Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paludaryum için bu aksesuarlar yeterli mi?

cankatx

Gümüş 5 Üye
Selamlar,

ben yeni bir paludaryum oluşturuyorum ve bugün bi liste yaptım internette gezerek.

Paludaryumumun doğal görünümlü olmasını istiyorum ve içerisine aksesuarlarını biraz abarttım galiba bilemiyorum. İstediğim şey akvaryum'a bakınca yeşilli ve doğal ortam görmek. Kaplumbağalarımın mutlu yüzdüğünü görmektir.

Almayı düşündüğüm ürünler bunlar. Tek sorunum dip için kullanacağım şey. Sizce Silis kum mu kullanayım yoksa Çakıl taşı boyutunda taşlar mı? Doğal ortam olmasını istediğimi unutmadan bunu da cevaplarsanız sevinirim. Çakıl taşı diyorsanız hangi renk olsun?

İşte ürünler;

mailto:/BONZAI-AGACLI-KAYA-AKVARYUM-DEKORU-7-90TL_W0QQidZZ45138986

mailto:/BITKILI-KAYA-AKVARYUM-DEKORU-9-90TL_W0QQidZZ45138956

mailto:/KAMPANYA-HASSAS-DERECE-1-80TL_W0QQidZZ45137865

mailto:/ARKA-FON-POSTER-70KURUS_W0QQidZZ45130378

mailto:/AKVARYUM-DEKORU-15CM-KUTUKLU-BITKI-5-80TL_W0QQidZZ45636174

mailto:/BONZAI-AGACLI-KAYALIK-AKVARYUM-DEKORU-KC-303_W0QQidZZ39228224

mailto:/17CM-KUTUKLU-BITKI-AKVARYUM-DEKORU-5-90TL_W0QQidZZ45637534

mailto:/70-CM-AKVARYUM-39-00TL_W0QQidZZ43772801

Cvp: Paludaryum için bu aksesuarlar yeterli mi?

akvaryumun fiyatını çok çok uyguna bulmuşşsunuz..
silis kum daha güzel olur fakat temizlik açısından biraz sıkıntı olacaktır..
tamamladığınızda mutlaka resimleri bekliyoruz..

0084812254' Alıntı:
akvaryumun fiyatını çok çok uyguna bulmuşşsunuz..
silis kum daha güzel olur fakat temizlik açısından biraz sıkıntı olacaktır..
tamamladığınızda mutlaka resimleri bekliyoruz..

Silis kum için şöyle dedi arkadaşlarım;

Atıklar kum üzerinde tutulur kapluşlar dipte hareket ettiğinde direk ortalığa saçılır filan dedi. Onun yerine 8KG çakıl taşı almayı düşünüyorum.

Çakıl taşlarının arasında kalacak yem ve dışkı artıkları su kalitesini epeyce bozuyor.
Ben kesinlikle silis kum tavsiye ediyorum.4 5 cm kalınlığında kum tabanda hem güzel bir görüntü oluşturacaktır hem de su değerlerini oturtmada çakıl taşından size daha fazla yardımcı olacaktır.

Şimdiden hayırlı olsun akvaryumunuz.

Pisliklerin hava uçuşması ya da kum taneciklerinin havada uçuşması hakkında ne düşünüyorsunuz?

o kadar uçuşmuyor açıkçası silis kumda.Ama eğer bu konuda şüpheleriniz varsa kuvar kum gibi daha ağır kumlar kullanarak uçuşmayı engelleyebilirsiniz.

Dip için bundan mı alayım yoksa silis kum mu gerçekten çok önemli bi konuda yardımınız gerekli. Uçuşma filan oluyorsa ve görüntüyü bozuyorsa silis almayayım. Tamamen doğal görüntü istiyorum. Garip şekilde su görünsün istemiyorum :s

Buyrun çakış taşları ;

mailto:/BEYAZ-DOGAL-AKVARYUM-CAKILI_W0QQidZZ45861780

Offf yeter yaaaaa, hata verip duruyor forum. kaç kere gidiyor 1 mesajımız.

Bence biraz abartılı olmuş ama yinede güzel ama benim akvaryumum da aynı boyutlarda içine pek birşey sığmaz ayyrıca kuru alan lazım mutlak bir taş lazım :) .Hayırlı olsun :):):):):):):):)

Bence silis kum alın.Çakıldan emin olun çok daha kullanışlı olacaktır.

ürünlerin boyutlarına pek bakmadım ama bu kadar ürün onların rahat hareket etmesini engellemez mi :/

Kaplumbağalar rahatça yüzecekleri boş ve büyük yüzme alanlarını severler. Bence aksesuar almayın. Kumu da hiç önermem çünkü çok fazla pislik topluyor. Ama illede kullanacaksanız ben de silis kum öneririm.

Aksesuar hiç almadım. Şuan dipte 5-10mm boyutlu beyaz çakıllar var. Akvaryum ve o taşları aldım. Dip temizleyici süpürge, derece, arka fon poster filan aldım. İçine aksesuar almadım yani. Fakat yarın gidip petshoptan 3 adet plastik bitki alıcam orta boylu. Suda azcık doğallık olsun :)

Plastik bitkilerin görüntü dışında işlevleri de oluyor: Kaplumbağalar gece uyurken, gün içinde dolaşırken zaman zaman bitkinin yapraklarına tutunup dinleniyorlar. Hatta kimi zaman içine saklanıp, uyukluyorlar bile :)

Geri