Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Plastik Kap ( Büyük ) Paludaryum Dekor Yardım..

JustBeLieve

Yeni Üye
Öncelikle iyi geceler diyorum. Çok bütcem yoktur belirtmek istiyorum ama elimden geleni yapacam. Büyük bir plastik kap alacağım fotoğraftaki gibi dekore etmemde yardımcı olabilirmisiniz ? Daha önce hiç paladaryum kurmadım ilk deneyimim olacak. Yaz olduğu için ısıtıcıya gerek duymuyorum İskenderun'da hava zaten normalde 35 derece aşağı düşmüyor :) Isıtıcıyı daha sonra alabileceğim. Filtre'yi temin edeceğim iç filtre'mi kullanmalıyım ? Nasıl bir paladaryum kurabiliriz yardımcı olursanız sevinirim.

mailto:/img3/5710/dsc06106zc.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Cvp: Plastik Kap ( Büyük ) Paludaryum Dekor Yardım..

Fotoğraftaki dekor değil bir sistemdir.İç filtre al önce eğer yetersiz kalırsa dış filtre alırsın.Ben yinede akvaryum almanı öneririm.Paladaryum kurmakla ilgili bazı şeyler var.
Kuru alan olmalı.(Forumda mevcut kendin yap sistemlerde bulabilirsin.)
Uvb lamba almanı öneriyoruz ama güneşe kendim çıkartırım diyorsan alma.
Akvaryum silikonu kullanmalısın.(Pahalı bir şey değildir 6.99'a buldum ben.Genelde normal silikonlarla aynı yerde satılırlar.hırdavata giriyor.)
İlk aldığında kabı dezenfekte etmeni öneririm.
Paladaryuma koyacağın her şeyi dezenfekte et.
(Dezenfekte et derken çamaşır suyuyla yapmayı deneme.Aramadan arat. Konu forumda mevcut.)
Denizden bulduğun şeyleri akvaryuma hemen koyma iyice didik didik et.Belki bi yerinde bir kimyasal falan birikmiş olabilir.Onuda dezenfekte et.
iyi şanslar.

İlk önce forumda paludaryum diye ifade ettiğimiz sistemler aslında kaplumbağa akvaryumu :)
Paludaryum çok daha gelişmiş ve çok daha karmaşık bir sistem.
Onun için kaplumbağa akvaryumu diyerek devam edeyim ben :)
Cd kabını kullanarak güzel bir kuru alan yapabilirsiniz.Akvaryum silikonu veya vantuzlar yardımıyla kaba sabitleyebilirsiniz.
Kuru alanın üzerini suya dayanıklı bir malzeme ile kaplarsanız kaplumbağa için daha cazip bir hale getirebilirsiniz.
Mutlaka kabın alacağı suyu saatte 3-4 kere çevirebilecek debide bir filtre alın ki temizliğiniz daha kolay olsun.
Isıtıcı sadece suyu ısıtmak için değil.Su sıcaklığını sabit tutmak için kullanılıyor.
Bunun için yaz kış ısıtıcıyı kullanmalısınız.
Forum içi arama yaparak çeşitli kuru alan ve sistem örneklerine ulaşabilirsiniz.
Kolay gelsin :)

felixdeperel' Alıntı:
Fotoğraftaki dekor değil bir sistemdir.İç filtre al önce eğer yetersiz kalırsa dış filtre alırsın.Ben yinede akvaryum almanı öneririm.Paladaryum kurmakla ilgili bazı şeyler var.
Kuru alan olmalı.(Forumda mevcut kendin yap sistemlerde bulabilirsin.)
Uvb lamba almanı öneriyoruz ama güneşe kendim çıkartırım diyorsan alma.
Akvaryum silikonu kullanmalısın.(Pahalı bir şey değildir 6.99'a buldum ben.Genelde normal silikonlarla aynı yerde satılırlar.hırdavata giriyor.)
İlk aldığında kabı dezenfekte etmeni öneririm.
Paladaryuma koyacağın her şeyi dezenfekte et.
(Dezenfekte et derken çamaşır suyuyla yapmayı deneme.Aramadan arat. Konu forumda mevcut.)
Denizden bulduğun şeyleri akvaryuma hemen koyma iyice didik didik et.Belki bi yerinde bir kimyasal falan birikmiş olabilir.Onuda dezenfekte et.
iyi şanslar.

Akvaryum alacak kadar para yok şimdilik böyle birşeyle idare etmeye çalışacağım. Kuru alanı yapacağım tabi araştırıyorum en iyi şekilde nasıl yapabilirim diye. Direk güneş alan yer var evde. Tamam akvaryum silikonu bulurum. Zaten alıp direk koymam dezenfekte etmem lazım sonuçta bi canlı beslicez içinde. Teşekkürler yorum için.

zencefil' Alıntı:
İlk önce forumda paludaryum diye ifade ettiğimiz sistemler aslında kaplumbağa akvaryumu :)
Paludaryum çok daha gelişmiş ve çok daha karmaşık bir sistem.
Onun için kaplumbağa akvaryumu diyerek devam edeyim ben :)
Cd kabını kullanarak güzel bir kuru alan yapabilirsiniz.Akvaryum silikonu veya vantuzlar yardımıyla kaba sabitleyebilirsiniz.
Kuru alanın üzerini suya dayanıklı bir malzeme ile kaplarsanız kaplumbağa için daha cazip bir hale getirebilirsiniz.
Mutlaka kabın alacağı suyu saatte 3-4 kere çevirebilecek debide bir filtre alın ki temizliğiniz daha kolay olsun.
Isıtıcı sadece suyu ısıtmak için değil.Su sıcaklığını sabit tutmak için kullanılıyor.
Bunun için yaz kış ısıtıcıyı kullanmalısınız.
Forum içi arama yaparak çeşitli kuru alan ve sistem örneklerine ulaşabilirsiniz.
Kolay gelsin :)

Yapmaya çalışılan şey onun yakını diye paludaryum dedim :) kuru alanı yaptıktan sonra üstünü bu halı saha çimi gibi kokmayacak birşey koymayı düşünüyorum. İç filtre almayı düşünüyorum. İskenderun'da oturduğum için şimdilik ısıtıcıya ihtiyaç duymayız malum buradaki hava hiçbir yerde yok :) sıcaklık 35 dereceden aşağı düşmüyo suyunda sıcaklığı biraz daha düşüktür ama yeterlidir diye düşünüyorum. Teşekkürler yorum için :)
Bir sorum olacaktı Akvaryum alsak maliyeti ne kadara gelir peki yavru kaplumbağalar için 2 tane ?

valla ben 2 yavru kaplumbağa için paludaryum düzenledim ortalama 200 ytl'ye patladı (ilaçlar kuru alan lambası vs. herşey dahil ve eksiklerim var baya çok :))

Not :Bir kere kum ve ısıtıcı değiştirdim (toplasan 20 ytl deildir ikisinin değişmi)

toplayacaksan fedakarlık edeceksin :)

Öğrenciyiz daha o kadar para çıkmaz :) Bu hafta yapacağım birşeyler snra 2 yavruyu alıp içine koyup bağrıma basacam :D

valla bende öğrenciyim ama yapıyoruz işte :D

Kendi imkanlarımla birşeyler yapmaya çalışıyorum aileden alamıyoruz şimdilik :) Kuru alanı nasıl yapacağımı bilmiyorum daha nasıl yapabilirim böyle bir kaba ?

woswos' Alıntı:
NOT:Saklama kabıyla kapluş akvaryumu örnekleri:
http://img481.imageshack.us/img481/9213/sa552365resizeqn4.jpg
mailto:/img259/2448/newdscf0706.jpg
http://img.donanimhaber.com/upfiles/462244/81E56D7DB13D4B9FAA054B54D0206837.jpg
mailto:/24c7b5u.jpg

Bu linklerde woswos arkadaşımız daha önce paylaşmıştı saklama kabı ile akvaryum örnekleri.İçine filtre ve ısıtıcı sığacak büyüklükte ve şeffaf dışarıyı görebileceği bir kap alın. Öncelikle ısıtıcıyı alırsınız. 15-20 tl arası bulursunuz. Filtre de 15 tl civarıdır. Kuru alanı taşlarla ya da cd kabı gibi para verilmeyecek şeylerle yaparsınız. Kuru alan lambası için evde varsa bir masa lambası yoksa elektrikçiden alacağınız bir duy, kablo ve 40lık ampulle kendiniz de yapabilirsiniz.

tubidik' Alıntı:
woswos' Alıntı:
NOT:Saklama kabıyla kapluş akvaryumu örnekleri:
http://img481.imageshack.us/img481/9213/sa552365resizeqn4.jpg
mailto:/img259/2448/newdscf0706.jpg
http://img.donanimhaber.com/upfiles/462244/81E56D7DB13D4B9FAA054B54D0206837.jpg
mailto:/24c7b5u.jpg

Bu linklerde woswos arkadaşımız daha önce paylaşmıştı saklama kabı ile akvaryum örnekleri.İçine filtre ve ısıtıcı sığacak büyüklükte ve şeffaf dışarıyı görebileceği bir kap alın. Öncelikle ısıtıcıyı alırsınız. 15-20 tl arası bulursunuz. Filtre de 15 tl civarıdır. Kuru alanı taşlarla ya da cd kabı gibi para verilmeyecek şeylerle yaparsınız. Kuru alan lambası için evde varsa bir masa lambası yoksa elektrikçiden alacağınız bir duy, kablo ve 40lık ampulle kendiniz de yapabilirsiniz.

Teşekkür ederim örnekleri belirttiğiniz için. Öyle büyük bir saklama kabının fiyatını henüz bilmiyorum çarşamba günü bakacağım züccaciyelere fiyatları hakkında bilginiz varmı ? Peki size şunu söyleyim burada şuan yani 35 derecenin altına düşmüyo havanın ısısı su öyle çok soğuk değildir ısıtıcıya hemen ihtiyaç var mı ? Filtre'yi iç filtre alacağım. Cd kabından nasıl yapacağımı anlamadım yani nasıl birbirlerine birleştireceğimi anlamadım. Şuan masa lambam yok duy, kablo ve 40 lık ampul ne kadar tutar ? Bu söylediklerimiz ne kadar tutar ?

örnek gösterilen yuvalar bence çok güzel dün geçe bende bir tanesinden yaptım örnek görmüşümün Cd kutusunu 1tl ye 2 tan bulabileceğin çift kenarlı havlu asacağına sabitleyip yapıştırıyorsun üstününü adını tam bilmediğim kapluşların rahat çıkabileceği bi şeyle örtüyoruz ama adını unuttum ya :D

Cd kabını bir düz alan bir de ona eğim olacak şekilde ayarlayıp akvaryum silikonu ile cama yapıştıracaksınız veya vantuzlarla sağdan soldan tutturacaksınız. Ben büyük kapların fiyatını 2 sene önce sorduğumda 10 tl demişlerdi. Çok fazla fiyat artışı olacağını düşünmüyorum. Geçen sene mandallı lambalardan almıştım 15 tlye. Masa lambaları da 10 tl civarındadır. Duy kablo çok daha ucuza gelir. Fişli kablo ile duyu birleştirme işlemini elektrikçi halleder zaten. Ampuller de 1tl falandır. Ama bunu kuru alana doğru sabitleme işleminde zorlanabilirsiniz. Tavsiyem bir masa lambası alın.
Su sıcaklığı gece gündüz değişmesin diye ısıtıcı kullanıyoruz aynı zamanda. Filtre ve ısıtıcıyı aynı anda alamayacaksanız öncelikle ısıtıcı alın derim ben.

Cd kabından yapmaya çalışacağım inşallah doğru düzgün yaparım :) tamam o zaman masa lambası alayım ben. Büyük kaba en fazla 15 tl veririm öyle bakarım. Teşekkürler yorumlar için. O zaman şu sırayla gideyim kabı alayım kuru alanı yapayım ısıtıcıyı alayım ve masa lambasını alayım sistemi kurduktan sonra filtre'yi alırım başka ne lazım ?

Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik

Şimdilik bunlar ve kaliteli bir ana yem-ek yem gerekli. Sera raffy p ve ı alabilirsiniz yem olarak.

Onu alacam zaten yem olarak. ek olarak ne önerirsin peki ?

Şu an için başka birşey lazım değil. İlerde akvaryuma geçip yaşam alanlarını büyüttüğünüzde zevkinize göre dekore edebilirsiniz akvaryumun içini.

Teşekkür ederim yardımların için ama ek yem olarak ne önerirsin demiştim yanlış anlaşılmış sanırım :)

Ek yem sera raffy ı verirsiniz.Seralar yeterlidir. Ara sıra yumurta beyazı verebilirsiniz. Daha seyrek olarak kıvırcık, havuç verebilirsiniz. Verilebilecek ve verilemeyecek besinler başlığında ayrıntılı yazıyor.

Tamam çok teşekkür ederim

Geri