Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Pakize'nin yeni evi

Belkiz Caliskan

Taç 2 Üye
Pakize saklama kabında yaşıyordu, artık yeni bir evi var.

(Akvaryumu tam kapasite kullandığımdan Pakize'nin firar etmesini önlemek amacıyla mukavva ile akvaryumun kenarınlarını çevreledim.)

mailto:/img201/6383/230320121232.jpg[/URL]

mailto:/img141/3295/230320121233.jpg[/URL]

mailto:/img198/5936/230320121241.jpg[/URL]

mailto:/img689/7660/230320121244.jpg[/URL]

mailto:/img19/1893/230320121245.jpg[/URL]

mailto:/img812/8596/230320121251.jpg[/URL]

Cvp: Pakize'nin yeni evi

en iyisini yapmışsınız :) ona boyle bi yaşam ortamı sağlayıp o kaptan kurtarmanz cok gzl :) ama kuru alanınız yokmu ?

Teşekkürler:) Kap 40 litreydi. Isıtıcısı, filtresi vardı ancak kötü özelliği cam olmaması ve küçük olmasıydı.

Kuru alan var ancak mukavvadan görünmemiş. Firar etmesin diye düşünerek mukavva ile çevreledim.

tamam anladm :) zaten cam olmaması buyuk sorun, hemen bi ev yapmanız çok iyi olmuş :). bi arkadaşı yokmu ?

Malesef, arkadaşı yok. Pakize'yle tanışma öyküm biraz farklı, yani hiç aklımda yokken bulduğumu söyleyebilirim. Sanırım uzunca bir süre de arkadaşı olmayacak

yalnız bira sıkılırda ondan söyledm. merak ettim özel değilse tanışma öykünüzü dnleyebilirmiyim :)

Tabii :) Pet shopa gitmiştim, idrar renginde bir suyun içerisinde en az yirmi kaplumbağa vardı. Kan beynime sıçradı tabii, sonra onu gördüm. Arkadaşları daha büyüktü, Pakize küçücük. Hepsi vazgeçmişti. Pakize ise orada olmayı reddedercesine çırpınıyordu. Güçlü karakterde olması beni etkiledi. Elbette öteki kaplumbağalar için çok üzüldüm ama keşke yapılacak bir şey olsa. Onu kurtarmak için seçtim. Aklımda yokken Pakize geldiği için şeffaf kapta yaşıyordu üç aydır, nihayet akvaryum alabildim

hayırlı olsun pakize:)umarım yeni evinde mutlu olursun.

nasıl oyle bi suda bakmaya içleri el veriyor anlamıyor ya. En iyisi yapmışsınız keske kısa sure o kapta yaşasalardı ama geç olsun güç olmasın :). peki bu pakize ismi nerden geliyor :)

sağolun Mehmet Bey :)

Pakize ismi şuradan geliyor, çocukluğumda bana bir kaplumbağa hediye geldi. Ölüm kabına dışarıdan suyun olduğu kısma 'Pakize Suda' kuru alana 'Pakize Karada' falan yazmıştım. Öyküleştiriyordum onu öyle.
Bakımının nasıl olduğunu bilemediğimden onu kaybettim. Ve Pakize'ye onun yaşayamadığı yılları yaşasın diye bu adı verdim.

paylaştığınız için teşekkürler :), güzel anısı var ismin umarım bu kapluşunuzu kaybetmezsiniz.

Yeni evi hayırlı olsun Belkız hanım :) Güzel olmuş, kumda eklerseniz doğal bir görüntü olur :)

Yeni eviniz çok güzel olmuş. Pakize'de evinden memnuna benziyor. :133:
Diğer kaplumbağanıza çok üzüldüm başınız sağ olsun. Umarım Pakize'yle sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşarsınız.
Ne biçim petshopmuş o :censored: ben olsam orayı şikayet ederdim belediyeye böylece tüm hayvanlar kurtulmuş olur.

Hayırlı olsun miniğe :) Mutlu mutlu yüzsün :)

Elinize sağlık, çok güzel olmuş, hayırlı olsun :D Tabana taş, kum vb. malzeme koyarsanız hem bir 1-2 hafta sonra oluşacak pisliği biraz olsun gizleyebilirsiniz hem de kapluşlar kumda eşlenmeyi seviyorlar :D

hayırlı olsun çok güzel olmuş :) benim size tavsiyem: arkadaş almayın, eğer pakize erkekse bu çooook büyük sıkıntı oluyor.
mesela benim köfte pıtırı sünnet etti salı akşamı :( ama iyi çok şükür..

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler :) Umut Bey ve Barkın Bey, dibe kum koyacağım ama burada kum bulamadım, internetten sipariş edeceğim :)

Pet shoptaki görevli hiçbir şeyden habersiz. Yani kaplumbağaların nasıl bir ortamda yaşadığını bilmiyor. Akvaryumu kaplumbağama alacağımı söylediğimde şaşırdı, daha önce kimse almamış bir kaplumbağa için akvaryum. Bakımını anlattım, umarım o da akvaryumda besleyenlere satar.

Hande Hanım, benim en büyük korkumda o. Anlaşamayacaklarını düşünmek. Bir de iki kaplumbağaya bakmak büyük sorumlululuk. Size de çok geçmiş olsun.

Yeni eviniz hayırlı olsun Belkiz Hanım :) Saklama kabı da kötü değildi ya ben sevmiştim o kabı akvaryum gibiydi :)

Sağolun Ilgar Bey :) Kap, bizi bir süreliğine idare etmişti ancak küçük gelmeye başladı. Pakize 6,5 cm oldu rahat yüzemediğini farkediyordum sonunda büyük bir eve kavuştu. Bunlarda yeni fotoğraflarımız :)

mailto:/img52/4650/240320121303.jpg[/URL]

mailto:/img585/5639/250320121318.jpg[/URL]

mailto:/img14/5577/250320121319.jpg[/URL]

mailto:/img191/851/250320121325.jpg[/URL]

Kuru alana koyduğum oyuncak kaplumbağayı önce kokladı, sonra ısırdı. Çok aç gözlü benim miniğim çok :)

Geri