Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Osman'ın durumu

zarpandit-

Yeni Üye
el ve ayakları şişti kapluşumun. böyle hava yastığı gibi oldu parmakları. halının üstünde dolaştırmış annemler uzun süre. mikrop kapmış olabilir mi? sudan rahatsız oluyo şu an ve kuru alana çekildi. çok üzülüyorum. sizce hemen bir veterinere mi getirmeliyim onu?

Cvp: Osman'ın durumu

Bakım şartlarınız nelerdir ? Nerede bakıyorsunuz ? Isıtıcı var mı ?

plastik fanusta ama halının üstünde dolaştıktan sonra oluştu bu şişlikler. mikrop kapmış olabilir mi* merhem falan sürmeli miyim? ne yapmalıyım sizce?

Şişlikler fanusta baktığınızdan olur. Halıyla aynı zamanda olması sadece tesadüf. Önce ekipmanlarınızı tamamlayın. Bu şekilde baktığınız sürece hiçbir tedavi işe yaramaz.

ama nerdeyse sekiz aydır bakıyorum ve osman hiç böyle olmamıştı. yani gözlerinde şişlik dahi olmamıştı. bakımına çok önem veriyoruz. ilk defa bu gece böyle kötü bir tabloyla karşı karşıya kaldım ve ağlamaklıyım. ne yapmalıyım? yemeğini de yemedi. suya da giremiyo? mavi su falan damlattım. tuzlu su faln yapsam mı?

Akvaryum, ısıtıcı, filtre, kuru alan, kaliteli yem ve vitaminler kullandığınız takdirde kaplumbağanızın iyileşme sürecine faydası olacaktır.

Ama bu durumda ki bir kaplumbağa için nasıl bir tedavi uygulanmalı bilmiyorum.
Veteriner şart bu durumdayken.

zarpandit-' Alıntı:
ama nerdeyse sekiz aydır bakıyorum ve osman hiç böyle olmamıştı. yani gözlerinde şişlik dahi olmamıştı. bakımına çok önem veriyoruz. ilk defa bu gece böyle kötü bir tabloyla karşı karşıya kaldım ve ağlamaklıyım. ne yapmalıyım? yemeğini de yemedi. suya da giremiyo? mavi su falan damlattım. tuzlu su faln yapsam mı?

Bakımına önem veriyorsanız önce o ölüm fanusundan kurtarın.

Önce bir veterinere gidin. Muhtemelen enfeksiyon sonucu bir semptom bahsettikleriniz.

acaba eline ve ayağına terramycin sürsem günü kurtarabilir miyim?

Üyelerimiz belirtmiş zaten.Ağlayıp ölümünü izlemek yerine Arzu hanımın saydığı ekipmanları alıp Osman'ı kurtarın.Bende bir süre fanusta bakmıştım.Kış uykusuna yatmışlardı ve sonra ciddiyetin farkına vardım.Fanustayken kaplumbagalarım gelişmiyordu.Ha aglamak istiyorsanız ve kısa bir süre sonra ölümünü izlemek istiyorsanız almayın.Geniş bir akvaryumda kaplumbaganız daha aktif olacagi için daha iyi tedavi olabilir.Tedavi olmasi için ekipmanları alın.

El ve ayaklarında apse de oluşmuş olabilir. Öyle bir sorun varsa cerrahi müdahale ile enfeksiyonun akıtılması gerekir.

Geri