Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Pet Shoplarda Yetti Ama

Leydi-Korsan

Bronz 3 Üye
Arkadaşlar 35 cm boyunda iki dişi 5 l lerik galibi bir cam kavanozda besleniyor işte fotolar1!!!!!!!!!!
mailto:/9qydz8.jpg
mailto:/2ir6yz4.jpg

Cvp: Pet Shoplarda Yetti Ama

gercekten bırılerı bu druma el koymalı sopların yuzunden ben yeşilimi kaybetmek uzereyım :59:

Bunda satıcıların suçu yok diyemem ama bu iki dişinin nasıl bu hale geldiği ile ilgili tahmin yapmak çok zor değil.

Hevesle alınan kapluşlar, ufacık palmiyeli kap derken bu bakım yanlış hadi akvaryum...
Eee 1 sene geçti oldu kaplumbağalar 10 cm , 2 sene oldu oldu kaplumbağalar 20 cm...
Bunlar vahşi, bunlar çirkin denmeye başlar bu 2 sene içerisinde.
Anne baba sen bunları git ver küçüklerini al demeye başlar ve bu zavallı kaplumbağalar için yolu sonu bir pet shop olur.
Satıcıların bir çoğu kabul etmiyor büyük kaplumbağaları.Çünkü onlarında bakacak yeri yok.

Ankara da hemen her akvaryumcuda takas ile gelen el büyüklüğünde kaplumbağalar var.
Geçen gittiğim akvaryumcu bile isyan ediyordu bıktık kaplumbağalardan da getirenlerden de diye.
Hatta 5-6 tane elinde olanları da toplayıp mogana bıraktığını anlatıyordu.

Yani bu manzara çok tanıdık...

Burda en büyük suçlu onları alıp ve bakmayan insanlar.Satıcıları suçlamak aynayı hiç kendi tarafımıza çevirmemek olur.

Zencefil' Alıntı:
Bunda satıcıların suçu yok diyemem ama bu iki dişinin nasıl bu hale geldiği ile ilgili tahmin yapmak çok zor değil.

Hevesle alınan kapluşlar, ufacık palmiyeli kap derken bu bakım yanlış hadi akvaryum...
Eee 1 sene geçti oldu kaplumbağalar 10 cm , 2 sene oldu oldu kaplumbağalar 20 cm...
Bunlar vahşi, bunlar çirkin denmeye başlar bu 2 sene içerisinde.
Anne baba sen bunları git ver küçüklerini al demeye başlar ve bu zavallı kaplumbağalar için yolu sonu bir pet shop olur.
Satıcıların bir çoğu kabul etmiyor büyük kaplumbağaları.Çünkü onlarında bakacak yeri yok.

Ankara da hemen her akvaryumcuda takas ile gelen el büyüklüğünde kaplumbağalar var.
Geçen gittiğim akvaryumcu bile isyan ediyordu bıktık kaplumbağalardan da getirenlerden de diye.
Hatta 5-6 tane elinde olanları da toplayıp mogana bıraktığını anlatıyordu.

Yani bu manzara çok tanıdık...

Burda en büyük suçlu onları alıp ve bakmayan insanlar.Satıcıları suçlamak aynayı hiç kendi tarafımıza çevirmemek olur.

aslında evet ama yidene o küçük kapta bakcazsa Ecem Hanım Bizim Gibi Gönüllere Hayvan severlere verirlmesi de olabir bir ilan yazıp sahiplendriebilirler

Hangi birisini sahiplenebileceğiz peki?
1, 2,3 eyvallah ama bu hayvanlar için çok büyük alanlar lazım hangimizin maddi gücü ve yeterli alanı var?
Sahiplenme işi bu canlılar için çok zor.Belki onlarcası ev ararken sadece 1 tanesi sahiplenilebiliyor.

Doğru olan gidip küçük kaplumbağa almak yerine bu pet shoplardan büyüyen kapluşları almak olmalı ama...

Ben 11 Yaşındayım Eğer ünüversiteyi didip bitirince elineden ne gelirse hayvan beslicem
bunlara dur demek için

Umarım bu dileğinizi gerçekleştirebilirsiniz.

leydi sen ankaradamısn ankarada kızlayda aynı şekil iki kaplumbağa besleniyor.ve onların yavruları satılıyor!

Evet kızılayda selanik caddesinde var.Ben kursa gitiğimde hep bu pet shopları geziyorum:D

ben ankarada altındağda oturuyorm pet shop da kızılayda selanik caddesinde.

memolik altın parka yakınmısın

Bende sahıbınden.comu takıp edıyorum 2 cıft erkek sahıplenıcektım ama kaplusum ölünce ve bu ıkı mınık hedıye gelınce cesaret edemedım hepsıne yetemıcem dıye korktum

Geri