Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

paludaryumum için tavsiyeleriniz.

Mc37pAd

Bronz 4 Üye
mailto:/5tur7s.jpg
Merhaba arkadaslar
Uzun bir zaman once aniden kaybettigim kaplumbagam baya moralimi bozmus ve onun icin bir sure beslememeye karar vermistim. Simdi tekrardan beslemeye karar verdim. Eski kaplumbagamin yasama alanindan eser yok simdi.(Aksesuarlarini dagitmistim) Neyse gel gelelim ki tekrardan beslemeye karar verdim ve aklima takilan birkac soru var.

Resimde paylastigim paludaryum kucuk bir kaplumbaga icin yeterli bir yasam alani dusuncesindeyim ama tavsiyeleriniz dogrultusun kararimi da degistirebilirim. Aslinda resimde herseyi detayli olarak acikladim. Yasam alanina girecek malzemeler konusunda bana yardimci olmanizi istiyorum.

Elimdeki malzemeler paludaryum icerisinde (ic filter haric) bunlar disinda lamlara ihtiyacim var. Sizden ricam benim paludaryuma yetecek hatta artacak derecede lambalar onermeniz. Onerileriniz internet uzerinden rahatca alacagim linkler halinda olursa sevinirim.(hepsiburada gittigidiyor gibi siteler) Eger yok bu yasam alani saglikli olmaz diyorsaniz icerisine monte ettigim camdan alani sokup bir akvaryuma cevirerek icine balik koyabilir alacagim kaplumbaga icin ise yeni bir yasam alani tasarlayabilirim. Tasarlayabilecegim yeni yasam alani olculerini de su sekilde dusunuyorum.
mailto:/2ih7bz6.jpg
Ayrica olculer 70*50*35 mi yoksa 70*50*30 mu onerirsiniz ?

Cvp: Alacagim kaplumbagalarin yasama alani hakkinda fikrinize ihtiyacim var..

Bence güzel bir alan olmuş ama o taşı çıkarmasanızda olur :smile:

ısıtıcıyı dik tutsanız daha iyi olmaz mı?

Eğer bu akvaryum bir kaplumbağa için ömürlük olacaksa tavsiyem ölçüleri 70*50*40 olsun.
Kaplumbağanız dişi olursa ve ulaşabileceği maksimum boyutları göz önüne aldığımızda rahatça hareket edebilmesi, dönebilmesi için 40 cm ideal.
Kuru alanı daha yukarıya çekip, su seviyesini yükseltmenizi tavsiye ederim. Kapağı kaldırın, aydınlatmayı kullanabilmek için.
Evde ampul takabileceğiniz bir masa lambanız varsa bu ürünü öneririm.
mailto:/JBL-REPTIL-BLUE-SURUNGEN-LAMBASI-100W-Gun-Isigi-,PR-7344.html
Yoksa spot lamba alacaksanız ise bunu;
mailto:/JBL-REPTIL-SPOT-NEODYM-40W-SURUNGEN-SPOT-LAMBA-,PR-7345.html

Birde UVB lamba ihtiyacı var. Biraz pahalılar. Bunun gibi bir şey alabilirsiniz.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12269

UVB lambaya ayıracak bütçeniz yoksa eczanelerde satılan Devit-3 vitaminini alın. Önümüz yaz, güneşlendirmeniz en iyisi. Kış için UVB lamba ya da Devit-3 şart.

Cvp: Cvp: Alacagim kaplumbagalarin yasama alani hakkinda fikrinize ihtiyacim var..

Belkiz Caliskan' Alıntı:
Eğer bu akvaryum bir kaplumbağa için ömürlük olacaksa tavsiyem ölçüleri 70*50*40 olsun.
Kaplumbağanız dişi olursa ve ulaşabileceği maksimum boyutları göz önüne aldığımızda rahatça hareket edebilmesi, dönebilmesi için 40 cm ideal.
Kuru alanı daha yukarıya çekip, su seviyesini yükseltmenizi tavsiye ederim. Kapağı kaldırın, aydınlatmayı kullanabilmek için.
Evde ampul takabileceğiniz bir masa lambanız varsa bu ürünü öneririm.
mailto:/JBL-REPTIL-BLUE-SURUNGEN-LAMBASI-100W-Gun-Isigi-,PR-7344.html
Yoksa spot lamba alacaksanız ise bunu;
mailto:/JBL-REPTIL-SPOT-NEODYM-40W-SURUNGEN-SPOT-LAMBA-,PR-7345.html

Birde UVB lamba ihtiyacı var. Biraz pahalılar. Bunun gibi bir şey alabilirsiniz.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12269

UVB lambaya ayıracak bütçeniz yoksa eczanelerde satılan Devit-3 vitaminini alın. Önümüz yaz, güneşlendirmeniz en iyisi. Kış için UVB lamba ya da Devit-3 şart.

Onerileriniz icin tesekkur ederim.

Yuksekligin 40cm olmasi ustune koyacagim sifonyerin boyunu gercekten cok uzatacak. Ama onerinizi degerlendirecegim.

Ayrica onerdiginiz UVB lambasi gercekten bir universite ogrencisi icin baya el yikici cinsten. Onerebileceginiz uygunu uvb lambasi yok mudur ?

Haklısınız, UVB lamba konusunda pek bilgili olmadığımdan örnek olması açısından o linki vermiştim.
Biraz araştırdım ve bunu buldum:
http://www.hobimmarket.com/Exo-Terra-Repti-Glo-20-UV-Lamba-13-Watt,PR-1335.html

Öncelikle, akvaryumunuz yavru bir su kaplumbğası için şimdilik yeterli ancak, 6 ay sonra o akvaryumu değiştirmeniz gerekecek. Ben daha uzun süre gitmesi açısından daha büyük bir akvaryum almanızı tavsiye ederim. Uv lamba olarak da Exo Terra Repti Glo 5.0 UV Lamba 13 Watt linkteki lambayı tavsiye ederim. Ben kullanıyorum ve memnunum. Taksitle alırsanız sizin için daha uygun olur. Ben taksitle almıştım :) Kuru alan ısıtması için, 60 watt soft ampul size yeterli olacaktır. Onu da her yerde bulabilirsiniz zaten. Fiyatı 2 TL falan.

Geri