Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paludaryum değişim projesi 2 :D

seyyah

Bronz 2 Üye

Uploaded with ImageShack.us

mailto:/img148/5536/21022011184.jpg
mailto:/img545/1910/21022011185.jpg
Camları parça parça kestirip tek tek kendim silikonla yapıştırdım 3 saattir bununla uğraşıyorum daha kurumadı tam olarak, elimin silikonu bile çıkmadı daha, çalışmaya devam daha dekorasyonu var en zevkli kısmı ;)

Kopyacı :p
Silikonlara bak hiçte güzel olmamış diyemeyeceğim gayet hoş görünüyor :)
Elindeki silikonları çıkarmak için alkol içeren bir şeyler kullanabilirsin :)
Dekorasyon kısmında tamamen kopyala yapıştır yapmayı düşünüyorum.Güzel şeyler yapacağınıza eminim :)

Kaplumbağanın kuru alana çıkması için olan yer biraz ufak olmuş.

Kaplumbağanın çıkması için rampayı da camdan yapmışın her halde.Onun yanlarına bir şey yap istersen zarar verebilir hayvana çıkarken.

O rampa şimdilik yeterli ama ben daha buyuk camda kestirdim yedek olarak duruyo 2-3 parca daha farklı boyutlarda cam var gerekirse kullanırım. Şimdilik o rampanın üstünden otlar sarkıttım akvaryumun içine doğru hem doğal durdu hemde rahat tırmanabilir. Camların kenarları traşlı ayrıca kaplumbağaya bi zarar vermesi imaksız. Hala uğraşıyorum. Uykum geldi ama çalışmaya devam :D Fotoların devamınıda yarın çekip ekliyim ki birileri copy paste edebilsin :p

mailto:/img840/1263/22022011194.jpg

Yanındakiler Lepistes, 5 tane aldım, 3 tanesi hamile dişi 2 tanesi erkek. Şimdilik bi sorun yok ama lepistesler yavrulayıp çoğaldıkça ve kaplumbağa büyüdükçe doğal yemek kaynağı olabilir canlı yeme karşı olanlar kızmasın ben bi sakıncası olduğunu düşünmüyorum :)
mailto:/img820/3311/22022011199.jpg

mailto:/img405/4234/22022011205.jpg

Sonuncusunuda yeni kuru alanında takılırken çektim :D
mailto:/img834/4294/22022011206.jpg

Beğendim gayet güzel olmuş ellerine emeğine sağlık :)
Bazı balıkların enzimleri sıkıntı yaratıyor kaplumbağaların yemesi durumunda.Onu araştırarak aldıysan problem yok :)

Teşekkür ederim sağol gerçekten çok uğraştım bunun için hasta bile oldum uykusuz kaldım dün uğraşmaktan.Birde silikon kokusundan önce midem bulanmaya başladı sonra beynim zonklamaya başladı.Okula bile gidemedim bugün hala başım ağrıyor uyuyacağım şimdi.Bu arada camları parça parça kestirip kendiniz yapıştırmasını da hiç tavsiye etmiyorum.İğrenç zamanlar geçirdim, kabus gibiydi bitti çok şükür.Dekorasyonunu da idarelik yaptım sonra zevkini çıkarırım :D lepistes yemesinde hiçbir sıkıntı yok araştırdım onuda.Japon balığı tavsiye edilmiyor. iyi geceler herkese :)

çok çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık. Gerçekten şahane bir göz zevki sunacaktır size.

Balık konusundaki düşüncelerinizi yeni gördüm. ''Beni ilgilendirmez, ben olsam vermezdim ama bu sizin kararınız'' diyemedim inanın. Sessiz de kalamadım. Kaplumbağaların yemleri var zaten çeşit çeşit. O hayvanları yemeye ihtiyaçları yok siz de biliyorsunuz. Yapmayın lütfen. Bunu doğa olayı olarak göremeyiz. Kimsenin hakkına girmeyelim. Eminim siz de böyle düşünüyorsunuz ama şu an için kapluş küçük birşey yapmıyor diyorsunuz. Evet eminim.

Geri