Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paludaryum yapımı için gerekli malzemeler.

Arsız

Yeni Üye
İyi günler arkadaşlar. Kaplumbağalarım büyükdükleri için yeni bir paludaryum yapacağım ve bunun için ilk önce 100 cm ile 80 cm arasında değişen bir akvaryum alacağım. Tabii bu akvaryumu alınca diğer malzemelerde de değişikler yapacağım. Yani yeni bir filitre ve ısıtıcı alacağım. Ve bunları İstanbuldan temin edeceğim. Bunları uygun fiyatlarda alacabileceğim yer biliyor musunuz İstanbul da ? Ayrıca internet sitelerindende daha uygunsa alışveriş yapabilirim. Önerilerinizi bekliyorum. Birde yeni filitre ve ısıtıcı için önerilerinizi bekliyorum. Yani hangi marka ve model alcağımı önerirseniz çok sevinirim. Bununla beraber yemlerimde bitti. Yeni yemler alacağım bunun içinde önerilerinde bulunursanız çok sağ olun. Kaplumbağlarıma yem önerebilmek için tabii yaşlarını öğrenmek istiyebiliriniz. Biri 16 aydır, diğeri ise 6 aydır benimle. İkisinide bebek olarak aldım. Şimdiden çok sağ olun.

Cvp: Paludaryum yapımı için gerekli malzemeler.

80-100 cm.lik bir akvaryuma 100-150 lt su koyabilirsiniz galiba. Isıtıcı olarak 200 wattlık bir ısıtıcı alın isterseniz. Filtre olarak dış filtre alabilirsiniz. 150 litrenin sadece iç filtre ile temizliği zor olabilir. Katı pislikler için de eski iç filtrenizi kullanmaya devam edersiniz. Ben ısıtıcı ve filtrelerimi Kayseri den almıştım. İnternetten alsaydım atman alırdım marka olarak. Model olarak da saatte akvaryumun litresini 6-7 kez çevirsin mesela. Yem için 16 aydır sizinle olan kapluşunuz bitkisel ağırlıklı beslenmeye başlayabilir. Diğer küçük olan hala protein ağırlıklı beslenmeli. Tetra reptomin ana yem olarak kullanabilirsiniz. Büyüğe ek olarak sera raffy vital veya sera reptil herbivor otçul yem verebilirsiniz.

tubidik' Alıntı:
80-100 cm.lik bir akvaryuma 100-150 lt su koyabilirsiniz galiba. Isıtıcı olarak 200 wattlık bir ısıtıcı alın isterseniz. Filtre olarak dış filtre alabilirsiniz. 150 litrenin sadece iç filtre ile temizliği zor olabilir. Katı pislikler için de eski iç filtrenizi kullanmaya devam edersiniz. Ben ısıtıcı ve filtrelerimi Kayseri den almıştım. İnternetten alsaydım atman alırdım marka olarak. Model olarak da saatte akvaryumun litresini 6-7 kez çevirsin mesela. Yem için 16 aydır sizinle olan kapluşunuz bitkisel ağırlıklı beslenmeye başlayabilir. Diğer küçük olan hala protein ağırlıklı beslenmeli. Tetra reptomin ana yem olarak kullanabilirsiniz. Büyüğe ek olarak sera raffy vital veya sera reptil herbivor otçul yem verebilirsiniz.

Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Fakat para bakımından eğer akvaryum ve diğer gereçkleri alırsam dış filtreye param yetmiyor. Yinede güçlü bir iç filtre akvaryumu temizleyemez mi ?

Kapluşlarınız küçük. Güçlü bir iç filtre de şimdilik işinizi görür.

dış filtre 130 tl ucuz birşey aslında bir kere alıyorsun iç filtre alırsan ilerde onu atıp dışı kullancaksın boşa para vermiş olucaksın bence direk dış filtre al

maddi olarak sıkıntın varsa iç filtreyi modifiye edip kullanabilirsin.biraz araştırırsan çok ucuza iç filtreden dış filtrede yapabilirsin

Geri