Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Petshopların bağlı olduğu kurum?

pappumpaa

Yeni Üye
Bu mağazaların denetimini hangi kurum kuruluş yapıyor? Birçok hayvan sırf para için eziyet görüyor. Hele ki kaplumbağalar... Koşulları sağlamayan ve hayvanlara eziyet eden bu yerleri nereye şikayet edebiliriz?

Cvp: Petshopların bağlı olduğu kurum?

Birkaç pet shop ziyaretim sonunda buralardaki insanların herhangi bir vatandaştan farklı olmadıklarını gördüm. Oysa ki bir işten "para kazanmak" için hakkını vermek gerekir.

Bildiğim kadarıyla halihazırda 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu yürürlükte. Buna göre Çevre ve Orman Bakanlığı sorumlu. Denetim talepleri için İl Müdürlüklerine dilekçe yazılabilir.

Bu ay başında CHP İstanbul Milletvekilleri Umut Oran ve Melda Onur, Hayvanları Koruma Yasasında önemli değişiklikler içeren kapsamlı bir yasa teklifi hazırlayarak TBMM’ye sunmuş. Ülkemizde yasal düzenlemelerin "tavsiye" niteliğinden ileri gidemediği gerçeğini göze alırsak, kaba bir tabirle daha çok fırın ekmek yememiz gerekiyor. Yine de elden geleni yapmakta fayda var.

Ölüm fanuslarında ve leğenlerde kaplumbağa besleyen yerleri şikayet etmek gerekir. Ayrıca hayvanları koruma yasası geliştirilmeli, çağdaş formlara kavuşturulmalıdır. İnşallah vekillerimiz gerekli adımları atarlar ve yasa geliştirilir. Ondan sonrası asıl önemli olan bu nokta. Akvaryumlar denetim altına alınmalıdır. Her önüne gelen bu işi yapamamalı bence, bu iş para işi değil gönül işidir. Onlar da canlı olduklarına göre sorumsuz kişilere ağır yaptırımlar uygulanması gerektiği düşüncesindeyim.

ben daha denetlenen bir petshop görmedim ama böyle birşey olmalı kesinlikle.koşulları kötü olan petshoplara ceza yazılmalı.çünkü petshopların tek düşüncesi para.tabi istisna olanlarıda görmedim değil ama genelinde koşullar kötü

Geri