Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paludaryum yapacağım. Ölçüler uygun mudur ?

Raphael-Michelangelo

Bronz 2 Üye
80*40*50 , 160 lt ve 7 mm camdan olacak. Daha sipariş vermedim ama yarın konuşacağım camcıyla. İki tane RES'im var. Bu yeterli olur mu ? Ekipmanlarım tam. Şimdilik buna yetecek ekonomik durumum. Daha sonra yeterli olmazsa değiştirebilirim. Kaplumbağalarım şu an biri 4 biri 5,5 cm kabuk boyundalar...

Cvp: Paludaryum yapacağım. Ölçüler uygun mudur ?

2 kaplumbağa için 200 litre (100*40*50h ) gibi birşey yaptırırsanız bir daha akvaryum almanıza gerek kalmaz cam kalınlığı da 8 mm olursa iyi olur, onun dışında değiştiririm diyorsanız bu size uzun süre yeterli olabilir ama 40 litrelik bir hacim için 2 akvaryum para vereceğinize biraz daha katıp değiştirmemek üzere alırsanız ekonomik yönden de uygun olur

Su an ekonomim buna elverisli. Ama bu akvaryum beni 5-6 sene götürecektir , değil mi?

Ayrica ben daha sonraki paludaryum icin 300 - 400 litre düşünüyorum , daha rahat etmeleri icin. Yaptiracak olduğum paludaryum üniversite sonuna kadar kullanmak icin. Daha sonra degistirmemek üzere son yuvalarini yapmayi düsünüyorum.

Eni 50 cm yaparsanız bence daha kullanışlı olur.

Geri