Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

peki ben şimdi ne yapacağım?

dr_artiz

Yeni Üye
herkes gibi ben de yeni bir kaplumbağa aldım.ama hiç de alışkın olmadığım bi durumla karşılaştım.arşimed'den önce(kaplumbağam) bir kedim vardı ve gayet hareketli olmasına alışkındım ama arşimed hiç hareket etmiyor büyük ihtimalle ölüm fanusu ve yabancıladığı için.forumlardan anladığım kadarıyla hemen bir akvaryum alıyorum :) yemek de yemiyor ama bir iki haftada alışır demişsiniz bu uzun bir süre değil mi?
benim asıl sorunum evde çok az vakit geçirdiğim için arşimed'in bundan etkilenip etkilenmeyeceği?sabah 7de çıkıp akşam 8de geliyorum bazen hiç gelmiyorum bu zamanlarda arşimed dayanabilecek mi?
bir de arşimed'in yanına bir tane daha almam gerekiyor mu?tek yaşamaları zararlı mı?
arşimed'in hali ben de anksiyete yarattı resmen.yeni doğan ünitesinde gibi 15 dkya bir yemek yedirmeye çalışıp su ısısına bakıyorum.ve tabi hareketlerini sürekli gözlemliyorum.imkan olsa steteskopla göğsünü dinleyecem akciğerde sorun var mı diye :S
bir sorum da sürekli kontrol amaçlı veterinere götürmem gerekmiyor değil mi?alırken aşısı oluyor mu diye sorunca satıcı güldü ben de fazla soru soramadım.
bilgilendirirseniz sevinirim.

Isıtıcısı,kuru alanı,filtresi ve kendini güvende hissedeceği bir ortam olduğunda yem yemeye başlayacaktır.
Eğer kaplumbağanızın yemlerini, vitaminlerini düzenli kullanırsanız bir sorun olmaz.Günde 10 dakikanızı ayırarak gerekli bakımı yapabilirsiniz.
Kaplumbağalar sosyal hayvanlar değiller.Tek yaşayabilirler.Hatta büyüdükçe tek yaşamaları bakımları açısından daha kolay oluyor.
Veteriner konusuna gelince, bir çok veteriner maalesef kaplumbağalar hakkında çok bilgi sahibi olamıyorlar.Eğer bir hastalık veya bir terslik yoksa veterinere götürmenize çok gerek yok.

Başlık konu içeriğiyle alakalı olmalıdır,herşeyden önce başlıgınızı duzenleyebilrsiniz.

Cvp: peki ben şimdi ne yapacağım?

benim kaplumbağam 4 ayda alıştı

Geri