Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Pelodiscus Sinensis kaplumbağam hakkında

ecemkoten

Bordo Bereli
Ailemizin yeni üyesi Ceviz çok mutlu.O bir yumuşak kabuklu :) Aklıma takılan bikaç soru var.

Ben benim kaplumbağalar için devit-3 ve biyo tortvit kullanıyorum. Cevizede kullanabilir miyim ?
Bide yumuşak kabuklu kaplumbağaların cinsiyeti de aynı şekilde mi anlaşılır ?

mailto:/img607/4310/dsc1094o.jpg

Cvp: Pelodiscus Sinensis kaplumbağam hakkında

Yumuşak kabuklu kaplumbağaların D3 ihtiyaçları yoktur. Ancak biyo tortviti kullanmanızı öneririm. Çünkü içinde başka vitaminler de var, özellikle de göz şişmesine ve bağışıklığa iyi gelen A vitamini. Bu kaplumbağaların cinsiyeti tıpkı kırmızı yanaklar gibi ancak 2 yaşından sonra kesin olarak belirlenebilir. Erkek yumuşak kabukların kuyruğu dişiye göre uzun ve kalındır, kırmızı yanaklardaki tırnak ile bulma tekniği bu türde uygulanamaz. Zaten fazla tırnağı da yoktur :)

Cvp: Pelodiscus Sinensis kaplumbağam hakkında

Eminönünde buldum çok zor buldum tek bir petshopta var.

Emre bey çok teşekkür ederim :) Biyo tortviti kullanıcam o zaman. D3 kullanılmıcağını düşünüyodum bende nede olsa kuru alana bile çıkmıyorlar :) Tekrar teşekkürler :)

Geri