Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

pet shoptaki yavru

Onur6190

Bronz 4 Üye
Bizim pet shopta 50kuruş büyüklüğünde kaplumbağa var ölüm kabında pislik içinde bakılıyo bende biliyorsunuz ekipmanları yeni tamamladım onuda aliyimmi ?

Eger ileride yeterince buyuk akvaryum alabilecekseniz alabilirsiniz kaplumbaga basina 100 litre su hacmi olmali ama boyle kotu sartlarda bakilan hayvanlara aciyip aldikca fark etmeden bir pazar olusturuyoruz
ve onlarin yerine surekli yenilerinin gelip onlarin da ayni kaderi yasamasina neden oluyoruz bu acidan aslinda boyle yerlerden kaplumbaga almamak en iyisi zaten petshoplarin amaci da onlara aciyip almamiz

valla ben aynı durumdaki yavruyu bugun aldım iyimi kötümü yaptım bilmiyorum daha henüz yemde yemedi düzelirmi bilmiyorum

Tabiki duygusal davranıp oradan kurtarmak istemeniz normal. Ama hayvan sayısı arttıkça mali ve manevi yükte o oranda artacak. İmkanlarımızı gözden geçirip öyle hareket etmeliyiz. Zaten pet shoplardaki bakımsız hayvanlarda barınaktaki gariban hayvanlarda bitmiyor.

Cvp: pet shoptaki yavru

Şöyle düşünün ben almasam orda ölücek zaten yenilerini getircek yine en azından güzel yaşasın. aldım valla iki abisiyle beraber güzel geçiniyo sanki yeniden doğdu yemde yedi canavar gibi masallah. Kardeşim valla seninkinin durumunu bilemicem ama alışma süresi olabilir hareketlimi ?

Hayvanlara herkes bu kadar değer verse keşke. Özellikle kaliteli yaşam haklarına. Hemen adapte olması çok iyi. İyiki kurtardın beni der gibi.

Gerçekten öyle yaramaz çocuk gibi suda ben onu ezerler diye korktum ama kuru alanda sırtlarından inmiyo :)

Bir kaç gün önce niyet 2 iken 3 tane yavru aldım. İlk gün hep uyudular. Sonraki günler sanki yeni gelmiş gibi değilde 40 yıldır yanımdaymışlar gibi beni görünce üçü birden fırlayıp geliyor. Parmaklarıma dokunuyorlar, yem istiyorlar. Öncekilerin ölümüne üzülürken bunlarla psikolojim yeniden düzeldi. İnşallah hep böyle mutlu sağlıklı kalırlar.

Hemen alismasi cok guzel. Benim yeni fistigimda hemen alisti. Elimen yem yiyiyor ve kutu alana cikiyor. Bence onlari kurtardigimizin farkindalar :)

Evet. Her kaplumbagaya,her hayvana (kotu petshop cular degil) ,her iyi kalpli canliya saglikli omurler :)

Geri