Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Pet shopta ki ölü kaplumabağalar

Park Eun Ri

Bronz 5 Üye
Pet shopta gördüğüm ve pet shop sahibine çok kızdığım zaman.Daha yeni oldu.Büyük kaplumbağalarla minnacık kaplumbağaları benim 2 küçük kaplumbağamın yaşadığı cam kap kadar belki daha küçük bir kapta besliyor ve ilk gittiğimizde bir küçüğün kafası kopmuş diğeri de ölmüş ve bugün gittiğimde biri daha ölüydü :'( Pet shop sahibine hesap sorucaktık arkadaşımla ki ayakklarımız çamurluydu ve içeri girmemize izin vermedi.Zaten hiç yerinde durmuyor bir gün o kaplumbağaları alıcam -küçük olanları- ruhu duymaz :realmad: :fear:

Cvp: Pet shopta ki ölü kaplumabağalar

Evet aynı durum buradaki pet shoptada var benim kaplumbağamı yukarıdaki komşum verdi (kızı camdan atmış toprağa düşmüş oda sinirlenip verdi)ona arkadaş almaya gittiğimde 38 kaplumbağa bir fanustaydı (balık fanusu)........:'(

Bizim burda öyle bir durum yok neyseki ısıtıcılı iki filtreli su derinliği 15-20 cm olan en az 70 litre kare bir akvaryumdalar ama içinde ölü var adama bilmiyormuş gibi nedenini sordum adam yem atıldığı zaman hepsi yiyemiyor ondan ölüyorlar dedi ama başka bişey vardı sanırım su bozuktu hepsi halsizdi çünkü.

Peet shoplar zaten bildiğmiz gibi hayvan sever diğil ticaretçiler bence her ilin her ilçesinde 1 tane satış noktası olmalı ve satan kişi işni sevmeli( hayvanlarıda )

Bizim burada oyle degil. Dev bir akvaryumda satiyor adam. Filtre ve isiticilari var :)

Bizim burada iki tür pet shopçu var.Bir tanesi ısıtıcılı filtreli akvaryumlarda satıyor ve kaplumbağa bakımından anlıyor.Diğerleri ise hiç bir şeyden anlamayan laf dinlemeyen ve anaca ticaret yapmayı bilen pet shopçular. Ben sadece işi bilene gidebiliyorum.Çünkü diğerlerinin bakım şartlarını görmeye tahammül edemiyorum.Keşke herkes bilinçli olsalar göz göre göre ölümlere sebep olmasalar...

Bizim burdaki pet shop var arkadaş pet orası çok iyi kapluşlar 70 cm uzunluğunda 64 litrelik ısıtıcılı filtreli bir akvaryumdalariçinde 40-45 tane var kuru alanlarıda bol.

Bizdede 2 petshopcu var

Biri 10 Taneyi Küçük Leğende Besliyor Suyu Sarı Renk Olmuş Artık Kuru Alanı Yok Isıtıcısı yok :(

Diğeri 15-20 taneyi 1,5 Metrelik Akvaryumda Isıtıcılı filtreli kuru alanlı herşeyi tam olan biyerde besliyor hatta petshopa girdiğimde adam yemliyordu :)

Buradakileri anlatmaya dilim varmıyor feci bir şey yaa :(

bizim burda 3 petşhopcu var biri avm bende avm dekinden aldım diğerlerinde kapluş kalmamıştı benim aldığım kapluşuma pet shop çok güzel bakıyodu valla 70 80 cm kare akvaryumda ısıtıcı filtre bide odun parçası gibi bişey koymuş üstünde dinleniyorlardı herşey vardı çok mutlulardı bende en hareketli ve en minik olanı seçtim aldığımda alt kabuk 2 2.5 cm idi şimdi 3 hafta oldu 3.5 4 cm büyüdüğünü görünce çok mutlu oluyorum :)

bizim burdaki petshoplarda tam tersine çok iyi koşullarda bakıyor.

Keşke bizim buradaki pet shopcıda iyi baksa..Yeni aldığım kaplumbağa geldiğnden beri ya oradaki koşullardan dolayı kış uykusuna yatmış yada akciğer enfeksyonu olmuş :( Bir de genç işini hiç bilmiyor hep dükkanı bo bırakıp arkadaşlarıyla takılıyor,kapı açık olduğu halde.Sevap olur aslında ben şu eziyet çeken küçük kaplumbağaları kurtardığımda...Kapta ki kaplumbağalardan ben bile korktum o nasıl büyüklüktür.Küçücük kaplumbağa nasıl korkmasın...

Evet bende gördüğümde su siyahtı.Ve saklamışlardı.Çok acıdım onlara:(

muros' Alıntı:
bizim burda 3 petşhopcu var biri avm bende avm dekinden aldım diğerlerinde kapluş kalmamıştı benim aldığım kapluşuma pet shop çok güzel bakıyodu valla 70 80 cm kare akvaryumda ısıtıcı filtre bide odun parçası gibi bişey koymuş üstünde dinleniyorlardı herşey vardı çok mutlulardı bende en hareketli ve en minik olanı seçtim aldığımda alt kabuk 2 2.5 cm idi şimdi 3 hafta oldu 3.5 4 cm büyüdüğünü görünce çok mutlu oluyorum :)
Marketteki pet shoplarda genelde market sahibi yasaklama durumu var :smile:

Geri