Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Petshop ta bu siteyi öneren arkadası arıyorum

zuzu

Yeni Üye
Arkadaşım isimli pet shopta bana bu siteyi öneren arkadası arıyorum msjı görürse
bana ulaşsın lütfenn:)

Cvp: Petshop ta bu siteyi öneren arkadası arıyorum

Konuyu uygun kategoriye taşıdım.
Bakalım kimmiş size sitemizi öneren üye :)

Evet bende merak ettim.

Ben de merak edenler derneğindenim :) kim acaba? nerede yaşıyorsunuz? bunları yazın belki birileri o zaman tanır :)

kim acaba bakalım:D

eğer arkadaşpetshop da kaplumbağa alan bayansanız evet o benim :D:D bulmuşsunuz siteyi :D inşallah siteden bilgi edinmişsinizdir :D

bu sitede olduguma göre kaplumbaga aldıgımı bilmekte okadar zor bişey degill .... ayrıntılı bişey sölersen belki bende emin olurum:)

mekan kazasker arkadaş petshop içeride kaplumbağa a aldığınızı gördüm dışarıda beklerseniz bikaç bilgi vermek istediğimi söyledim yanınızda bir bayan daha vardı üzerimde beyaz tişört altımda kot pantolon vardı siz kaplumbaganın yanında birde balık aldınız ayrıca kaplumbağa için aldığınız kabı n içine taş koymamanızı ve suyun rampaya kadar geleceğini söyledim sizin için yeterlimi :D

ayrıca kaplumbağanızı bir arkadaşınıza hediye edeceğinizi söylediniz ve bende bu siteden bilgi edinirseniz kaplumbağanızın daha uzun yaşayabileceğini ve kaplumbağaların esas olarak akvaryumlarda daha uzun süre mutlu bi şekilde yaşayıp büyüyebileceğini söylemiştim :D:D

Kayıp bulundu! :D

ayagında da yeşil converse vardı dimi :p tmm yeterlii olduuu:):):)

evet :D yeşil converse vardı

size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:D

Kayıp tam olarak bulundu.

oldun oldun tesekkür ederim:) ama arkadasıma götürene kadar panik halindeydm yemini yemiyodu genelde uyuyoo hiç hiperaktif degilll :S hep senin sölediklern geldii aklıma dedim heralde ölücekk :S amaa daha iyi bir şekilde hediye sahibine ulastıı:)

aslında ben oradan pek alışveriş yapmam sadece bikaçkez yem vs falan bakmakiçin gitmiştim önünden geçerim yan i evde yakın oraya neyse aslında şöyle bir durum varki forum olarak ve evcil hayvansahibi vs vs bu hayvanların ticaretinin yapılmasını istemiyoruz forumda bununla ilgili bölümleri açılan konuları bulabilirsiniz hatta ben o kaplumbağayı nerede baktıklarına bile tenezzül etmedim gerekde görmedim çünki bu işleri ticarete döktükleri için geerekli özeni göstermiyolar ha gerektiği gibi ilgilenen ler vardır ona söylediğim herhangi bişey yok hatta ben içeride de konuşmak istemedim çünki illaki onlardan size söylediklerimle bir laf yemem ard arda olacaktı buna eminim ben bilinçsiz bir şekilde bu ticarete ortak oldum keşke önceden araştırarak bir fikir edinseydim daha farklı olurdu şu anda ama ola oldu lu anda elimden geldiğince onların bakımınıgerçekleştitiyorum elimden geldiğince en iyi şartları sağlamaya çalışıyorum . çoğu bebek kaplumbağa dükkanlardaki şartlardan dolayı hastalanıp ölüyolar ölmeyenler ise zaten satın alındıktan sonra 1 en geç 2 hafta içerisinde bilinçsizlikten dolayı ölüyorlar hatta dedimya bende bilinçsiz bir şekilde aldım diye hatta küçükken babam gene kırmızıyanaklı su kaplumbağası almıştı onun sonuda ölüm olmuştu sebep derseniz çok iyi hatırlıyorum forumda okuduğum zaman anlamıştım gözler şiş karnı pembe yani akciğer enfeksiyonu olmuştu. şu anda baktığım 3 kaplumbağam ise 2si su kaplımbağasıdır ilk eve geldiklerinde gözleri falan şişti mesela zor zahmet biraz aileye karşı çıkarakda olsa iyileştirebildim ilk haftalarda ısıtıcı falan yok tabi ozamanlar 30w lık amba 4 parmak su içerisinde küçük bi akvaryum içindede ufak bi kaya battaniyelere sararak sıcak kalmasını sağlamıştım ama şimdi maaşallah gayet sağlıklılar hatta korkuyorum ki biri dişi biri erkek olduğundan bu yakınlarda biraz problem yaşayacağıza benziyor bakalım zaman ne gösterecek .galiba olgunluk dönemine girdilerde oyüzden söyledim :D:Dneyse gece gece başınızı şişirdim ama uzun uzun kusura bakmayın :D

Geri