Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Penn Plax Kuru Alan

alperkilic

Bronz 2 Üye
Merhaba arkadaşlar geçen ay aldığım platformu satıyorum nedeni artık kaplumbağa bakmamıyacak olmam kaplumbağalarımıda tanıdığım bir petshopa vereceğim.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=12140 platform bu 1 ay kullandım kutusu herşeyi duruyor. elimde kalmasın diye satmak istiyorum daha büyük bir akvaryuma geçiyorum bitkili neon betta tarzı birşeyler düşünüyorum. tanıdığım bir petshopdan 45 liraya aldım internette daha ucuzmuş :)) 25 liraya satıyorum almak isteyen olursa bana özel mesaj atabilir oradan konuşuruz detayları.

mailto:/2vl2ulz.jpg

mailto:/v846g.jpg

Cvp: Kaplumbağa Platformu ( Penn Plax)

Önce alın bakamayıncada verin pet shopa ne olsa oyuncak değil mi bu hayvanlar

Kaplumbağa sarmadı diye başka bir türe geçip kaplumbağaları petshopa geri vermek... Forumda sahiplendirmeye çalışın bence kaplumbağaları, en azından bilinçli olsun sahipleri

Miniciklerim' Alıntı:
Önce alın bakamayıncada verin pet shopa ne olsa oyuncak değil mi bu hayvanlar

Biohazard' Alıntı:
Kaplumbağa sarmadı diye başka bir türe geçip kaplumbağaları petshopa geri vermek... Forumda sahiplendirmeye çalışın bence kaplumbağaları, en azından bilinçli olsun sahipleri

Ağzınıza sağlık arkadaşlar. Tam yazacaktım ki yorumlarınızda söylemek istediğim herşeyi söylemişsiniz.

Ne kadar güzel değil mi cami avlusuna bebek bırakır gibi kaplumbayı petshopa atmak.

Geçenlerde petshopu olan fakat canlı satışı yapmayan bir abimle konuştum. Petshopu bir pasajda. Haftada bir sabah her dükkanı açtığında kapının önünde pasajın içine kaplumbağalar bırakıldığını söylüyor.
Şimdi ne farkınız var bu insanlardan ? Tartışılmalı.

Kaplumbağalar heves aleti olmamalı. Bu canlıların en büyük dezavantajı malesef besleyenlerin yaş ortalamasının çok düşük olması.
Yazık. Çocukların elinde oyuncak oluyor bu güzel canlılar.

Arkadaşlar hemen sinirlenmeyin yanlışda anlamayın. vereceğim petshopda kaplumbağa akvaryumunda yaşayacak umarım bilinçli biri alır benden daha iyi bakar diyorum..:)

Alper bey kusura bakmayın ama siz daha öncede 5 litre suda 7 kaplumbağa baktınız. Sonra onların bazılarını pet shopa kaderlerine teslim ettiniz. Elinizde kalan 2 kaplumbağaya da iyi şartlar sunmaya çalıştınız ama baktınız olmuyo onlardan da vaz geçip bu seferde balıklara işkence etmeye başlayacaksınız. İyice oyuncak ettiniz hayvancağızları. Betta yada neon hakkında ne kadar bilinçlisiniz ki onları alacaksınız şimdi? örneğin erkek bettanın değil başka bir türlü kendi türü ve kendi cinsi ile dahi bakılamadığı biliyor musunuz? Erkek betta minimum 30 litrede akıntısız bol bitkili tankta yalnız yaşar

Bettaları gayet iyi biliyorum yıllarca besliyorum halada besliyorum. kaplumbağalar konusunda haklısınız kötü bir başlangıç yaptım çünkü bilmiyordum öğrendim yapabildiğim kadarını yaptım fakat 2 akvaryumla başa çıkamıyorum filtreler ısıtıcılar su değişimleri falan filan. ondan ne yazıkki seçim yapmak zorunda kaldım tekrardan.ve kaplumbağalar büyüyecek ve 200 300 litrelik bir akvaryum alamıyacam gibi gözüküyor bu durumda ondan en iyisi bu gibime geliyor üzülerektende olsa forumdaki arkadaşlar bana kızmasın ben bilinçli bir hayvan severim elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum fakat imkanım maddi durumum yettiği kadar :)

Ben genelde pet shoplardan çok hayvan besleyenlerin bilinçlenmesi gerektiğine dikkat çekerken hep bu vakaları düşündüm. Bazen pet shopları korur gibi gözüküp tepki aldım. Ama esas konu genel bilinç. Pet shoplarda bir çok bırakılmış yavru olmayan kaplumbağa satılmayı beklemekte. Tabiki bunlar yavru kadar talep görmez. Bir çoğu orada ölümü bekliyor. Pet shop almasa ne olacak; yazın çöpe atılan sokağa bırakılan kaplumbağa vakaları gördük. Yada ülkemizin hayvanı olmayan bu RES leri dere ve göllere bırakanlar.

Hepimiz bir gün çeşitli sebeplerle bırakmak zorunda kalabiliriz. Bu anlamda büyük konuşmaktan kaçıyorum. O zaman etik olan bence tüm ekipmalnlarıyla yeni başlayan birine devretmek olmalı. Madem bu hayvanlardan vazgeçiliyor, maddi zarar göze alınmalı.

Yazdığım benim kişisel fikrimdir.

alperkilic' Alıntı:
Bettaları gayet iyi biliyorum yıllarca besliyorum halada besliyorum. kaplumbağalar konusunda haklısınız kötü bir başlangıç yaptım çünkü bilmiyordum öğrendim yapabildiğim kadarını yaptım fakat 2 akvaryumla başa çıkamıyorum filtreler ısıtıcılar su değişimleri falan filan. ondan ne yazıkki seçim yapmak zorunda kaldım tekrardan.ve kaplumbağalar büyüyecek ve 200 300 litrelik bir akvaryum alamıyacam gibi gözüküyor bu durumda ondan en iyisi bu gibime geliyor üzülerektende olsa forumdaki arkadaşlar bana kızmasın ben bilinçli bir hayvan severim elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum fakat imkanım maddi durumum yettiği kadar :)

Hayvanseverlik geniş bir kavram. Örneğin yine bu tarz bir forumda 20 adet kaplumbağa besleyen biri boş zamanlarda zevkine avcılık yaptığı halde hayvansever olduğunu idda etmişti.
İşte o misal. Hayvanseverlik böyle olmaz. Heleki "bilinçli" kavramına evde baktığı canlıyı petshopta ölüme terketmek girmez, giremez, girmemeli.

Sizinle buradaki hiçbir arkadaşımızın "şahsi" sorunu yok. Olmaz. Bizim derdimiz kaplumbağalar. Buradaki herkes bu vicdansızlığa uğrayacak zavallı canlıları düşünerek tepki veriyor. Yani bu "kızmak" değil.

Son olarak yazık diyor ve tek temennimin bu canlıların "bilinçli" insanların eline düşmesi olduğunu belirtiyorum. Umarım günün birinde kaplumbağalar çocuk oyuncağı olmaktan çıkar.

nerede oturuyorsun ?

Cvp: Penn Plax Kuru Alan

20 liraya hemen alabilirim kargosu benden, gitti gidiyordan satış açıp söylerseniz hemen satın alırım.

Adana da oturuyorum almak isteyen olursa özel mesaj atabilir bana. ayriyeten Dophin t300 köşe iç filtre + 100 w ısıtıcım da var ihtiyacı olan varsa onuda konuşabiliriz.. İyi forumlar..

Akvaryum dahil herşey satılıktır kısaca :)

Adanada oturuyorum. kargoya verebilirim. Yalnız akvaryum cama camdır kapağı yok malesef. kapak olarak cam kestirdim öyle kullanıyordum bilgilerinize.

gitti gidiyora koyarsan saniyesinde alırım, sadece koymadan önce haber ver ve bana özel satış aç, başkası alırsa gönderme, dediğim gibi 20 lira veriyorum istersen.

busdriver' Alıntı:
gitti gidiyora koyarsan saniyesinde alırım, sadece koymadan önce haber ver ve bana özel satış aç, başkası alırsa gönderme, dediğim gibi 20 lira veriyorum istersen.

Tamam kardeş koyuyorum 20 tl olsun.

Cvp: Penn Plax Kuru Alan ( Satılmıştır )

Satılmıştır konu silinebilir.

Geri