Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Önerilerinizi Bekliyorum

efeoglu

Yeni Üye
Arkadaşlar malum finaller bitti memlekete gitme vakti geldi.Ve kaplumbağalarımıda götürücem yanımda 2 saatlik bi yol gidecem otobüsle.Kaplumbağlarımı nasıl götürmem gerekiyor?

Cvp: Önerilerinizi Bekliyorum

Ayakkabı kutusunun içine havlu veya 3 - 4 kat havlu selpak serin, kutuya da 2 cm capında bir delik açın hava alması için. Otobüse binene kadar cantanıza koyun kutuyu havalar soğuk malum. Otobüse bindikten sonra da çantadan çıkartın havasız kalmasın. Kesinlikle suya koyup götürmeyin.

kerberos' Alıntı:
Ayakkabı kutusunun içine havlu veya 3 - 4 kat havlu selpak serin, kutuya da 2 cm capında bir delik açın hava alması için. Otobüse binene kadar cantanıza koyun kutuyu havalar soğuk malum. Otobüse bindikten sonra da çantadan çıkartın havasız kalmasın. Kesinlikle suya koyup götürmeyin.

Umut arkadaşımın dediklerine katılıyorum.Başka bir şekilde götürülmesi sağlıksız olur.

Su ile götürülmesi suyun sarsılması sonucu kaplumbagaların strese girmesini saglar.Susuz götürün.Ayakkabı kutusundan büyük birşey olursa hem delik açmanıza gerek olmaz.Kabın içindeki havanin hacmi daha buyuk olacagından yetecektir.

kerberos' Alıntı:
arkadasa katılıyorum bencede böyle yapın

Kesinlikle susuz ve kuru bir ortamda ve karanlık bir kabın içinde götürülmelidir. Bu sayede yolculuğun büyük kısmını uyuyarak geçirirler. Eğer saklama kabı kullanılacaksa etrafına bolca kağıt havlu, karton ayakkabı kutusu kullanılacaksa sadece dibe gereklidir. Sırt çantanızda götürebilirsiniz. 2-3 saatte hafasız kalmaz.

Kutuya koymadan önce en az 2 saat evvel yemlemeyi kesin. Ve hava deliklerinin dışında kutunun ışık almamasına özen gösterin.

Ben kutuda 6 saat yolculuj yaptırdım zaten havlunun altına giriyorlar orda bekliyorlar yada uyuyorlar. :)

Tabi genellikle uyurlar zaten ayakkabı kutusu uygundur rahat rahat giderler.

ben billyle çok yolculuk yaptım benimle çok gezdi bende genellikle ayakkabı kutusuna koyuyordum ama arbaya binince çıkartıp pencereye yaklaştırıyordum öyle dikkatlice dışarıyı izliyordu sonrada elimde uyuyordu :)

Geri