Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Pakize ve Evi (Yeni Dekorasyon)

Zencefil

Bordo Bereli
Akvaryumun camında ki çatlak nedeni ile akvaryumu bozmak zorunda kaldım.
Hazır baştan kurulum yapacakken tabanda ki siyah hagen kum yerine iri taneli silis kum geldi.
Kuru alanımda ki örtü yıpranmıştı onu da kumun rengine uygun bir örtü ile değiştirdim.
Arka fon olarak bitkili fondan kurtularak düz siyah arka fona geçiş yaptım.

Malum Pakize her fırsatta bir yolunu bulup kaçıyordu.Bunu önlemek içinde tamamen evde bulunan malzemeler ile 5 dakika içerisinde pratik bir kapak yaptım.
Görsel olarak streç filmden veya örtüden daha iyi ama ustalıkla yapılmış bir kapaktan kötü görünüyor.
Şu anlık kaçış yollarını önledim sanıyorum.
Kuru alanı akvaryum dışında yapmak isteyenlere belki bir fikir verebilir.
Buyurun fotoğraflar:

mailto:/2m7evsn.jpg
mailto:/10z4xef.jpg
mailto:/296emig.jpg

mailto:/2yull3t.jpg
mailto:/2w3yrg3.jpg
mailto:/j82t0l.jpg
mailto:/2h3odao.jpg

Cvp: Pakize ve Evi (Yeni Dekorasyon)

Pek beğenmedim bu halini diğer hali daha güzeldi aslında 2 halide pek güzel değildi silis yakışmamış siyah kum daha güzel herzaman... :breh:

Sanırım bu biraz zevk meselesi.
Siyah kumumu çok seviyordum fakat söylediğim gibi birazda mecburi bir değişim oldu.
Baştan kurulum yaptığım için 25 kiloya yakın kullanılmıs kumu tekrar yıkayıp kullanmak biraz işkence gibi geldi.
İşin aksi bu hali daha ferah ve daha doğal oldu gibi.
Biz Pakize ile beğendik.

Eminim gene kaçar pakize abimiz :D

Yiğit buradan da kaçarsa sonunda üstüne de cam kestireceğim akvaryumun :D

Sayın super modum o ustunu nasıl yaptınız bir videoyla anlatsanz cok gusel bide o dısındakı bıtkı sarmasık mı ıcerden mı beslionz yoksa sus mu

By Kopil' Alıntı:
Sayın super modum o ustunu nasıl yaptınız bir videoyla anlatsanz cok gusel bide o dısındakı bıtkı sarmasık mı ıcerden mı beslionz yoksa sus mu

O Şeffaf masa örtüsü :)
Her yerde bulunur.

Akvaryumumda şeffef masa örtüsü diye bir şey kullanmadım.Lütfen benim adıma konuşmayın.

Sanırım kuru alandan bahsediyorsunuz doğru muyum?
Kuru alanın ölçüsünü istediğim şekilde bir camcı ile birlikte yaptık 1 mm cam kalınlığı.Rampayı da silikon ile hem kuru alana hem de akvaryuma sabitledim.Çok zor bir şey değil aslında.
Sarmasık yapay bitki.Canlısını yetiştirdim bir ara ama benim kaplumbağa kuru alandan içeri sarkan yerleri kemirdi.Bende yine yapay bitkiye döndüm.

Ikınızde yanlıs anlamısınız ben o camı uzatmısın ya onu demıstım camcıda mı yptırdın sen mı yaptın onu

Kuru alanın akvaryumun dısında olması daha çok yüzme alanı sağlıyor, yapraklarla hoş bir görünüm elde etmişsiniz ben begendim. Pakizenin yeni evi hayırlı olsun :smile:

Akvaryumun o üst kısmı cam değil mi?

Yanlış yönlendirme yapmadım arkadaş diyor ki kuru alanın üstündeki sarmaşık mı oda şeffaf masa örtüsü değil mi ? :hih::hih:

Çok güzel olmuş Pakize'nin yeni evi. Bence siyah kumdan bu kum daha iyi olmuş. Daha doğal ve sade bir güzellik oluşturmuşsun. :)

Bu arada n'olursun gitme :59::59::59:

Geri