Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ömürlük tank yapılacak.

_Emre___

Bordo Bereli
Bir yakınımız akvaryumcu doğum günümde bana hediye bir tank yapacağıni söyledi 5 kaplumbagam için ben 960 litre düsünüyorum fakat genislik yükseklik yardımcı olurmusunuz..?

Cvp: Ömürlük tank yapılacak.

O hacimde bir tank evde ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum.
Büyük hacimli tanklar için özel yöntemler kullanılıyor.
Yapıya da zararı dokunabilir o hacimde ki akvaryumun.
Bence bilir kişilerden fikir almalısın.Akvaryumcular ve inşaat mühendisleri gibi.

tankı yapacak kisi 6 yıllık akvaryumcu evinde bin litrelik deniz akvaryumu var senin litre için önerin varmi ?

su temizliği için sump kullanırsın

1000 litreyi temizleyen filtreler var artik ondan alırım.

Sumpsuz 5 yetişkin kaplumbağanın yükünü filtreler o hacimde zor karşılar.
Bu akvaryumu yaptıracak maddi durumun varsa üzerine biraz daha katıp sumplu bir sistem yaptır.
Hatta akvaryumu bölmeli yaptır ki olası anlaşmazlıklarda akvaryum ayırmak zorunda kalma.
http://www.akvaryum.com/Forum/ustalik_eseri_)_ornek_flowerhorn_tanki_k583628.asp bu linkte bölmeler çok başarılı yapılmış.
Çok iyi bir araştırma yapmalısın kolay gelsin.

Anladım sump akvaryumun altından suyu çekip filtreden geçiriyor degılmi

Evet.
Örnek çizim:
sumpyeni3.jpg

Sumpsız kesinlikle yapmayın, elyafı toptan alıp haftada bir değiştirirsiniz. Evin neresine koyacağınızla ilgili mutlaka bir inşaat mühendisinden fikir alın(evi görmesi gerekir).

çelik profil yapılacak dişi ahşapla kaplanacak ve seramik üstüne akvaryum koyacagiz. sump için sehpanin arkasında bölme olacak fakat ben sumpla birlikte dış filtrede kullanacagim.

arkadaslar ben okudum yorumlarınızı ben hic bisey anlamadm ne demek tank ben biraz yeniyimde bu konularda merak ettim

Tank demek akvaryum demektir ama daha büyük olduğu için biz büyük akvaryumlara TANK Deriz :)

Geri