Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Oogway ve Yeni Akvaryum

Garubey

Gümüş 3 Üye
Diğer konuda da belirttiğim gibi istediğim ölçüleri daraltmış sevgili camcı... Ama daha fazla saberedemedim cam bahçede kalmasına mecbur aldım geldim. Akvaryum silikonu ile yapıldı ama her ihtimale karşı 24 saat tuzlu suda beklettim, hem de sızdırma kontrolü için...

Geçici Kuru Alan
Turtle Bank siparişim elime ulaşana kadar eski taşlarından ve bildiğimiz şekerlikten böyle bir kuru alan yaptım. Oldukça sağlam ve yıkılmaz bir düzenek. Ayrıca Oogway kuru alanına çıkmaya ve kurumaya da başladı bu akvaryum ile...

Akvaryum Düzeni
Dibinde siyah taşlar var eski cam bahçeden kalma. 100 watt'lık bir ısıtıcı ve ATMAN F101 iç filtre. Bu ekipmanlar hafta içi Dolphin Şelale filtre, Sera 100 watt su ısıtıcısı ve Silis Kumu ile değişecek. Termometre vantuzlu olmasına rağmen adam kurcalayıp sürekli suyun içinde düşürüyordu bu yüzden yine eskiden aldığım taş ile camın arasına sıkıştırmak durumunda kaldım. Son olarak akvaryumun boyutları 50*30*30

Buyrunuz...

mailto:/photo/my-images/860/67344189.jpg/

mailto:/photo/my-images/64/97959783.jpg/

mailto:/photo/my-images/854/78652741.jpg/

Cvp: Oogway ve Yeni Akvaryum

Hoş olmuş.Dipteki siyah kumlar çok hoşuma gitti :)

Güzelce bir dekorasyon yaptığınızda size 1 -2 sene yetecek bir akvaryum olacak.
Hayırlı olsun.
Kuru alan ve dekorasyonun tamamlanmış halini sabırsızlıkla bekliyorum :)

hayırlı olsun umarım bir an önce yeni ekipmanlarınıza kavuşursunuz :)

Oldukça sade ve güzel bir akvaryum olmuş. :)

Tahminimce salı-çarşamba gibi gelecek bütün malzemeler hafta sonuna doğru son halinin fotoğraflarını göndermiş olurum sanırım. Teşekkürler yorumlarınıza...

Kesinlikle temiz ve sade bir yaşam alanı, sarımtrak ve siyah taban malzemesini her zaman daha doğal buluyorum. Pasparlak bir akvaryum hoşuma gitmiyor.

Turtle Bank de geldiğinde daha da güzelleşecektir. Güle güle kullanın.

Patrick de sevinmiştir yeni evi gelince :)

Eğer biraz fikir isterseniz size akvaryumun altına strafor koymanızı tavsiye ederim.Hem ısı kaybını engellersiniz hem de tabanda oluşan basıncı dengelersiniz.

Bir de kapaksız akvaryum kullanmak çok zor.
Akvaryumun içine sinekler, havada uçan tozlar falan çok rahat düşüyor.
Isı kaybı belirgin şekilde artıyor.
Bir de kaplumbağanın firarını engellersiniz :)
Bence bir kapak edinmeli veya yapmalısınız.

Strafor konsunda katılıyorum; yazdan beri ben de hem altına hem de arka cama mavi strafor koydum; özellikle elektrikler kesildiğinde suyun soğumasının yavaşlamasından faydalı olduğunu anladım.

Ayrıca kestirdiğim camlarla gece üstünü kapatıyorum; buharlaşma ve su kaybında da gözle görülür bir azalma oldu.

Teşekkürler Emre sürekli akvaryumun bir yerlini karıştırıp kurcalamaya başladı. Deli gibi de yüzüyor bu onun için iyi oldu gerçekten.

"zancefil" Bu siteye giriş amacım zaten onun için en uygun yaşam alanını sağlamaktı bu yüzden fikirler önemli. Dediklerini uygulayacağım. Dün akvaryumu doldurup ısıtıcıyı taktık uzun bir süre ısınmadı su, patrick'i ışığın altında ılık sularla yıkayarak hasta olmaktan kurtarmaya çalıştık. 1-1,5 saat bekledi neredeyse. Demek bu yüzdenmiş şimdi taşlar erine oturuyor :) Teşekkürler...

Çok sade görünüyor, arka fon olmadığından galiba ama bu haliyle de beğendim ben :) Hayırlı olsun :) Siyah taşlar çok şık durmuş.

Evet arka fon için kaya görünümlü şu kabartmalı arka fonlardan almayı düşünüyorum ama strafor ile kendim yapma işine de girişmek cazip geliyor. İstediğim boyutlar gelseydi bir paludaryum işine girecektim ama, şevkim kırıldı ne yazık ki...

Şimdilik deniz ya da uygun temalı bir poster alarak da idare edebilirsiniz. Mavi tonlar yakışıyor genelde.

Yeni akvaryumunuz hayırlı olsun Geçici kuru alan çok orjinal :D
2. fotografı begendim.Sağlıklı şekilde büyür inşallah :)

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim. Yalnız bu akvaryumda şöyle bir sorunumuz var, suyun üzerinde yağ ve parçacıklar geziniyor. Filtrenin yetersizliği yüzünden mi? "ATMAN F101"

Genelde yağlanma vitamin ve yemlerin uzun süre suda durmasından kaynaklanır. Zamanla kaplumbağa dışkılarından da su yağlanır. Yemlemeyi direkt elinizle ağzına ya da ayrı bir yerde yapmayı deneyerek bir durumu inceleyin bakalım.

Çok güçlü bir iç filtre değil aslında.Ama idare eder sizin akvaryumunuzda.
Yağ tabakası yemlemeden veya vitamin kullanmaktan kaynaklıdır.
Bunun olmaması için akvaryum dışında yemlemeyi önerebilirim.
Parçacıklar dediğiniz deri parçaları falan mı?

Evet, patrick'in vücudundan da sarkıyor bazı bölgelerinden deri değiştiriyor diye pek endişelenmiyorum ama doğru tahmin ediyorum umarım...

Deri parçalarını filtreler pek toplayamıyor.
Bir kap yardımı ile su üzerinden toplayabilirsiniz bu parçaları :)

Bazen sakal gibi oluyor; sık sık deri değiştirirler ilk 1-2 senede. Ben bir bardakla girdap yaratıp su yüzeyindeki derileri ve diğer parçaları topluyorum genelde. Bardağı yavaşça suya batırıp, bardağa dolan su ile pislikleri alabilirsiniz. Bunu daha geniş bir kase ile de yapabilirsiniz.

Geri