Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paludaryum denir mi bilmem ama..

Raphael-Michelangelo

Bronz 2 Üye
Naçizane paludaryumumuz...
Bir diğer görsel..
Bunlar da yemlerimiz..
Daha büyük bir akvaryuma en kısa sürede geçeceğiz dostlarımla. Yemler konusunda sorularım olacak. Elimde bu dört yem bulunuyor. İlave olarak ne gerekiyorsa almaya hazırım. 5-10 çeşit yem kullanan besleyicilerimiz var imiş. Ek olarak almam gerekenleri ya da kendi kullandıkları yemleri ek olarak yazarlarsa memnun olurum. Destek olan herkese şimdiden teşekkürler...

Cvp: Paludaryum denir mi bilmem ama..

Sistemde eksik yok ama boyut sizinde bildiğiniz gibi o 3 kaplumbağaya gerçekten küçük. Umarım en kısa zamanda daha uygun yere kavuşurlar.

Yem olarak Reptomin Ve Raffy P ana yeminiz ve Raffy I ek yeminiz var. Elzem olanlar mevcut. Ben bunlara ek olarak şu yemleri kullanıyorum;
Tetra Reptomin Baby, Sera Mineral, Sera Carnivor, Sera Vital, JBL Agil, JBL Pro Baby, JBL Rugil, Tropical River Shrimp, Tropical Dried Fish, Tropical karışık yem. Aslında tropical karışık yem pek gerekli değil. JBL Tortil yemide kullandım ama dip yemlerini özel durumlar hariç kullanmıyorum.

En azından bilinçlisiniz , elinizdeki imkanların en yüksek şekilde kullandığınız aşikar. O akvaryumu büyütseniz bide uvb lamba edinseniz tamamdır. Benim kullandığım ana yemler jbl pro baby, sera raffy p, tetra reptomin. Ek yemlerim ise tetra gammarus, jbl calcil, jbl agil, sera mineral, tropical dried fish

Biohazard' Alıntı:
En azından bilinçlisiniz , elinizdeki imkanların en yüksek şekilde kullandığınız aşikar. O akvaryumu büyütseniz bide uvb lamba edinseniz tamamdır. Benim kullandığım ana yemler jbl pro baby, sera raffy p, tetra reptomin. Ek yemlerim ise tetra gammarus, jbl calcil, jbl agil, sera mineral, tropical dried fish

JBL pro baby de ek yem olarak kullanmak gerekir. Hatırlatmak istedim.

AEK' Alıntı:
Biohazard' Alıntı:

JBL pro baby de ek yem olarak kullanmak gerekir. Hatırlatmak istedim.

Ters yazmışım :) emre beyinde dediği gibi probaby gammarusdan daha ufak bir ek yemdir. Düzeltme için teşekkür ederim

Uygun ortamları olduğunu söylemeniz beni çok sevindirdi.. Akvaryumdaki üçüncü üyemiz yani Ragıp , kuzenimin kaplumbağası. Onu ölüm fanusu diye nitelendirdiğimiz o plastik hapilerde yaşamaya mahkum ediyordu. Bende En azından biraz daha iyi koşullarda yaşaması için el oydum ona. Gerekli sistemi kurana kadar bizim misafirimiz olacak. Söylediğiniz gibi akvaryumum değil 3 tek kaplumbağa için bile küçük. Ama Aydında yaşadığım için her zaman akvaryum bulabilmem imkanım olmuyor. E uygun akvaryumlara da fahiş rakamlar istiyorlar. Ama araştırmalarım ve finansman açısından uygun düzeye ulaşma çabalarım sürüyor. On gün içinde gerekli maddi koşulları sağlayıp hemen dostlarıma uygun koşullarda bir akvaryum edineceğim. Destekleriniz için çok teşekkür ediyorum..

Geri