Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Paris Turta ve yeni sarayları

eisenstein

Bronz 4 Üye
arkadaşlar daha önce kapluşları ve küçük akvaryumlarını tanıtmıştım . Şimdi ise siteden gelen tavsiyeler üzerine yaşam alanlarını genişlettim . 78(boy) x 40(en) x 45(yükseklik) boyutlarında kapluşların içinde kaybolacakları bir akvaryum aldım ve 27 cm su doldurdum içine . Fotoğraflarını en kısa zamanda siteye koyacağım . Fakat aklıma takılan bir kaç soru var onları sormak istedim .
Öncelikle akvaryumum şu anda ne kadar su barındırıyor bunu hesaplamanın formulu nedir ?
Akvaryuma Atman 3335 dış filtre aldım içinde zeolit sünger ve aktif karbon var her kat arasındada elyaf , Bu iyi bi filtre midir içindekiler yeterli midir ?
Yine atman marka 100 W ısıtıcı aldım , pet shop yeterli olacağını söyledi ama petshoplara güvenim kalmadı. Sizce yeterli midir ?
Mavi damlayı bu akvaryuma ne sıklıkla ve kaç damla kullanmalıyım ?
Gaga taşı aldım bir de. Bunu nasıl kullanacağımı da bilemiyorum. Bilgi verebilir misiniz ?
Bir de camlara yapışan balıklardan almak istiyorum akvaryumun dibini de temizliyormuş , alsam kapluşlar balığı yer mi ? :D

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.

AKVARYUM LİTRESİNİ HESAPLAMA FORMULU

MAVİ DAMLA İLE İLGİLİ SORULARINIZ

-Balık ile kaplumbağa aynı akvaryumda olamaz.Yerler
-gaga Taşı iyidir. Yemine serpip verin.
-filtreleme yeterli gibi görünüyor.
-Isıtıcınızın yeterli olup olmadığı litreyi hesaplayınca belli olacaktır..

Umarım Yardımcı Olabilmişimdir.

verdiğiniz formuşe göre şuanda 60 lt civarında su var akvaryumda , balıkla yaşamaz demişsiniz ama ben çöpçülerin büyüklerinden aldım bugün bitane umarım onu yemezler . Fotoğraflarınıda buraya ekliyorum akvaryumun

mailto:/358taic.jpg
mailto:/2dsn1qp.jpg
mailto:/23m8p6a.jpg
mailto:/1yk7ck.jpg

Şuan Kaplumbağanız küçük o yüzden çöpçü ile arasında bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Biraz büyüdüğünde çöpçüyü yemeye çalışabilir. Büyük kaplumbağaların piranayı öldürüp yediklerine bizzat şahit oldum.

zaten kapluşların en küçüğü 5 cm :) ayrıca haklıymışsınız sanırım zavallı balığı yeme çabalarından sonra geri götürdüm ve 2 yeni kapluş aldım kendime :D bir tanesinin rengi falan biraz değişik geldi diğer kapluşlarıma göre sarı çizgileri baya fazla . Acaba başka bi tür olabilirmi ?

mailto:/wi3rko.jpg
mailto:/2jcj4sl.jpg
mailto:/muctg7.jpg

çok hoş göründü gözüme ellerinize sağlık :)
Dış filtre almanız sizin için çok büyük kolaylık oluşturacak.Suyun ilk girdiği yere seramik,sünger,elyaf,zeolit,elyaf sıralaması bence daha iyi olur.Karbonu kullanmanıza gerek yok.
Yeni aldığınız kaplumbağada kırmızı yanak gibi görünüyor :)

Geri