor.
Eminönündeki akvaryumcular bile artık ölüm kabında bakmamaya başladı. Bu sokak aralarındaki petshoplar beni şoka uğratıyor.

ecemkoten' Alıntı:
Maalesef şuanda elimizden bir şey gelmiyor.
2012 Aralık'ta şuanda tasarıda olan bir yasa yürürlüğe geçecek umarım. O zamanı beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok .. Ben gördüğüm herkesi uyarıyorum fakat kovulmaktan başka bir işe yaramıyor.
Eminönündeki akvaryumcular bile artık ölüm kabında bakmamaya başladı. Bu sokak aralarındaki petshoplar beni şoka uğratıyor.
Ecem Hanım bu yasanın içeriğini biraz açabilir misiniz acaba?

Evet ecem hanim tasari hakkinda bilgi verirseniz sevinirim

Ben veriyim aralık 2012'de mesela köpeğin kafes alanı 1 metreden küçükse o pet shopta köpek satışı yasaklanacak
Kaplumbağa akvaryumu 1 metre değilse kaplumbağa satışı yasaklanacak yeni yasalar böyle.

Bu konuda gerekli bilgi var, buyrun:

Hayvan Satışı ile ilgili Yönetmelik

mailto:/forum/Konu-hayvan-satislariyla-ilgili-yonetmelik.html?highlight=y%C3%B6netmelik

ARTIK BÜTÜN MİLLET ÖLÜM FANUSLARINDA BESLİYO

Demek bu yönetmelikle çok şey değişecek :) . Kurallara uymayıp gizli saklı uygunsuz satış yapanlar olacaktır ama :(

Pet shopa gidiyorum kaplumbağa akvaryumu varmı diyorum marifetmiş gibi mini minnacık bir ölüm kabı gösteriyorlar 10 tl ama size 5'e olur demezlermi o an çok sinirim bozulur..

_Emre___' Alıntı:
Pet shopa gidiyorum kaplumbağa akvaryumu varmı diyorum marifetmiş gibi mini minnacık bir ölüm kabı gösteriyorlar 10 tl ama size 5'e olur demezlermi o an çok sinirim bozulur..

Bende bugün gittim yem almak için, akvaryumda beslediğimi söyledim konuşurken. Adam onlar akvaryumda bakılmaz aha şu kabı al koy kaplumbağaya eziyet etme dedi :( Sinirden çatladım :S

gazoz' Alıntı:
Bende bugün gittim yem almak için, akvaryumda beslediğimi söyledim konuşurken. Adam onlar akvaryumda bakılmaz aha şu kabı al koy kaplumbağaya eziyet etme dedi :( Sinirden çatladım :S

Ciddimisin ya Nasıl Bişeydir bu :S

Bence kaplumbağa satılırken bilgi kağıtlarıda verilse çok iyi olur :S çoğu kisi hiç bişey öğrenmeden rasgele besliyor hayvana ne yaptığının farkında deil çoğu kişi

gazoz' Alıntı:
Demek bu yönetmelikle çok şey değişecek :) . Kurallara uymayıp gizli saklı uygunsuz satış yapanlar olacaktır ama :(

Bizimde işimiz o kurallara uymayanları bulup şikayet etmek olacak :)

Bu arada şu bilgi kağıtlarını bir ara çok düşündük. Ben bir matbaa ile anlaşabilirsem bastırıp petshoplara dağıtmayı düşünüyorum.

Evet Oğuz Bey maalesef ciddiyim :( Bu arada Ecem Hanım, matbaayla anlaşabilseniz bile petshopların o kağıtları kabul edeceğini sanmıyorum, çünkü çoğunun tek düşüncesi para :( Ama en azından petshoplara yakın yerler koyabilirsiniz. Hatta benim petshopun yakınına 5-10 tane koymak işsterim printer'ım ne kadar çıkartırsa o kadar koyabilirim hatta... En azından bir şeyler yapmış olmak, ben fazlasıyla mutlu eder :)

Melisa hanım ben şimdi photoshopta bir broşür hazırlıyorum tam olarak bittiğinde sitede paylaşacağım imkanınız varsa sizde çıktı alıp paylaşabilirsiniz istediğiniz her yerle :)
Benimde alabileceğine inandığım birkaç petshop var. Benim asıl amacım eminim ki sitedeki çoğu kişi benim gibi petshopta çok fazla zaman geçiriyor :) Ben mesela gittiğimde çok fazla kaplumbağa alan insanla karşılaşıyorum en azından böyle kişilere ulaştırabilirsek bu broşürü çok iyi olur :) Desteğiniz için çok teşekkür ederim bugün biterse paylaşacağım :)

Bittiğinde elimden geldiği kadar çıktısını alıp petshopun yakınlarına koyarım :) Bir de şu duyarlı petshoplardan bende bulabilsem hiç fena olmayacak, bu gidişle buradaki petshoplar beni sinir hastası edecek :( Broşürünüzü dört gözle bekliyorum :)

Aslında petshopa yakın yerlere koymak mantıklı olur.Çünkü insanlar kaplumbaga almaya gidiyorsa orda kısaca bir bilgi yazarsak onlar da bilgi edinmiş olur.Benim gibi çoğu kişi de kaplumbagaları araştırmadan alacaktır.Böylece çoğu insanı kaplumbaga konusunda bilgilendirip , ölümleri engelleyebiliriz :)

Ayrıca ben okuldaki arkadaşlarıma da dağıtmayı düşünüyorum. Herkes ölüm kabında kaplumbağa beslemiş ve ölümünü izlemiş :'( Onları bilgilendirmem gerek ...

Ecem abla sen bu başlıkta broşürü paylaşırsın bende çıktılarını alıp dağıtırım. çok iyi bir fikir bu

mailto:/forum/Konu-kaplumbagalar-icin-brosur.html?pid=56999#pid56999

bu başlıkta taslak olarak paylaştım. Sizin fikirlerinizle şekillensin istiyorum. Hepimizin biraz emeği biraz gönlü olsun bu işte :)

Geri