Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Patrick'in yeni arkadaşı ELROY

Garubey

Gümüş 3 Üye
Herkese merhaba millet. İşlerimin yoğunluğu yüzünden uzun zamandır siteye giremedim. Buraları özlemişim gerçekten...

Şimdi gelelim konumuza Elroy isimli ufaklık Patrick'in yeni arkadaşı. 1 tl boyunda minicik bebeğim bir yaratık :) Ama 6cm'lik Patrick yanında Spartacus gibi duruyor ve iki defa kabuğuna saldırdı ufaklığın :/ Elroy ise şimdi kuru alanda suya inmiyor, yaklaşık yarım saattir orada döne döne takılıyor. Acaba korkuyor mu suda Patrick bir şey yapacak diye bilmiyorum. Çünkü iki defa saldırdı ayrıdım bunları, sonra Patrcik yanaşıp bakıp gitmeye başladı artık ısırmıyor. Ama korkuyorum. Ne yapmalıyım?

Ciddi yaralanmalar olabilir boyut farkından.
Patrick boyut bakımından avantajlı ve üstünlük kurmaya çalışıyor sanırım.
Ben ayırın derim

Cvp: Patrick'in yeni arkadaşı ELROY

Boy farkı olan kaplumbağalarda kavgalar sık görülür. Ya kaplumbağaları ayrı akvaryumlara koyacaksınız ya da akvaryumu büyüteceksiniz mecburen...Bir de gözlemlemeye devam edin kaplumbağalarınızı . Birbirlerine saldırmayı bırakma ihtimali de var.

Şu an kapışmıyorlar. Patrick Elroy'a yaklaşıp bakıyor sonra gidiyor, yeni problem ise Elroy'un bir şey yememesi ve kuru alandan inmemesi... Arada bir iniyor sonra hemen kaçıyor oraya...

Bunu nedeni kormasıdır bence.Benimde küçük kaplumbağam vardı oda ilk başta korkmuştu ama sonra baya iyi anlaştılar :) ama sizinki öyle olur mu bilemem.

yakında bu yaklaşıp koklamalar patrick'in elroy'a titremesine dönüşecek :) şimdi onu tanımaya çalışıyor.. yem mi yoksa yanına arkadaş mı olduğunu ayırt ettikten sonra sorun çıkmaz diye düşünüyorum en azından deneyimlerim bunu gösteriyor :)
umarım iyi anlaşırlar :)

İçim rahatladı buraya da yazayım dedim. Şu an her şey yolunda birbirlerine saldırmıyorlar. Elroy'u Patrick'i parmağımla oyalayarak besliyorum. Stick yemi 4-5 parçaya bölünce yuttu hepsini. Dünyanın en tatlı yaratığı :) Ve sorunsuz bir kaplumbağa. Kuru alana da çıkıyor suya da giriyor tam bir bebeğim, Patrick canıma okumuştu :)

Geri