Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Otobüsle uzun yolculuğa çıkmamız gerekiyor

darkus

Yeni Üye
Mrb dostlar benm okul için şehir dışına çıkmam gerekiyor ve kaplumbagamıda yanımda götürecem. Otobüs yoluculuğuna dayanabilirmi. Gideceğim yer ortalama 8 saatlik yol. Otobüs yolculuğunda onu ne şekilde taşımam gerekiyor yardımcı olurmusunuz.

otobüsteki elemanla anlaşsan ve buzdolapları falan varya onların üstüne koysan ama nasıl bi kap tercih edeceğin belli mi akvaryumun küçük olsa bile sarsıntıdan düşüp kırılabilir . İşin çok zor

Öncelikle Foruma Hoşgeldiniz Otobüste Kaplumbağa Taşımak Riskli Kaplumbağalar Hassas Hayvanlardır Ve Otobüs Yolculuğuna Dayanabileceklerini Sanmıyorum Ama Boş Koltuk v.b Varsa Sarsılmayacak Şekilde Yerleştirirseniz Daha Doğru Olur.

Umarım Yardımcı Olmuşumdur Esen Kalın...

bilmiyorum nasıl yapsam düşünüyorum sürekli plastik kaba koyup otobüste sürekli yanımda tutsam soğuktan falan etkilenecek ne bilim millet tip tip bakacak : D akvaryumun suyunu boşaltıp akvaryumun içindeyken öylece bagaja versem havasızlıktan susuzluktan ölebilir :D bi fikir üretin arkadaşlar :D

ben kapluşların 5 gün gibi bir sürede susuz yaşayabildiklerini biliyorum ; bence kapluşun akvaryumunu boşalt kurula içine gerekli malzemeleri koy sakın bagaja verme kırılır filan ayağının dibine koy.kapluşu da bi dondurma kutusu gibi ufak bir kabın içine koy.etrafına ve altına da sarsıntıdan etkilenmesin diye sünger gibi yumşak bir madde koy.onu da giderken artık elinde tutarsın:) benim de aklıma bu geliyor. yorum sizin xD
birde akvaryumun ufak olarak düşünüyorum, büyükse başka bir çözüm bulmak lazım. (boyutları ne kadar?)

bence böyle bir şeye kalkışma derim başka birine emanet edebiliyorsan et çok zordur bizzat ben yaşadım.kaplunbağanla yolculuğa çıkma derim :)

bir koli ya da kutuya ya da akvaryumuna ıslak sünger yerleştir. kapluşu koy. yanlarına da sünger koy ve kucağında götür. hava akımında kalmaması için de kolinin ağzını zaman zaman kapatırsın. umarım bi sorun çıkmaz. kolay gelsin.

ben yazın yoğurt kabına koyup kucağıma alp götürdüm ama 2 saatlik yola 8 saat uzun bi zaman bide yazdı şimdi soğuktanda etkilenebilir insan bırakamıyoda götürmekte zor kolay gelsin

ben en iyisi akvaryumu bagaja koyayım ayak önüne koyacak kadar küçük değil akvaryumum. Kaplumbagamıda bi dondurma kabının içine koyup elimde tutayım ara sıra muavinden sıcak su istiyip su ihtiyacını gideririm. 3 yıldır besliyorum kaplumbagamı hani gidip bi petshopa falan veririm aslında ama içim elvermiyor çok emek verdim ona evladım gibi baktım ben nereye oda oraya :D daha birlikte yaşacağımız 30-40 sene var :D

Geri