Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

peninsula cooter ve yellow belly slider

makinist22

Bronz 4 Üye
bir tane peninsula cooter ve bir tane yellow belly slider'e aynı akvaryumda bakıyorum. akvaryum petshoplarda satılan orta boy bir cam kaplumbağa akvaryumu. ısıtıcı, filtre, ısıtma ışığı mevcut. ama bir sorun var. yellow belly slider peninsula'ya göre çok aktif ve yem yeme esnasında bir kaç kere peninsula'nın ayağını ısırmaya çalışırken yakaladım. kaplumbağalar 1tl boyunda. sizce bu iki türü ayırmalı mıyım? peninsula çok sakin ve utangaç. yellew belly ise çok aktif ve benden aşırı korkuyor.

Cvp: peninsula cooter ve yellow belly slider

Bence ayrı ayrı yemek vermelisin tabi bu durum sadece yemek yerken oluyosa sürekli yapıyosa ayırman gerek daha iyi bilenler ne der bilmiyorum ama bence böyle olması daha doğru.

Bahsettiginiz akvaryum muhtemelen gayet yetersiz size suan icinde en az 100 litre olan kuru alanli bir akvaryum gerekiyor birde elde ne yemler var ? Ona gore yem onerelim

Bu linkte kosullari sagladiginiz taktirde digeride aktiflesecektir bunlar olduktan sonra sorun varsa tekrar degerlendiririz
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Hayvanlari nerden aldiniz acaba ?

100*40*50 balık akvaryumunu bozup kaplumbağalara vericem en kısa zamanda. kullandığım yemler reptomin, sara raffy p, kurutulmuş karides ve arada bir marul veriyorum. tavuk eti de öneriliyormuş sanırım ama daha hiç vermedim. peninsula cooter'in aktifleşmesini beklemiyorum açıkçası çünkü tür olarak utangaç bir türmüş slider türüne göre. beklentim yellow belly slider'ın sakinleşmesi.
kaplumbağalar edirne'den.

Ali, yemleme esnasında ayırman yellow belly olanı ayrı akvaryum suyu koyduğun kapta yemlemen yeterli şimdilik. Yada yellow belly olana elinle set yaparak diğerinin yemini yemesini engellersin, ama bu biraz zor olur. Bunun dışında saldırı olursa ayırman gerekebilir. Bazen yem yerken heyecanla yanlışlıkla birbirinin bacağını hatta boynunu dahi ısırıp durumu kavrayana kadar bırakmazlar. Yellow belly türü yem konusunda aşırı sabırsızdır. Bendekide aynı şekilde.

Akvaryum ve hayvanların detaylı resimlerini eklersen diğer konularda da yardımcı oluruz.

Hayvanları Edirne'de nerden buldun :ff:

Geri