Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paludaryum su seviyesi

fıstıkx

Bronz 4 Üye
Benim paludaryumumda 2 tane kaplumbağam var pet shopcuya su seviyesi ne kadar olmalı diye sordum en fazla 4 parmak olmalı dedi ama ben 5 parmak koyuyorum dalmaları ve dipte yüzmeleri için kaplumbağalarımda henüz küçük su seviyesi az mı yada çok mu ? Ne yapmalıyım :rolleyes:

Cvp: Paludaryum su seviyesi

Su kaplumbağaları yavru da olsalar eğer tutunacakları bir bitki, çıkacakları kuru alanları varsa su seviyesi olabildiğince yüksek olmalıdır. Eğer çok küçüklerse ilk aylarda daha sığ tutulup, ilerleyen zamanlarda olabildiğince yukarıya çekilebilir.

Petshopçulara bu tip konularda fazla güvenmeyin. Su seviyesi ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur. Benimkiler de daha bebek ama akvaryumun çok büyük bir kısmı su dolu ve harika yüzüyorlar. :) Dalıyorlar çıkıyorlar. :)

Henüz çok minikler bilginiz için teşekkür ederim..

Su seviyesini az daha derinleştirdim demin şmdi daha rahat yüzüyorlar ısıtıcı ve filtre alanlarını kısıtlıyordu :S

eminemre' Alıntı:
Su kaplumbağaları yavru da olsalar eğer tutunacakları bir bitki, çıkacakları kuru alanları varsa su seviyesi olabildiğince yüksek olmalıdır. Eğer çok küçüklerse ilk aylarda daha sığ tutulup, ilerleyen zamanlarda olabildiğince yukarıya çekilebilir.

Ayrıca o bitkilerin arasında oynuyorlar, saklanıyorlar, uyuyorlar :)

Örgü şişlerini hepimiz biliriz. Örgü şişinin iki ucuna vantuz geçirin ve suyun üst kısımlarına yapıştırın yatay şekilde. Yorulduklarında bu şişe tutunabilirler.

AMA şiş kalın olursa iyi olur çünkü sivri ucu kapluşların gözüne gelebilir. Şiş kalınlaştıkça ucu tombullaşıyor :)

Şiş iyi fikirmiş annemden 1-2 şiş çalmalıyım :D

Geri